PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 12:42:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Кой на колко години е започнал да пуши?  (Прочетена 17957 пъти)
Emil
Jr. Member
**
Публикации: 86



Ел. поща
« -: Април 01, 2015, 08:01:09 »

Интересно ми е на колко години сме започнали да пушим, кой цигари,кой лула?
Аз примерно, съм започнал цигари като студент, на 20 и няколко. Та допреди 3 месеца, 'гат започнах лула. Като
ученик не съм запалвал почти. А сега откакто луларствам, не се сещам за цигарки.
Активен
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #1 -: Април 01, 2015, 10:53:19 »

 Цигарите опитах на 15, в гимназията.
 И разбира се - "Арда". НА пътуванията за изложби в София - "Ротманс" и "Кент"....
 Но в паметта ми са се запечатали едни първокласни наши - "Булгартабак", 100 мм, Златен пакет.
 Тогава стигнах до заключение - тоя занаят не е за моя милост !
 За тях се сетих, когато преди четири години хванах за пръв път лула и ми попадна "Вирджиния флейк" на "Макбарън" - едно към едно !!
 Та тъй, лула запалих на... 44 лазарника. Виж, това вече е друга песен !!
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 02, 2015, 09:00:52 »

Аз пробвах цигари някъде към 15г. Първата лула си купих от едно синьо магазинче от соц тип на Витошка, когато бях на около 16.....и така към момента цигарите ми отвратителни и почти никога не посягам.
През годините имаше дълъг период, когато си свивах цигари на ръка без филтър, пушех Van Nelle - холандски тютюн, който беше супер добър, тъмен, силен и ароматен.
После дойде ерата на Danhill, каквото имаше на графа и така лека полека преминах само на лула.
Активен
V.V.I.
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 87


« Отговор #3 -: Април 02, 2015, 10:18:04 »

За първи път опитах цигара много малък - на 12 години. Учех в Лозенец и имаше едно заведение "СДС", където продаваха бяло Виктори на бройка и там запалих за първи път. Година по-късно - на 13 почнах да пуша ежедневно по няколко цигари. Пушех си бялото Виктори от 1,20лв, но никога няма да забравя цигарите Ориент Експрес. По онова време, както от една цигара ми се замайваше главата, от ориенталките направо ми се припадаше Ухилен На 14 ги спрях, заради спорта, но след контузия ги почнах наново, вече навършил 17. От тогава всеки ден си изпушвам по кутия и повече понякога. Лула запалих, когато бях на 18-19. Първия тютюн, който вкусих беше Клан. Дълго време палех лулата само по веднъж месечно и едва от скоро (последните няколко месеца), започнах ежедневно да пуша с нея и да намалявам бройката на цигарите.
Активен
лулист
Sr. Member
****
Публикации: 320


« Отговор #4 -: Април 02, 2015, 01:02:18 »

Цигари съм пробвал още като доста малък, но не съм пушил редовно нито в училище, нито като войник. Лула запалих за първи път на 22 години и от тогава та досега. И моя първи досег с тютюните беше Клан, след това и Амфора, но най-много ме кефеше Троост.
Активен
Валентин Атанасов
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 125



Ел. поща
« Отговор #5 -: Април 04, 2015, 07:52:53 »

Първата ми цигара запалих в 4 клас на излет в гората, Феникс пакет беше прилежно скрит в тръбата за фунийки Смотан. След нвколко месеца вече си пуших нормално. Първия ми допир с лула беше около абитуренскиа бал с Клан ама нещо не ми се получи. Последва втори опит по късно като студент отново неуспешен. Преди две години отказах цигарите за (пореден път) а преди 8 месеца си земах първаа лула бриар и по пет пакета клан и амфора. сега като дръпна чертата имам 13 лули над кило и половина тютюни, припалвам някоя пура или пурета ако нямам много време за лула... и те така.
Активен
Daniel Panev
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 131



Ел. поща
« Отговор #6 -: Април 04, 2015, 09:46:45 »

Ехеее... Аз ли съм дъртото байче?
Цигари не съм пушил никога през живота си. Е - ако не броим една единствена, ама тооо... Нея ми я сви една кака, облиза я и ми я подаде. Изпуших я като лула (или пура), та май не се брои.
Иначе първата си лула запалих на 28.
P.S. И чат-пат пуша пури.
P.P.S. И оная цигара беше преди 5-6 години...
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #7 -: Април 04, 2015, 10:46:53 »

Пуша цигари от 16 годишен и до ден днешен не съм ги спирал и за ден....което е тъпо на фона на днешните боклуци, които се продават, но... това е действителността! Пури пропуших през 2010, а днес установих, че първия ми мейл до Десо Гечев, в който съм изразил маниакалното си желание да запаля лула е бил на 26.02.2012....
Активен
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #8 -: Април 05, 2015, 08:22:15 »

oo ,първата изпушена лула ?

