PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 08:57:46 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: My myxture  (Прочетена 29663 пъти)
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« -: Ноември 11, 2013, 05:15:58 »

Сутринта ми се допи кафе за пръв път от 10 години.Реших да му направя компания с ром флейк,но незнайно защо ми се прищя и лек дъх на латакия.Бръкнах в буркана с ърли морнинг,едно флейкче ром и всичко това на котлона,по изпитаната технология.Прекрасен резултат!Със сигурност ще повторя.Сега ми идва на акъл,защо да не отворим една тема за "мешаните" тютюни.Със сигурност на много от нас са идвали налудничави идеи и може би се е раждало нещо което си заслужава
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #1 -: Ноември 11, 2013, 07:22:05 »

Твърдо одобрявам.Често си правя миксове-е,понякога за да мога да изпуша някой несполучлива инвестиция,но пък тогава са се получавали най-интересните резултати.И всичко това-основно на база латакия.За това ми допадна още от пръв поглед Пърфекшън миксчъра на Гауит.Темата ще е добра-нека всеки сподели опитите си,колкото и абсурдни да са на пръв поглед.
« Последна редакция: Ноември 11, 2013, 07:28:51 от ozzy » Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2013, 09:23:14 »

Разбира се,че с латакия.Тя е като анасона.Калпава ли е ракията,слагаш от него и си става страхотна анасонлийка  Ухилен
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2013, 10:43:58 »

Тоз номер го правя, като ми привърши някоя кутия и остане четвърт флейка примерно. Последният микс беше Фул Вирджиния на Гавид, Свети Бернард и Орлик. Добре се получи, бих пробвал отново. Абе тютюн ли е, изпушва се...
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #4 -: Ноември 11, 2013, 11:33:01 »

Аз лично не миксирам! Което може би е грешка, ама.....кофти ми е предчувствието/предвкусието! Ухилен
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2013, 11:49:00 »

Калине, ром флейк на Хогарт ли?
аз отдавна разпраам, че латакията е като солта - слага се и в обикновени смеси само като щипка понякога, за да засили сетивата - както сол се слага на шоколад... тук изключва разбира се латакиевите смеси, където тя си е "основното" ястие
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #6 -: Ноември 12, 2013, 12:08:49 »

Латакията нищо не засилва.Просто придава лека пикантност.За това съм дал пример с анасонлийката.Сложеш ли анасон,върви познай от какво е ракията.За това винаги ми е било смешно когато на латакиеви смеси разните му корифеи усещат аромат от сто баира билки.Пълна глупост.Трябва да е изключително умерено за да е балансирано.Сигурно много ще ме опровергайат,но аз почти не намирам разлика в тютюните на Грегари Пиис.Със сигурност има,но аз нищо не усещам.
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #7 -: Ноември 12, 2013, 09:52:23 »

Латакията нищо не засилва.Просто придава лека пикантност.За това съм дал пример с анасонлийката.Сложеш ли анасон,върви познай от какво е ракията.За това винаги ми е било смешно когато на латакиеви смеси разните му корифеи усещат аромат от сто баира билки.Пълна глупост.Трябва да е изключително умерено за да е балансирано.Сигурно много ще ме опровергайат,но аз почти не намирам разлика в тютюните на Грегари Пиис.Със сигурност има,но аз нищо не усещам.

Така е както казваш, обаче това се отнася до първата четвърт (айде първата трета за по-наситените) от лулата. Обикновено това което го усещат корифеите е към средата на лулата когато латакията отшумява и избиват ориенталците и вирджинията. Аз вирджинията я усещам само в слабо латакизираните, като 965 на пример. (там казват че нема вирджиния, имало некъв македонски ориентал, ама на мен точно на вирджиния ми мяза)
 Иначе твоето впечатление се получава когато не пушиш латакии основно, и когато удариш, всичко ти "маа" на латакия. Ако примерно 80% от това което пушиш е латакизирано, ще различаваш, повервай ми.
При ЛАТ фанатиците като мен обаче е разбираемо след първата част от лулата да надушваш и разни други. То това е и готиното на инглиш/балкан смесите, многослойността и комплексността.
При вирджиниите това редко (да не кажа никога) се получава.
Вирджинията е като запада. Готин, спретнат, изпипан но плосък и плитък.
Инглиш/Балкан миксовете са като изтока, на пръв поглед слаба ракия, но като задълбае човек се разкрива нещо необятно, мистично и много дълбоко. Стига да пушиш контемплативно.
Ако па ти е ей така за изпът, без да му обръщаш внимание, латакията върши добра работа и поддържа кефа на подсъзнателно ниво.
И понеже се отплеснааме в офтопик, в тоя ред на мисли ще кажем за my mixture смесите. Аз обикновено имам два буркана, един за xубав my mixture, един за боклуци. Като ми остане тутун за една лула, изсипвам там. Recycle Bin един вид. Тоя за боклуците се пълни много по-бързо щото отворя един ароматик, изпуша три лули и го изсипвам. После го овлажнявам, разбърквам и слагам да "узрее". Усмивчица И да ви кажа, не се получава зле.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: Ноември 12, 2013, 10:42:43 »

С два буркана е идеално. Който е идвал в ателието ми знае, че има една кутия с неясно съдържание, в която отива всичко, което "не става". По едно време имаше почти пакет от Cerry ambrosia, заедно с част от не помня какъв плъг на ГХ. Мина година и резултатът е плъг с череши. Ама е вери куул като няма друго или като си забравя тутуна в къщи - лули има, но не и тутун. Тогава отново намирам кутията Усмивчица))
 
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #9 -: Ноември 12, 2013, 05:03:21 »

Когато сме при латакията обаче, трябва да споменеме че латакията е мъжкарски тютюн.

