ozzy
|
|
« Отговор #30 -: Октомври 05, 2012, 07:46:14 » |
|
;)Ей,Калине,криеш си досега...Лулата е супер!
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #31 -: Декември 02, 2012, 12:33:25 » |
|
Имам около 15 лули REAL BRIAR не BRYAR . В много различни , но традиционни форми. Това , че не винаги са с уникални шарки не ме е спирало да си ги купувам . Все пак бяха 80-те на миналия век и други лули по нашите ширини трудно се намираха , като изключим накой-друг ARK от DDR и сувенирни лули от Чехословакия .Та започнах колекцията си с албански лули и изобщо не съжалявам, защото сега мога спокойно да оценя достойнствата на повечето лули. Все едно е да си карал курсове за шофьорска книжка на Москвич през зимата .После ти е лесно с всякаква кола. Но МОСКВИЧА ти остава в сърцето . Това са албанските лули REAL BRIAR. За мен лулата не е мебел , а някаква разказана история.Коя - интересна , коя - не , но винаги истинска . Украсиш ли я ,разваляш магията .
|
|
« Последна редакция: Декември 02, 2012, 08:30:52 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #32 -: Декември 02, 2012, 01:17:34 » |
|
Имам около 15 лули REAL BRIAR не BRYAR . В много различни , но традиционни форми. Това , че не винаги са с уникални шарки не ме е спирало да си ги купувам . Все пак бяха 80-те на миналия век и други лули по нашите ширини трудно се намираха , като изключим накой-друг ARK от DDR и сувенирни лули от Чехословакия .Та започнах колекцията си с албански лули и изобщо не съжалявам, защото сега мога спокойно да оценя достойнствата на повечето лули. Все едно е да си карал курсове за шофьорска книжка на Москвич през зимата .После ти е лесно с всякаква кола. Но МОСКВИЧА ти остава в сърцето . Това са албанските лули REAL BRIAR. За мен лулата не е мебел , а някаква разказана история.Коя - интересна , коя - не , но винаги истинска . Окрасиш ли я ,разваляш магията .
Аз си мисля, че е време да споделиш твоята колекция и с нас....една по една...с историйка за всяка...ще е приятно за всички надявам се...така или иначе и в коментарите за всяка лула, която покажеш, ще изплува доста полезна информация...така, че...оставам с очакване
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #33 -: Февруари 03, 2013, 09:14:09 » |
|
Днес преработих още 2 албански лули и крайния резултат много ми хареса.Повечето чепове отпаднаха и остана почти чиста текстура.Нищо ,че шарката е постна като на хурка,дървото грейна под дългогодишната патина,мрасотия и нагар.Това,че ги връщам към нов живот ми доставя несравнимо удоволствие.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лулист
|
|
« Отговор #34 -: Февруари 04, 2013, 09:30:46 » |
|
Да беше сложил някоя снимка, че и аз да се замисля за моите албанки.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #35 -: Февруари 04, 2013, 03:45:08 » |
|
Само си намирам оправдания,а вече май нямам основание,защото Ози обясни как да пускам снимки и то по начин, който би разбрал и индианец.Обещавам,че следващия път,когато ми изпадне нещо за доправяне,ще се опитам да направя снимки от началото до края,без да претендирам,че това е правилния начин.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #36 -: Февруари 04, 2013, 07:00:47 » |
|
Само си намирам оправдания,а вече май нямам основание,защото Ози обясни как да пускам снимки и то по начин, който би разбрал и индианец.Обещавам,че следващия път,когато ми изпадне нещо за доправяне,ще се опитам да направя снимки от началото до края,без да претендирам,че това е правилния начин.
а.....ние ще си чакаме, няма да минат и два-три месеца и....всичко ще си доде на мястото.....ама пък после като се отпушиш, докато не си пренаснимаш цялата купа с лулици....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #37 -: Април 15, 2013, 08:26:50 » |
|
Ето ви една възстановена типична албанка .Шарка хурка и ексцентричен отвор на огнището / огромно /, побиращо половин пакет тютюн . Класика !
|
|
« Последна редакция: Април 30, 2013, 07:09:39 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
лулист
|
|
« Отговор #38 -: Април 15, 2013, 09:59:50 » |
|
Ейй такава и аз имах някога, но за разлика от някои други албанки, които си ги пушех с кеф, то тази хич не ставаше
|
|
|
Активен
|
|
|
|
deooo
Newbie
Публикации: 6
|
|
« Отговор #39 -: Април 30, 2013, 07:04:23 » |
|
|
|
« Последна редакция: Април 30, 2013, 07:14:06 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #40 -: Април 30, 2013, 07:30:53 » |
|
Здравей,и добре дошъл във форума!Радвам се,че си се посветил на лулите.Относно придобивката ти-Дънхил имат серия бластирани лули с това име,но тази....Далече е от Дънхил-не е песъкоструена,липсват другите надписи,мундщука не е от сumberland(материал за мундщуци,чието име носи серията).Евентуално,ако е имала дефекти,и е излязла от дъщерна фирма.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
deooo
Newbie
|
|
« Отговор #41 -: Април 30, 2013, 07:41:47 » |
|
За цена от 10лв с доставката не е лоша А и е по-добра от тази с която започнах ARK Special. Нямам снимки да кача но прилича на печка за дърва... с капаче отгоре като решетка и с друго от долу, което се развива.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #42 -: Април 30, 2013, 07:45:18 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
deooo
Newbie
|
|
« Отговор #43 -: Април 30, 2013, 07:51:33 » |
|
Благодаря за съвета Искам да те попитам също... в тази, която си я взех днеска бриара, между мущука и бомбето има една метална спираловидна като ос... заострена в единия край които влиза в бомбето и се вижда, когато погледнеш вътре в бомбето. За какво служи тя... нещо като филтър ли играе или?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #44 -: Април 30, 2013, 07:52:11 » |
|
Гледам,Cumberland-а има някакъв дефект.Така ли я купи?Между другото,в Продавалник има доста добри лули секъндхендс,които след възстановяване може да се пушат.Ако купуваш такива,искай повече снимки.И то добри-за да се вижда добре за наличие на дефекти.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|