kalin andreev
|
|
« Отговор #15 -: Януари 14, 2015, 09:27:44 » |
|
Обичам нещата с легенди.Младата мулатка, която навива пура на бедрото е едната.А другата си я представям, как старата баба, седнала на трикрак стол, хванала с изкривените си от артрит пръсти габровса чекия, реже една по една сливите и им маха костилките, за да не те боли главата на другия ден.Истината е в детайлите! Наздраве
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #16 -: Януари 14, 2015, 09:31:19 » |
|
Таз легенда с бабата съм я гледал във Врабево с баба Гина
|
|
|
Активен
|
gri6o Be nobody а be yourself
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #17 -: Януари 14, 2015, 09:40:02 » |
|
Гришо, как няма да грееш сливова.За мен пък само тя ми е вкусна.Сливата с карамелизираната захар са в невероятна симбиоза.Ако не го правиш, защото е светотатство,не бой се.Господ прощава и по тежки грехове.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #18 -: Януари 14, 2015, 09:50:54 » |
|
Калине е то тва у Врабево го научих за колада са зимаше гроздова да се грее инак пиеха сливова Част от джина е от това прекрасно селце
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #19 -: Януари 14, 2015, 10:16:33 » |
|
За зимата сливова бива, но умерено! Капризна ми е! И лятото не ми върви....! Грозданката и нейните проекции са ми по универсални!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #20 -: Януари 15, 2015, 12:03:16 » |
|
Ми така дье ! Мастичка ! И таратор за гасньенье ! Можье и под мишньица !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #21 -: Януари 15, 2015, 12:23:21 » |
|
Ако няма сливова ,пия гроздова , ама тва е при положение , че няма мастика !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #22 -: Януари 15, 2015, 10:18:40 » |
|
И двете Дядо Попе )) Ама да са истински ракии .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mars_3
Full Member
LZ1FAB
|
|
« Отговор #23 -: Януари 15, 2015, 10:34:17 » |
|
Аз да си кажем, че най-хубавите ракийки дето съм пил са били - една отлежала (6-7 години ) гроздова анасонлийка от село (Крушовене), една смокинова (превъзходна) на едно войнишко изпращане (омешана с бира и с 20 годишно бело вино не по ред )преди мноого време, една домашна отлежала от Троян сливовица, една картофена от село Средогрив, и другите да ги не споменувам, че са пак само домашни - купешката ракия не става ни за цяр! Мисълта ми е, че за мен нема лоша ракия, има лоши майстори и капризни пиячи, ако са ви компанията, мезето, музиката, тутуна и разговорите на кеф, всичко е наред, почнем ли да мрънкаме коя е по хубава, се разваля кефа на четата. Пък който каквато харесва - нея да си я пие, всеки с мерака и вкуса си, не е ли тъй?
|
|
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 09:25:50 от mars_3 »
|
Активен
|
"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #24 -: Януари 15, 2015, 10:47:06 » |
|
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #25 -: Януари 15, 2015, 11:36:45 » |
|
Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето Нещо за хемороиди, косопад и разширени вени?
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
mars_3
Full Member
LZ1FAB
|
|
« Отговор #26 -: Януари 15, 2015, 12:22:30 » |
|
|
|
|
Активен
|
"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #27 -: Януари 15, 2015, 04:50:21 » |
|
и бира, чеда, и бира!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #28 -: Януари 15, 2015, 05:21:13 » |
|
Геца то без бира нищо не става тя е винаги малко
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #29 -: Януари 15, 2015, 08:57:10 » |
|
Имаш ли мерак, гледай какви дестилационни системи се майсторят.Уреда принадлежи на едни 60 годишни пичове и с него е добивано благина от почти всичко, което пуска градус.Лично съм опитвал от ананас ,на която в последствие сложиха анасон, защото беше отвратителна.А най-доброто попадение беше от фурми.Почти с вкус на бренди.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|