Вехтия
|
|
« -: Март 23, 2014, 10:52:53 » |
|
Далеч съм от колекция, въпреки че определено знам коя ще е следващата ми придобивка... Ето го скромното начало - "Гец", "покерситър". Спечелен преди три години, в честно съревнование между почитатели на Гошето. Обикновено дреме сънливо в една кутия за чай, заедно със перца, бутилче скоч и някоя и друга порция Пушилист.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #1 -: Март 24, 2014, 10:10:53 » |
|
имаш добра основа значи , щом е на Гец значи е много изпипана . Сега и на другите 2 наши майстори по 1 и после ги повтаряш на ред . Изберете българското .Аз на Гец съм преритал за 1 Домато или за 1 ябълка на Г. Бояджиев и за един родезианец на Десо Гечев и за ...... ох много са ама парите малко .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #2 -: Март 24, 2014, 09:26:32 » |
|
Скоро ми попаднаха две парчета плътна дървесина, от различно естество. Едната има много интересна шарка и ми се роди идеята да я пробвам като материал за лула.... Другата обаче, дето е по-възлеста и засукана, тепърва иска съхнене и прочие салтанати.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #3 -: Март 25, 2014, 05:31:03 » |
|
Русене, не приритвай ами се обади. Цените се коментират, само спомена остава да грее в нашите души, хахахахах. Питай колегите да ти кажат, че на наши хора кожи не дера.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #4 -: Май 18, 2014, 03:31:26 » |
|
Ии-и-и-хоп! Още едничка - "Pimpernel Red", от могъщата колекция на Иван. Ровейки, узнах че пимпернел било някаква хортензия. Не се забелязва в купчина лули, но на мен си ми харесва! А вече си има и име - Scarface. Името дойде от няколкото бойни белега - явно е имало схватки с някакъв мистичен враг, щото не са подбитости от удар, а по-скоро приличат на следи от допир с нещо възтопличко. Почиствайки я, открих / като сущий Шерлок Холмс / отпечатък от бивш стопанин. Явно е имал абсолютно еднообразен хват, понеже имаше две матови петна, даже със следи от тактилни линии! Иначе, отвътре е в отлично състояние - обтурацията на мундщука е точно каквато трябва да бъде, тънък равномерен кейк без неравности. Имаше леко запушване на прехода между огнището и канала, но падна при второто перце.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #5 -: Май 18, 2014, 05:27:57 » |
|
Не е хортензия ! Тревичка е , билка , Огнивче му е името , жълтичко , синичко, червеничко , розовко и др . Това по-се връзва с лула / огнивче / . Иначе има и лули PIMPERNEL BLUE . С пожелание да си набавиш и такава .Мисля даже ,че в колекцията на Иван имаше и синичко огнивче .Честито !
|
|
« Последна редакция: Юни 09, 2014, 11:06:53 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #6 -: Май 18, 2014, 05:57:28 » |
|
Благодаря! А с Иван определено ще има още "ръкостискания".
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #7 -: Май 18, 2014, 06:07:39 » |
|
Направо си е китка лулицата :)Със здраве да си я ползваш.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #8 -: Май 18, 2014, 06:18:46 » |
|
Благодаря!
Снощи вече я ползвах за пръв път - това дълбоко огнище си е маратонец, в сравнение с първата ми. А какъв "Принц Амлет" извади Иван - цялото ми кутре /нейде 5-6 см/ влиза в огнището ! А е "джобен формат".
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #9 -: Май 22, 2014, 07:58:47 » |
|
Значи , тоя Пемпернел е класика в класиките . С това дълбоко тесно огнище ,как ли ще пуши латакийки , лелеее . Много е хубава Вехто , да си жив и здрав да ,си я пушиш със кеф . Ударил си кьоравото , както викаме на село .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #10 -: Май 22, 2014, 08:36:16 » |
|
Чак пък кьоравото...
Ама аз съм си тъй - имам си собствено око за нещата - често си харесвам нещо ей тъй - без причина, пък то си ми става още по-любимо. Усещам вещите със собствен дух. В неизброимата купчина тази лулица не блести с нищо - даже изглеждаше съвсем "кежуъл". А след като я поотърках на пъро четене, тя излезе толкова запазена, колкото моята почти нова "гец"- ка ! Ако намеря и малко восъче да си я лъсна, и като полирам леко мундщука - те ти "бранд ню пимпернелица".
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #11 -: Май 22, 2014, 08:36:43 » |
|
.. скоро ще и взема и другарче.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #12 -: Юни 09, 2014, 10:31:23 » |
|
Заверата работи с пълна сила - лулите се размножават успешно. Имам си веке "Орлик".
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #13 -: Юни 11, 2014, 08:32:39 » |
|
Ей го, на - "Орлик", 304S - каквото и да значи. Вече в обръщение.
|
|
« Последна редакция: Юни 14, 2014, 03:23:31 от Вехтия »
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #14 -: Юни 11, 2014, 09:22:46 » |
|
А така - стига датски извращения, класиката си е класика!
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
|