pinhead
|
|
« -: Юли 05, 2014, 12:46:01 » |
|
Какво е съвременният буржоазен живот без коктейлите? Нищо. Нищо и половина. Безрадостно и безполово живуркане. Предлагам за начало на дискусията, следния цитат от "гуруто" на класическите коктейли - Венедикт Ерофеев:
"Да пиеш просто водка —дори и направо от шишето — в това няма нищо друго, освен суета и угнетение на духа. Да смесиш водка с одеколон — в това има известен каприз, но няма никакъв патос. А виж, да изпиеш една водна чаша «Ханаански балсам» — в това има и каприз, и идея, и патос, а на всичко отгоре и метафизичен намек. Кой компонент на «Ханаански балсам» ценим най-много? То се знае, че спирта за горене. Но нали спиртът за горене, бидейки само обект на вдъхновението, сам по себе си напълно е лишен от това вдъхновение. Кое в такъв случай ценим най-вече в спирта за горене? Естествено: голото вкусово усещане. А още повече пък, вонята, която той излъчва. А за да се нюансира тази воня, е нужна поне частица благоухание. По тази причина в спирта за горене се добавят в пропорция 1:2:1 луксозна бира, най-добре останкинска или сенатор, и пречистена политура. Излишно е да ви напомням как се пречиства политурата, това и децата го знаят. Защото никой в Русия не знае от какво е умрял Пушкин, а как се пречиства политура — всеки знае. Накъсо казано, записвайте си рецептата на «Ханаански балсам». Веднъж живеем и е редно да живеем така, че да не допущаме грешки в рецептите: Спирт за горене — 100 г Луксозна бира — 200 г Политура пречистена — 100 г И тъй, имате пред себе си «Ханаански балсам» (простолюдието го е нарекло «сребърна лисица») — течността наистина има черно-кафяв цвят, притежава умерен градус и траен аромат. Това вече е дори, не аромат, а химн. Химн на демократичната младеж. Точно така, защото в изпилия този коктейл назряват вулгарност и тъмни сили. Колко пъти съм наблюдавал това!..."
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #1 -: Юли 05, 2014, 09:22:58 » |
|
Много добро!
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #2 -: Юли 05, 2014, 05:22:42 » |
|
Направо са откраднали рецептата на "Тройной"
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #3 -: Юли 06, 2014, 07:49:49 » |
|
Абе аз не разберам изобщо , ама това политурата не е ли нещо вредно , какво е по точно .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #4 -: Юли 06, 2014, 12:59:00 » |
|
Абе аз не разберам изобщо , ама това политурата не е ли нещо вредно , какво е по точно .
Ако става дума за класическа политура - би трябвало да е нещо като разтвор на шеллак с добавка на восъци - например любимата тук карнауба.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #5 -: Юли 06, 2014, 01:22:25 » |
|
Руско, това е класическа рецепта, преминала успешно теста на времето... Междувпрочем, ето още една:
" «Шедьовърът не се нуждае от похвали», както е казал поетът. Накъсо казано, предлагам ви коктейла «Кучешки търбух», напитка, която засенчва всичко. Това е вече не напитка — това е музика на сферите. Кое е най-прекрасното на света? Борбата за освобождаване на човечеството. А още по-прекрасно е следното (записвайте си): Бира жигульовска — 100 г Шампоан «Садко» — 30 г Разтвор за премахване на пърхот — 70 г Спирачна течност — 35 г Синтетично лепило БФ — 12 г Флайтокс — 20 г Всичко това отлежава една седмица, смесено с тютюн за пури — и се сервира... Между другото, получавал съм писма, в които нямащи си друга работа читатели ми препоръчват още нещо: получената по този начин смес на всичко отгоре да се прецедяла през гевгир. Тоест — да я прецедиш през гевгир и да си лягаш да спиш. Това вече е дявол знае какво и всички тези допълнения и поправки се дължат на немощ на въображението, на недостиг на полет на мисълта, само на това се дължат тия нелепи поправки... И тъй, «Кучешки търбух» е сервиран. Пийте го от изгрева на първата звезда на големи глътки. Само след две чаши от този коктейл човек става толкова одухотворен, че можеш да го наближиш и цял половин час да му плюеш в мутрата от разстояние половин метър, и той нищо няма да ти каже..."
