kalin andreev
|
|
« -: Февруари 14, 2015, 02:30:37 » |
|
Обръщам се към последователите на Самуел Гавит с въпрос: Как, аджиба, се пуши FVF.След като изстискам джапанката до нормална влажност, какво да направя, че да се разпали този огнеопорен продукт.Стрива ли се, мачка ли се.или има някакъв пиниз, че да тръгне. Може ли, когато ми е най-кеф да не мога да пусна и едно кълбо дим.Нормално ли е? Пушил съм орехова шума, ами по-става.Гори, остава само бяла пепел и за сега май е по-доброто попадение.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2015, 03:02:07 » |
|
Най-вероятно не го изсушаваш достатъчно. Ся, тва си е моят начин, не казвам че е правилен: сушиш го флейка, докато стане сух на допир, ама да не се разтрошава лесно - седи си леееко гъвкав. Кат казвам сух, начи сух - лепне ли ти по пръстите и гъне ли се кат сопол, начи не става... Като го смачкаш с пръсти, да се троши на парчета, а не на прах. Късаш парченца около 1 см и ги разтрошаваш. Тъпчеш, палиш, тъпчеш, палиш, тъпчеш, палиш.... Схвана идеята. Верно, че малко трудно тръгва, ама не е чак такава драма. Айде наздраве!
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2015, 03:37:20 » |
|
Най-вероятно не го изсушаваш достатъчно. Ся, тва си е моят начин, не казвам че е правилен: сушиш го флейка, докато стане сух на допир, ама да не се разтрошава лесно - седи си леееко гъвкав. Кат казвам сух, начи сух - лепне ли ти по пръстите и гъне ли се кат сопол, начи не става... Като го смачкаш с пръсти, да се троши на парчета, а не на прах. Късаш парченца около 1 см и ги разтрошаваш. Тъпчеш, палиш, тъпчеш, палиш, тъпчеш, палиш.... Схвана идеята. Верно, че малко трудно тръгва, ама не е чак такава драма. Айде наздраве!
Това за флейки по принцип или за точно ФВФ имаш предвит, щото ако е конкретно за ФВФ, нищо подобно. На мен ми требваше половин година да го разбера тоя тутун, при никой не е проработил от раз. Но не за джабе тоя тутун е върха на сладоледа. Значи процеса е следния: Никво сушене на джапанка, никъв кубе-кът, нищо. тоя тутун требе да се съхранява мокър. По възможност да се зимат малки разфасовки по 50 грама, за да не ферментира аеробно и да си стои колкото е възможно по-влажен. Зимаме флейката влажна така както си е, дори и да се цеди вода от нея, още по-добре. Разтриваме до колкото ситно можем, (колкото по-на ситно, толкова по-добре). Заради влагата ще е трудно, и тутуна поема некакви свойства на пластелин. Това не бива да ни обезпокоява. Ако е трудно на хептен ситно, раздробваме на по-едро, оставаме 5 минутки да се отвърне от влагата и продължаваме да го правим на шаг почти. Като го натрием на нано частици, оставаме върху хартия или маса или квото щеш да изсъхне. Заради факта че е много разтрит, ще изсъхне веднага и ще си задържи всичките волатилни елементи. Е сега, проверяваме с пръсти на щипане сипе ли се или е още гъвкав, когато е вече сух но не на барут, а да има неква оле-мале еластичнос, пълниме лулата. Лулата се пълни рехаво, много рехаво но да не гасне се пак. По възможнос в дедикейтид лула само за тоя тутун или само за вирджинии. И тогава се отваря нещо което до сега око не е виждало и ухо не е чувало ( и нос не е помирисвал). Мистериум тремендум дет ще кажат римляните, експлозия на аромати и какво ли не. Палиш, забравяш за света и за себе си, изпадаш в екстаз, и се връщаш чак когато приключи лулата. В началото требе да усетиш лееекинко лейкланд нотка, и много сладък аромат. Направо да си усетиш нещо като захар с рецепторите за сладко. Второто усещане е тъмно и силно боди на тютюна, което в комбинация със сладкото удря яко на центровете за ендорфин в мозъка. Надолу профила се променя постепенно и на слоеве, секи от които кърти извозва и лепи плочки. Към края вече става средностатистическа калпава история, но това вече в дъното на лулата. На мен ми требваха месеци опити за да го открия тоя тутун. И на мен ми беше шума, и много се чудех какво толкова му харесват. Струва си човек да се постарае да навлезе в тоя тутун.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2015, 03:47:03 » |
|
Колегата, дали ще го изсушиш преди, или след като си го стрил, нема никво значение... Както и да е - и двата начина предполагат сух тютюн, останалото е суетене.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2015, 03:58:48 » |
|
Колегата, дали ще го изсушиш преди, или след като си го стрил, нема никво значение... Както и да е - и двата начина предполагат сух тютюн, останалото е суетене.
