PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 03:21:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Свински крака  (Прочетена 27318 пъти)
Венци
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 244



« Отговор #15 -: Октомври 20, 2016, 03:39:21 »

Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица   Ухилен
Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд.
Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа ..Усмивчица))

А бе колега, каква е тая изцепка с латакията, че нещо не вдявам? Да не ме съветваш да си скапя Ескудо-то или Тилбъри-то като му ръгна латакия?
Изобщо каква е тая тенденция да се смята, че всичко що е Инглиш или Балкан е страхотно, пък от другото може да се отбере по нещо. Да не говорим, че спомене ли се ароматик и вече се анатемосват хора. Хайде давайте го по-лежерно.  Намигване
Активен

"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs"
                                                                                                                          Albert Einstein
Ivo
Гост
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2016, 07:11:39 »

Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото Усмивчица!
По един или друг начин
Активен
Венци
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 244



« Отговор #17 -: Октомври 20, 2016, 01:07:53 »

Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото Усмивчица!
По един или друг начин

Е нали точно затова са мойте чуденки.
Активен

"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs"
                                                                                                                          Albert Einstein
Yulo
Newbie
*
Публикации: 18


« Отговор #18 -: Октомври 20, 2016, 01:29:38 »

За тутуни никой нищо не съветвам:)

Съветвам кулинарите като си праат пача или шкембе да ръгнат и телешки копитца...пускат един мазньоч с незабравим аромат.:))

А иначе за тутуните като в оня виц..дето на пиратския кораб свършили тутуно и решили да пушат пучи косми...
Ама на едни по им харесвало да ги берат по от към гъзо,че аромато бил незабравим..:))))
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2016, 01:56:06 »

Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото Усмивчица!
По един или друг начин

Е нали точно затова са мойте чуденки.

Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан Усмивчица
Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат Усмивчица дет тества дали ти командваш дома Усмивчица (кат го запалиш в хола)
Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа
Активен
Yulo
Newbie
*
Публикации: 18


« Отговор #20 -: Октомври 20, 2016, 02:01:31 »

За кенефа си требе  определено ароматик..Усмивчица)))
Активен
Венци
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 244



« Отговор #21 -: Октомври 20, 2016, 03:29:14 »

Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан Усмивчица
Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат Усмивчица дет тества дали ти командваш дома Усмивчица (кат го запалиш в хола)
Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа

Къде го чукаш, къде се пука! Даже и намек не съм правил за това, кой къде и какво да пуши и как да демонстрира кой "командва дома". А за кенефа ще си спестя коментара.
Активен

"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs"
                                                                                                                          Albert Einstein
Ivo
Гост
« Отговор #22 -: Октомври 20, 2016, 03:53:54 »

Добре де - второто беше волно съчетание от моя страна.
Активен
iivetsa
Full Member
***
Публикации: 108


Ел. поща
« Отговор #23 -: Октомври 20, 2016, 10:00:35 »

Взимам от скоро прясна карантия от едно малко магазинче на пазара Димитър Петков!Всичко , което съм взел досега е прясно и качествено, и най отговорно мога да го препоръчам на феновете на този тип храни. Телешкото шкембе е на 5,50 и е просто номер едно!
Активен
doctorgaro
Newbie
*
Публикации: 29


« Отговор #24 -: Октомври 27, 2016, 12:23:53 »

Ние в къщи го правиме  със  свинско шкембе и свински крака/без уши,че не обичам хрущяла/.Варя със сол,1 глава лук-цяла ,ненарязана-за лек аромат/после я махате/ ,няколко зърна/4-5/ бахар и черен пипер/10-15/.След сваряването ,почистваме добре краката от кости и хрущяли и  ако искате на чорба-в малко масло/колкто кибритена кутия/ се запържва около 1 чаена лъжичка червен пипер/леко само да се опари,не да се препържи/,добавяте в чорбата и малко прясно мляко приготвяте чесън с оцет,лют пипер и ядеш и ревеш.Ако искате желирана,редуцирате бульона,слагате му  и оцет с чесън и лют пипер по желание,в хладилника и после режеш и ядеш.Накрая с мазна уста се изсецва една хубава луличка и се гледа вече позитивно на живота.
« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 12:51:18 от doctorgaro » Активен
Ivo
Гост
« Отговор #25 -: Октомври 27, 2016, 01:45:59 »

Отврат.....
Като цяло де, не специално горната рецепта Усмивчица

Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно Усмивчица
Активен
iivetsa
Full Member
***
Публикации: 108


Ел. поща
« Отговор #26 -: Октомври 27, 2016, 06:31:45 »

Отврат.....
Като цяло де, не специално горната рецепта Усмивчица

Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно Усмивчица

Да разбираме значи, че консумиращите карантия са простаци, за разлика от тези които наблягат на пържоли!?Адаш, включването ти беше неуместно и безсмислено, ама то понякога на човек просто му се пише...
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #27 -: Октомври 28, 2016, 07:08:34 »

Най-малкото което искам да обидя или категоризирам някой - шегувам се и мисля че е очевидно (извинявам се на всеки който се е обидил).

Ако ще се придържаме буквално - в случая говорим за крака и уши т.е. не карантия (вътрешности).
Пак по буквата - написал съм също че предимно консумирам пържоли, но е факт че си хапвам с кеф дроб/бъбреци/шкембе.

Активен
iivetsa
Full Member
***
Публикации: 108


Ел. поща
« Отговор #28 -: Октомври 28, 2016, 11:28:55 »

За сръдни и обиди изобщо не говорим!Става въпрос за това, че се изказваш негативно в тема която очевидно не те вълнува!Като когато в ножарските форуми пуснем тема за сбирка, редовно някой пише че няма да идва Усмивчица .Who cares дето се казва Усмивчица
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #29 -: Октомври 28, 2016, 12:58:04 »

Мисълта ми бе, че не съм категоризирал никой.
Иначе - point taken.
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!