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #6 -: Юли 06, 2014, 03:53:35 » |
|
Дай некоя рецепта с антифриз
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #7 -: Юли 06, 2014, 04:20:27 » |
|
Прегледах набързо "справочника" - няма! Да му предложиме на Ерофеев тази нова съставка, ама е покойник човека повече от 20 години... Иначе, размишлявам само, би добавил една екзотична леко сладникава нотка, така подходяща за летен коктейл. Лека заигравка с вкусовете от Ориента би се получила...
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
mars_3
Full Member
Пол:
Публикации: 193
LZ1FAB
|
|
« Отговор #8 -: Юли 08, 2014, 03:38:44 » |
|
Навремето, когато ходех в "Пънкарията"(един стар анархо-клуб на ул. "Симеон" и веднага наляво или надясно, зависи от посоката, от която идеш - та отдясно на улицата наречена "Веслец", с две метални врати, но веке го няма клубът) ... та тогава там един известен ахтополски барман от "Метълското с надписите нейде там" беше донесъл от Ахтопол за в клубЪ една негова рецептичка за наслада и поквара на душата и телото человеческо, а именно въздесущий "Ахтополски Тиняк" Рецептата е следната: - Вземате голям бармански шейкър и наливате в него: - Водка - 50 мл. - Текила - 50 мл. - Ром - 50 мл. - Мента - 50 мл. - Портокалов сок - 200 мл. - Лед - на вкус Разбивате добре ледът в шейкъра и наливате в шотчета (апропо - върви добре с биричка ) - ВНИМАНИЕ НЕ Е ЗА НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ Другия вариант за изпиването на коктейла е в голяма и дълбока коктейлна чаша с две сламки - едната, за да го изпиете, а другата, за да дишате изпод тинята
|
|
« Последна редакция: Юли 08, 2014, 03:53:58 от mars_3 »
|
Активен
|
"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
|
|
|
mars_3
Full Member
Пол:
Публикации: 193
LZ1FAB
|
|
« Отговор #9 -: Юли 08, 2014, 03:51:32 » |
|
Друг морско-пънкарски коктейл е така нареченият закачливо - Дамски коктейл "КомбенЕзонка": В изстудена тънка, като за облак чаша изсипвате: - Мека и нежнокристализирала мастичка "Пещера" - 50 мл. - Обгръщате я нежно с един фин и елегантен коняк по-ваш избор - 50 мл. ВНИМАНИЕ!!! -САМО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ПЪНКАРИ, ВЪРЛИ ФЕНОВЕ НА Motörhead И КВАРТАЛНИ ПИЯНИЦИ ...
|
|
« Последна редакция: Август 21, 2014, 08:17:58 от mars_3 »
|
Активен
|
"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #10 -: Юли 08, 2014, 06:29:41 » |
|
Значи , много хубаво свинско изпълнение , става като имаш следните неща фризер , узряла диня , шише хубава силна мастика или узо , спринцовка 20 или 50 кубикова . Значи със 50 кубикова динята се имунизира към 15 пъти , ако и от големите и се слага на обед във фризера , като се намокря отвън . Към 8 часа е готова за консумация . Най добре със приятели , да не остава че се разтича . Друга рецепта е плодовата циганка налива се подсладен със захар , натурален сок по избор , във форми за лед и се замразява . Охладените Пещерска , или хубава домашна гроздова ракия и мастика се смесват във пропорция 1към 1 , но и други свободни изпълнения са в сила , според случая . Когато готовата смес, започне да става на парцали се сервира , заедно със по 3 плодови ледчета на 100 грама . Значи след 20 години брак , жена ти ще и се види , като абитурентка . Нужни са 3 набирания по 100 гр , не повече за да не заспиш върху жената , ха ха ха .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|