Колега, кво се обаждаш сега като нищо не разбираш. Аз съм експериментирал месеци с тоя тутун, тоя нашия само да спори нещо.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2015, 04:06:50 » |
|
Абе изпуших го ама според мен паленето на тютюн не трябва да е като паленето на москвич с бутане.От зор не ми остана мерак да усетя тия неземни аромати, които тябва да побъркат посредствените ми рецептори. Лятото ще пробвам пак.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2015, 04:09:53 » |
|
Абе изпуших го ама според мен паленето на тютюн не трябва да е като паленето на москвич с бутане.От зор не ми остана мерак да усетя тия неземни аромати, които тябва да побъркат посредствените ми рецептори. Лятото ще пробвам пак.
Е ти искаш от една кутийка да ти проработи. Нема как, това е тутун който изисква дедикейшън.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2015, 04:15:59 » |
|
Колега Балкан бой, не ми се спори с глупостите Ви. Ако искаш да се заяждаме и за тва, дай да продължиме в "нашата тема".
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2015, 04:51:22 » |
|
Колега Балкан бой, не ми се спори с глупостите Ви. Ако искаш да се заяждаме и за тва, дай да продължиме в "нашата тема".
Колега, това не е обект на спор, а на системно изследване на свойствата на точно тоя тютюн от страна на моя милост, в продължение на дълги ... месеци. Пушил съм го сух, влажен, кубе кът, свита флейка, на прах, на шаг, в какви ли не конбинации и лули. Елабората ми е плод на безсънни нощи в изследване на тоя тутун. Ако ще се дърлим за спорта е едно, но да се дискредитира моя научен труд, това го зимам за голема обида.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2015, 05:11:07 » |
|
Пичове! Вече търсим издателство за вашите любовни драми, люти йежби, полемики, риторики, епилози и монолози. Скоро очаквайте том първи, джобен формат / за да е винаги под ръка при нужда /, твърди корици и кожена подвързия. Доставя се при изрична заявка, онли.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2015, 05:45:50 » |
|
Абе изпуших го ама според мен паленето на тютюн не трябва да е като паленето на москвич с бутане.От зор не ми остана мерак да усетя тия неземни аромати, които тябва да побъркат посредствените ми рецептори. Лятото ще пробвам пак.
Е ти искаш от една кутийка да ти проработи. Нема как, това е тутун който изисква дедикейшън. Мисля, че тютюна трябва да е като е....то.Или ти е харесало или не.След това колкото и да я повтаряш булката, все си е същото. Мнение на троянски плебей.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2015, 05:48:42 » |
|
Колегата, никой не ти дискредитира научните попълзновения, повярвай ми! Открил си начин, как да извлечеш най-голямо удоволствие от тоя тютюн - хвала! Ама ся да ми обясняваш, че само ти си постигнал просветление и прочее егоистични лакърдии - аре моля ти се. Всеки си има начин на пушене, всеки си има определен начин на приготвяне на тютюна. Аз фул вирджиния флейката също го харесвам много! Е, не ми беше нужно половин кило и една година експерименти, ма от де да знам - явно пропускам некви нюанси... Можеш да обгърнеш приготовлението му във всякакаква мистика и суеверия, ама факта си е факт - тоя тютюн требва да се изсуши, преди да се пуши. Вече как, кога, на ква лунна фаза - тва са си твой драми. Вехто, то всичкото тва много хубаво, ма сухо ще има ли? Щото аз "про боно" нема да ви дигам интелектуалното ниво, така да знаете!
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2015, 05:52:49 » |
|
Вие сте по-лесни от левскар на който съм казал "К.З.Л."
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2015, 05:54:17 » |
|
Колега, дай да направим гей порно, аз и ти, Вехтия може да е продуцен, но под 6 цифрена сума муабет не праим даже.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2015, 05:58:56 » |
|
От мен имате 100000 монголски тугрици,зехтин и пауново перо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|