PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 09:55:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: "Pure Latakia - Stanislaw" - Stanislaw Pipe Tobacco – "Air Line Collection"  (Прочетена 3707 пъти)
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« -: Септември 01, 2019, 12:05:24 »

Д-р Йозеф Станислав е един от прочутите експерти в областта на лулите и тютюните за лула, познат не само в Чехия, но и зад граница.

Неговото хоби и страстта му към лулите и тютюните, се превръща в начин на живот. Като резултат от над 20 години работа в бизнеса с лули, тютюни и пури, той е един от големите "промоутъри" на високата култура на лулата.
Като характерен знак за блендовете на господин Станислав, върху повечето етикети на елитни продукти от марката, присъства синият биплан. Самолетър е препратка към семейната история, понеже дядо му е бил изпитател на авиационни и мотоциклетни двигатели.


"Dýmkové tabáky řady Air Line Collection jsou sběratelskou řadou 9 tabáků. Od velmi silných anglických směsí až po jemné, lehce aromatizované tabáky. Celá série je poskládaná tak, aby uspokojila všechny kuřáky dýmek. Od latakiových, přes aromatické až po neutrální směsi. Jednotlivé tabáky mají ve znaku model světově známých letadel, které si vybudovaly jméno během 20. století.
...Pure Latakia 50 g
Jedná se o velmi silnou směs orientální latakie. Vhodné na míchání latakiových směsí. Jen pro zkušené kuřáky. Doporučujeme používat větší dýmky."



Впечатления;
Веднага се насочих към тази кутия, понеже чистата латакия е може би най-безкомпромисният за мен тютюн, от гледна точка на възприятията (лично мнение).
Самият материал е сух - почти "на барут", изненадваща констатация, за новоотворена кутия.
Противно на очкванията, абсолютно запазен вкус и аромат. Разпалва лесно, гори равно, без пикове на емисиите.
Още в самото начало се усеща плътен и невероятно мек вкус. За разлика от друг подобен тютюн (мисля че беше на C&D), този има малко пръстри и игриви нотки. Предният беше равен и чист на вкус. Типичното за Чиста Латакия хладно усещане върху езика и небцето, тук е по-слабо, за сметка на по-богат вкус.
Към средата на лулата се появява малко "твърд характер", но в много по-малка степен, отколкото при другите смеси. Втвърдяването е плавно - явно с натрупването на конденз, който - трябва да отбележа, е символичен.
Поантата на латакистите - това е този тютюн, поне според мен.
« Последна редакция: Септември 01, 2019, 12:07:23 от Вехтия » Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!