getzpipes
|
|
« Отговор #15 -: Януари 22, 2014, 02:07:51 » |
|
За Калинукс ли говорите момчета? Аз от бая време се каня да му ходя на гости , ама ми е малко далечко Кюстендил дагоева!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #16 -: Януари 23, 2014, 09:42:07 » |
|
ГЕЦ Калинух е голям майстор и голям приятел , обсебен е от темата "дърво" . Посети го няма съжаляваш а и риба ще почерпи .много хубаво си изкарваме с него по язовирите . Гец а дали няма да стане да се стабилизира лула ? Ще изглежда невероятно , като цвят и шарки
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #17 -: Януари 23, 2014, 11:24:14 » |
|
Да отговоря вместо Гец-а: ше стане бе, що да не стане - само няма да става за пушене после, ма тва бял кахър... И малко по-сериозно - стабилизираното дърво само изглежда добре, иначе седи като пластмаса, няма топлина в него. За да пробваш какъв ще е ефекта, може да си купиш една пластмасова китайска лула и да пробваш да я пушиш. Или си намажи огнището с епоксидна смола - същата работа. А ако ти е за цвят и шарка - тия работи стават с байцване и шкурене на няколко пласта, та да ти изкара шарката и да даде контраст и после с проста карануба. Стабилизираното дърво го измислиха, та да може да ползват всякакви гнили дървета в период на полуразпад - щото са шарени и интересни. За кльонкове и кичозни дръжки на ножове е перфектно, ама до там. Поздрави
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #18 -: Януари 23, 2014, 05:21:58 » |
|
AAAA не искам изцяло стабилизирано , огнището определено да си е бриар . И не е точно както го описваш , да изглежда на пластмаса , пак има едно голямо зависи , от майстора и как му докарва завършека.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #19 -: Януари 24, 2014, 08:33:03 » |
|
За да стане хем стабилизирано , хем огнището да е от чист бриар , според мен лулата трябва да е калабаш като гъбката на Стефан , клубна лула мисля беше , корпуса е кух и е голяма охладителна камера за дима а огнището е като втулка която влиза във корпуса и капака отгоре ограничава влизането . Този тип лули , според хората дават невероятно хладен дим , но се по обемни и трудни за изпълнение .За мен лично това е Топ Гън на лулите . Иначе ако е само от стабилизирано дърво ще дава ужасен и отровен дим мисля . Аз един път намазах една лула със ленено масло за красота и после я хвърлих естествено . Лулата според функционалността си и целта с която е създадена като предмет , трябва да е съвършен инструмент за пушене на тютюн - здрава със уравновесени канали за да няма гъргорене , свистене или слаб приток на дим та да посиняваш от дърпане . Това на първо място , после идва красотата на външния изглед - корн кобчетата са типичен пример за тази концепция . Ама това си е моето мнение на новобранец , да не натоварвам некой случайно с мойте мисли . Тоя тип лули ми е влезнала в главата и скоро мисля да се сдобия с 2 от този тип . Иначе съм си Олд Скуул пуша си обикновенни билярди и булдоци без филтър и така си ме кефи . И аз не мога да се разбера понякога .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #20 -: Януари 24, 2014, 11:22:47 » |
|
Стабилизираното дърво май ще става единствено за декорации(втулки) при лулата.При калабаша не се знае как ще се държи при нагряване и при контакт със смолите.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #21 -: Януари 26, 2014, 10:08:07 » |
|
Говорихме си със Калинукс точно по темата преди две години, ама аз така и не се навих да си вдигна луксозния задник, щото намерих алтернатива. Иначе който идва на срещата ще покажа на живо за какво става въпрос. А ако не знаете, аз доста експериментирам с Калабаш принципа, само дето е по-изклатен, хахахаха... Както и да е, относно стабилизация на бриара - твърдо не! Та това му е основното качество - да са отворени порите и да диша, за да не вкисва, момчета.... Нали затова не лакираме, а навосъчаваме само....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #22 -: Януари 27, 2014, 08:20:08 » |
|
Абсолютно си прав , всички знаем какъв е вкуса и как загрява лула на няколко поредни пушения и как се държи като е оставена разглобена 2 3 дни да изсъхне . Разликата във вкуса е огромна .
|
|
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 08:22:32 от rusen plovdiv »
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #23 -: Март 07, 2014, 03:32:54 » |
|
така , Попай видял нещо рибарско в Продавалника и ми го показа Естествено я харесах и веднага реагирах ))) ,Лулата бива Има си всички мои риби -сом , костур, бяла риба и щука )) Снимките не са мн добре ,понеже са с телефона ,но определено ми хареса лулата
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #24 -: Март 07, 2014, 04:47:13 » |
|
Ха ,Честито и Наслука !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #25 -: Март 08, 2014, 12:38:50 » |
|
Няма няма, па се пръкне нещо, което пак да ме изненада! Попадение! За качеството на изработка и прочие няма да коментирам, ама риби на лула не бях виждал... Със здраве да си се радваш на придобивката!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #26 -: Март 08, 2014, 06:40:49 » |
|
Айде, Наслука!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #27 -: Март 08, 2014, 06:51:42 » |
|
Наслука,наслука , ще е трудна година ,Мои познати много вдигнаха летвата -извадиха сом 2,62 см и тегло 105 кг ееееееееееее естествено че съм им бесен и не мога да кажа ,нищо добро за тях , защото убиха рибата , а уж мотото ни е " Catch & Release". Mразя дребни душички искащи да изпъкнат на всяка цена с снимка ,вижте ме колко е голяма ===макар и убита .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #28 -: Март 08, 2014, 07:32:25 » |
|
Ненавиждам такива месари ! Вадил съм пари от джоба си да им купя пържоли ,за да пуснат рибата обратно . Ей затова няма риба !
|
|
« Последна редакция: Март 17, 2014, 08:56:39 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
Caesar
Jr. Member
Пол:
Публикации: 61
|
|
« Отговор #29 -: Март 08, 2014, 11:34:10 » |
|
Аз въобще напоследък без живарник ходя...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|