Да раздвижа малко темата и аз
Цигари преди повече от дваесе лазарника - пробвах на брега на Дунава с по големи отворковци дето ме учеха. Май Камел беше или пък БТ. После ми бяха интересни имаше едни с разноцветни хартийки. А после Викторито подръпвах.
Не бях редовен пушач, по скоро за гъзария в гимназията по купони и не гълтах дима
. Там някъде открих пурите - евтини боклуци дет те боли гърло от тях, ама ми хареса някак;
После спрях фасовете от 18 годишен досега съм изпушил има няма 3-4-5 фаса.
Продължих с пурите вече разширявайки кръгозора с по добри.
После в Университета преди повече от 15 години запалих лула на един рожден ден (беше подарък за рожденика).
И стана една .................. на другия ден от Витошка си взех няква круша за 10 лева, Клан и чешки тампер (още си го ползвам, въпреки че му изкривих шилото, но така си го познавам кат се сберем при Лео
)
Следващите 2-3 години я спуках тая лула, учейки се по метода на пробите и грешките и каквото прочета в Интернет (не че имаше много по това време).
Клан/Амфори/Амброзии и подобни любими на Балканеца тутуни, блъсках си ги само с крушовицата.
Другата значима стъпка беше като един приятел ми подари една BC лула от Францията. Готина лула ама нещо в началото не се разбрахме - имаше гаден гумен вкус мундщука и почти ме отказа първите няколко пъти.
Но тази лула замени крушата следващите година/две докато не почнах вече да имам пари за лули и все същите гадни тутуни
В един момент по ред причини почнах да пуша по спорадично и спрях за известно време преди 4-5 години. Раздадох де що имах (освен въпросния BC).
През това време пушех само пури, но вече далече по качествени и най вече кубински класики
После се върнах в България и почнах пак с лулите и те така досега