PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 07:29:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: интересен форум  (Прочетена 9629 пъти)
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« -: Март 20, 2014, 08:29:20 »

http://fairtradetobacco.com/forums/34-Finishing-Tobacco

Има рецептата за производство на 3 нънс като проценти тютюни соличество и процентно съдържание на кесинга . Има и таблица със имената на доста от старите съставки за кесинг на тютюн при създаването на доста легендарни тютюни в оригинален вариант.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #1 -: Април 16, 2014, 10:59:41 »

Ama daj tochnia link na 3nuns
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 17, 2014, 06:02:31 »

http://legacy.library.ucsf.edu/tid/evl27a99/pdf?search=%22three%20nuns%20manufacture%22
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #3 -: Април 19, 2014, 12:46:08 »

Merci
Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е?
А и 22% перик не е ле малко множко?
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #4 -: Април 19, 2014, 08:10:17 »

Имаше голям дебат във Пайп магазийн , даже един човек , посетил фабриката , описваше точния начин на производство - машини , разстилане на тютюна за полагане на кесинг и дресинг / аромати /.
Та там се обясняваше , че 3 монахини е един от най противоречивите тютюни - в началота почнал като бленд с перик , в последствие правен и в двата варианта ,със и без .
По стари байчета , пушачи на лула , пушели този бленд с години , казват че рецептата се е изменила неколкократно , но понеже ,човешките вкусови възприятия са повлияни от много фактори , не може да се определи , дали вкуса е същия ,като на оригинала .
22 процента не е чист перик от сейнт джеймс , само 7 процента са такъв , а останалите са перик обработен във фабриката и напръскан с аромат на перик и топ дресинг на анасон .
То 22 процента перик ще е много " сербез " или , остро , като изследвания показват че над 15 процента ,перика заглушава почти всички други вкусове и прави бленда неимоверно силен .
Както и Аркадийския перик от червено бърли няма общо със Сейнт Джеймзис оригинала отглеждан от Пърси , така и тези 22 процента не съответстват на истинското съдържание на перик . Пушил съм го и не се усеща такава концентращия , усеща се кентъкито .
Явно над 7 процента е някакво ароматно обработено бърли , по бързата процедура за да даде по сладък и ароматен вкус и аромат на , иначе сухото и леко остро кентъки в бленда .
Така или иначе ,3 нънс остава един от топ тютюните във вечните класаций , постоянен във ротацията на много и опитни пушачи .
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #5 -: Април 19, 2014, 08:11:30 »

Merci
Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е?
А и 22% перик не е ле малко множко?

От тия 22 % само една трета е било от тоя убавия перик от Луизиана, другото домашен перик демек червено бърли ферментирало под налягане. Иначе сегашната версия е с хич процента перик, вместо него има кентъки.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!