| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | «  -: Ноември 23, 2014, 09:24:32  » |  | 
 
   При почистване на една от лулите, отдолу се показаха неравности / дупки / в кейка.  Струва ми се, че опитите да престържа с инструмент само ще доведат до отронване на нови парчета.  Дозволява ли етикетът, да изравня с помощта на цилиндър / притир /  със шкурка?  ???Или подлежи на пляскане през ръцете??   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| pinhead | 
								|  | « Отговор #1 -: Ноември 23, 2014, 09:42:56  » |  | 
 
 Само, ако шкурката е ръчно произведена в Шефилд. Иначе си носи последствията от необмисленото решение... Между другото, ей тоз ример върши добра работа (като го тунинговаш малко де) и се продава в Премиум-а за към 12 лв:  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!― Billy Connolly
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| ozzy | 
								|  | « Отговор #2 -: Ноември 23, 2014, 10:02:56  » |  | 
 
  ;)Между другото,като ти свикне ръката/и окото,де/,кейка може да го сваляш и с гърба на джобно ножче.Важното е да не се нарани дървото.Щом се къртят парчета,все пак ти е дебел слоя.При възстановяване и аз работя понякога с шкурка-колкото по-се отваря диаметъра,толкова повече вдигам размера.Пробвай,всичко е опит и нюх.   |  
						| 
								|  |  
								| « Последна редакция: Ноември 23, 2014, 10:52:23  от ozzy » |  Активен | 
 
 Самоубийствено живота си живеем...А.Германов |  |  | 
	| 
			| 
					
						| balkan boy | 
								|  | « Отговор #3 -: Ноември 23, 2014, 10:28:52  » |  | 
 
 Ако иде реч за лула втора употреба, първото нещо което правиш е да остържеш целия кейк до дърво, след което сол и алкохол. 
 После си правиш наново кейк твой си, немиришещ на клан клан недоклан и чери амброзия.
 
 А кейка в никакъв случай не бива да е по-дебел от 1 мм.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
  |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | « Отговор #4 -: Ноември 23, 2014, 11:54:10  » |  | 
 
  Това - с алкохола и солта, мина няколко пъти - кейкът е все тъй твърд като порцелан!Затова ми се роди идеята за шкурката.
 А Пине, с този инструмент е по-вероятно да откъртя парче, че и с дърво барабар, като зацепи на ръба на язвата. Номера със гърба, па и с лицето на острие също съм го пробвал. Не ще и не ще - само скърца!
 Не знам каква лава е имало в лулата, ама е като керамика.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | « Отговор #5 -: Ноември 24, 2014, 12:05:03  » |  | 
 
  Тъй че, утре спретвам един дорник от корк, облицовам го със спирала от 280 - 320, и с бавни врътки - към съвършенство!Между другото - само спиралната траектория гарантира добрата форма на кръга ил ицилиндъра - в случая хиперболоид. А металния ример гребе напреко и всяка по-твърда частица води до подскок, съчетан с рязко загребване....  не ми допада.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| balkan boy | 
								|  | « Отговор #6 -: Ноември 24, 2014, 12:11:45  » |  | 
 
 Единия вариант  ти е с шкурка, макар че не е притеснително въобще това че скърца или се отчупват парчета. Бриара е кораво копеле, на дървото нищо му нема, пък и нали требе да се махне все тоя кейк. С шкурка става обаче безотказно.
 Другия вариант е да го поразмекнеш тоя кейк. запушваш лулата и я пълниш с ракия. Стои няколко време така, изсипваш, оставаш да се позасуши, и махаш омекналата част от кейка. Пак повтаряш, и евентуално стигаш до твърдо дърво.
 
 При сички положения не бива да се пуши върху чужд кейк. Кейка в лулата е като душата. Требе да си е твой.
 
 
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
  |  |  | 
	| 
			| 
					
						| pinhead | 
								|  | « Отговор #7 -: Ноември 24, 2014, 12:42:13  » |  | 
 
 ...Другия вариант е да го поразмекнеш тоя кейк. запушваш лулата и я пълниш с ракия...  Е те тука ме изгуби безвъзвратно... Тва да не ти е водка, та да си позволяваш подобни волности!    Вехто, тука не си прав - баш тоя ример работи точно като ример (по нашенски "райбер"). Забележи формата на остриетата - това реже, а не кърти нагара. Работи перфектно - тестван е многократно. Нуждае се само от малко пипане тук и там - ъгли, заточване и прочее... ...един дорник от корк, облицовам го със спирала от 280 - 320...  С тези едрини ще си изгубиш времето само - 100-150 по-бива, като я сменяш често... |  
						| 
								|  |  
								| « Последна редакция: Ноември 24, 2014, 01:01:54  от pinhead » |  Активен | 
 
 Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!― Billy Connolly
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| getzpipes | 
								|  | « Отговор #8 -: Ноември 24, 2014, 06:50:29  » |  | 
 
 Пинхед е прав, и 60 - 100 даже... само на ръка обаче, никви бормашини и тулове |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| balkan boy | 
								|  | « Отговор #9 -: Ноември 24, 2014, 08:24:30  » |  | 
 
 ...Другия вариант е да го поразмекнеш тоя кейк. запушваш лулата и я пълниш с ракия...  Е те тука ме изгуби безвъзвратно... Тва да не ти е водка, та да си позволяваш подобни волности!   Напротив, ракията си е много добре, и мирише чудесно. Кофти е че трае две пушенета после изчезва. От сички оцветени алкогольи, ракията най-добре си пасва с латакията. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
  |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | « Отговор #10 -: Ноември 25, 2014, 12:16:28  » |  | 
 
 Пинхед е прав, и 60 - 100 даже... само на ръка обаче, никви бормашини и тулове
  Ти па !!!    Чак на 60 - да е смяташ, че съм тръгнал да си правя лула като на Запрян ве!  Балкане, с ракия ще пробвам - имам една, дето е за разтривки, или за болиди от F1 ! |  
						| 
								|  |  
								| « Последна редакция: Ноември 25, 2014, 12:20:42  от Вехтия » |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | « Отговор #11 -: Ноември 25, 2014, 12:31:25  » |  | 
 
 ...един дорник от корк, облицовам го със спирала от 280 - 320...  С тези едрини ще си изгубиш времето само - 100-150 по-бива, като я сменяш често... Сменяш често, ак оне знаеш как се работи! Вехтото има цял буркан четки разни - с една шкукица 3х5 см цял макет на 'фтумубил 1/10 направвам!  Най-мразим замазана шкурка!! |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| pinhead | 
								|  | « Отговор #12 -: Ноември 25, 2014, 12:50:17  » |  | 
 
 Па щом си немаш друга работа и ти се губи време...  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!― Billy Connolly
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Вехтия | 
								|  | « Отговор #13 -: Ноември 25, 2014, 08:24:24  » |  | 
 
  Напротив! Със мяната се губи време - значи че си изтървал момента и си намазал материала. А от това може само да развалиш резултата. Пробвано.  Аз обичам нещата да стават "со кротце-со благо"... и "со ма-алце кютек", не повеке !   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 "Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! " |  |  | 
	| 
			| 
					
						| pinhead | 
								|  | « Отговор #14 -: Ноември 25, 2014, 09:22:43  » |  | 
 
 Вехто, искаш ли събота да донеса един ример? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Активен | 
 
 Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!― Billy Connolly
 |  |  | 
	|  |