Верно че жените не понасят миризмата му, но те не харесват и миризмата на пот когато бачкаш, не харесват миризмата на барут, ако ходиш на лов, нема да харесват и миризмата на кон ако яздиш, нема да харесват миризмата на бензин или масло ако си моторджия и прочее и прочее.

Латакията облагородява всеки един микс, дори и ароматиците с ванилия. Чувстваш някакъв неестествен химически вкус? Наръгай латакия, овлажни микса, запечи го и имаш съвсем ок тютюн.

Не знам за вас, но при мен my mixture буркана в по-големата си част е такива тютюни, слагам и ва/пер-и. Сега мисля да поръчам една кутийка чиста кипърска латакия, едно време така правех. Не ме ли кефи тютюна, подправям с вълшебния вкус, и тръгват нещата.

И в крайна сметка, нема значение че жена ти ще те изхвърли от стаята, ние не пушим за околните, пушим за свой кеф нали така?
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2013, 08:34:52 »

В началото  като не разбирах кое какво е и какво ми харесва влезнах в магазина и питах кое взимат най много . Продавача / не пушач на лула естественно / ми казва Клан зелен .- Та купувам си Зеленото нещо и тичам в къщи да отпусна и да натъпча лулата , първа дръпка викам си дръпнах от огъня на запалката , втора дръпка  ужас , трета още по голам ужас , четвърта дръпка невероятно гадното усещане че се набутах със пари за пакет тютюн дето не трябва да го държиш и в  шкафа на терасата .
Погледнах опаковката пишеше смес от 14 мисля беше вида тютюн Латакия и Перик .
В главата ми профуча веднага мисълта дотук бях с Латакията и перика , не е моята смес с две думи никога повече .
Да ама си остана спомена за този остър пикантен вкус и аромат . След месец , след 150 грама домашна ракия изведнъж ми се прииска да пуша нещо пикантно и веднага в мозъка ми дойде името Клан . Запалих с малко газ и повече тъпкане изпуших на 2/3 лулата , като пак си казах не е моята смес .
Обаче в последствие се хващам все по често и то вечер след 2   3 вида ароматици през деня че ми се допушва от Пикантерията . Хем люти хем сърби .
Помислих малко и един ден я пуснах върху една метална мрежа за комари във темджера с вряща вода и я оставих като сложих и капака - да се задушава . Наобед изтисках и проснах върху вестник и стана готов кавендиш от Клан - така твърдят в чуждите сайтове - задушен на пара . Получи се чисто черен тютюн  с аромат на ядки и доста по мек вкус от изходния.
постепено започнах да прибавям така приготвения тютюн в различни ароматни тютюни които след 3   4 лула ми стават еднообразни и скучни - резултата - шоколад със люта чушка ядеш и викаш странно е ама повече ти се яде от чушката .
Така и със Клана - вече свърши и го забравих пък меки и готини тютюни стоят по половин пакет така .
Та незнам това " Латака " ли беше дето ми хареса в Клана / той няма нищо за харесване по принцип / или перика ама смятам да го потърся отново този аромат и вкус .
 
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2013, 09:11:53 »

Клан клан недоклан е смес от секакви долнокачествени тутуни, и много се съмнявам да има латакия. И да има, никой никога не я е усетил. Перика е кисел тутун, на латакийските смеси придава една не особенно хубава нотка, обаче с вирджиниите в комбинация е хубав. В клан клан недоклан едва ли се усеща, освен евентуално да вкисне така или иначе лошата мешавина от какво ли не
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2013, 11:43:16 »

Лелеее възхитителни наблюдения на балкан бой- нямам какв да добавя
Грандиозно
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2013, 11:53:48 »

За истинска латакиева смес си купи в Пловдив има Довидофф Роялти. Замен това и без това е единственият свестен довидофф за лула.
Генерално: латакията има вкус на пушек - сякаш си край лагерния отън и ти влезе лют дим очите или както каза при първата ни среща на луладжиите един чичка който се беше дигнал да дойде чак от Дунава от Гулянци - тия контки фъшкии не ги пушим.
Тук доса хора сме на друго мнение, а Калин пуши с филтри и затва не му се получава.
За перика казват чи имал вкус на нещо като кетчупа от едно време през комунизма - сладникаво кисел ама не като сладко кисел сос в кигйски ректорант. Според мен има вкус на сушени кайсии ако е хубав... Демек пак сладко кисел
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #14 -: Ноември 13, 2013, 08:24:40 »

Opitai Medalion Flake na Davidoff!Vissha klasa!Drygoto,osven skotisha i royaltito e jmel.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!