то е като секса за първи път

искренно и лично

и ще се помни цял живот

 Намигване  Смотан  Готин
Активен

balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #9 -: Април 06, 2015, 10:00:36 »

Моя опит с цигарите е нещо подобно на колегата Атанасов. Мисля че беше 5 или 6 клас. Не помня точно с какви цигари беше, май "Classic".  Беха доста популярни в Югославия по онова време. После изчезнаха и май ги имаше само в Сърбия. На един приятел вуйчо му беше тираджия, и движеше постоянно по разни държави и носеше какви ли не цигари. Тогава не беше толкова стегнато, и ако намериш евтини си зимаш стекове,  никой  ти не забраняваше. Основно пушехме "Малборо", "ЛМ" и имаше едни "ММ" не помня точно как беха. От локалните основно "Partner" (едни смърдливи) и "Lord". Некакви меки, гъзарите пушеха такива. След това популярни станаха Bond street, от фри шоповете, беха жълти стотинки но хубави.
Пред майка ми пропуших в 7 клас, пред баща ми в 8ми, а пред дедо, чичо ми и братовчед ми чак в 10ти клас.
Почнах да свивам тютюн някъде към 20 годишен, първо некакъв от шиптарите качак кило за 7 лева български пари, но  бързо след това се преориентирах на синия Drum. Тука требе да отбележа че съм пушил on and off постоянно, с паузи от по година-година и половина. И периодите на пушене беха така. Тоест половината от времето общо взето.
Dipping tobacco или такъв за дъвчене за първи път в казармата. Иде реч за Copenhagen Snuff. Нещо мокро и миризливо в една кутийка, слагаш щипка от него между горната устна и венеца, и почва купона. Ебаси кефа. Кофти е само че плюеш през 5 секунди щото се отделя слюнка на поразия.
Лула за първи път запалих тука в България. Било е през 2007 или 2008, не сещам точно. Веднъж на отиване от работа минах покрай едно магазинче на ъгъла на Солунска и Витошка, и се заинтересовах от  лулите във витрината. Влезнах вътре, и поне половин час гледах разни лули.  Нищо нищичко не знаех за лулата и как се пуши, тая мацката нещо ми обясняваше, сега от тази времева дистанция се осещам че е разбирала от пайп-смокинг колкото и тия кифлите в Премиум, но тогава ми се стори че разбира яко.
На момента си купих една лула St. Claude с втулка от мершаум, която си я пуша и ден днешен и ме кефи много. Купих и некакъв компот който ми го препоръча продавачката, кибрит (беше ми казала че се палело с кибрит) и инструментче от тия чешките.
Отидох си вкъщи и се опитах да пуша, нещо не се получи. Шурея като по-опитен се опита и той, при него се получи поне две три минути, но горе долу със същия успех.
Аз обаче като кораво копеле не се отказах, казах си ще науча да пуша лула, пък квото ще да става. Порових се в интернет, и до неколко дни бех вече овладел техниката и си пушех. Зарезах цигарите веднага, и пушех само лула. Верно, разни конпоти, но не се отказвах, докато един ден не пробвах Давидов Роялти. И тогава се започна одисеята.......
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Стоимиров
Full Member
***
Публикации: 223


Ел. поща
« Отговор #10 -: Април 07, 2015, 05:13:03 »

Тютюнопроизводител и Ударник са цигарите които опитах най напред.На село ги даваха като премия на текезесарите/нямаше къща без кашон,два от тях/ :)8-9 клас пуших вече почти редовно-Стюардеса.Стюардесата я пуших до началото на деветдесетте години когато вече изчезна от пазара.Много ми харесваха и Слънцето по онова време.Няколко години изкарах на каквито ми попаднат,Лъки,Манхатън,зависи какъв внос имаше на пазара.От около двехилядната година ги зарязах окончателно.
Активен
mars_3
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 193


LZ1FAB


WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Април 09, 2015, 11:58:43 »

Запалих пътвата цигара на 6, а пропуших на 17-се в казармата. За лулите преди три години в един януарски ден запуфтях по сериозно, че преди това само пробвах.
Активен

"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #12 -: Април 10, 2015, 04:44:04 »

Пропуших в трети или четвърти клас.Първата цигара я опънах зад едно стрелбище на лунапарка, който идваше всяка есен в Троян.Месец след това си купих и първите цигари.Златен Астор 100мм.и то цял стек.Купи ми ги един приятел, с 5 години по-голям от мен.Парите, ако не се лъжа бяха 16 лв., но може и да бъркам.Годината е била 1978.Пуших си най-редовно.Държах цигарата с дървена клечка пречупена на две, за да не ми се умиришат пръстите.Преди прибиране в къщи, дъвчех всевъзможна шума от дърветата...
Никога няма да забравя аромана на прясно отворена кутия,JPS, PallMall и тн.В момента същия носталгичен аромат усещам когато отворя кутия с вирджиния.Сладък и опияняващ.
Пуши съм всичко..От Филип Морис в пластмасова кутия до Слънце.
Към Слънцето имам особенно отношение.Няколко години пуших само такова.Най-скъпата цигара без филтър,0,45 лв.И сега ако запаля подобна цигара, хвърлям перфектен фас, дълъг не повече от 1 см.
Първата лула си я купих преди казармата от една парфюмерия.Естествено "албанка".Късах цигари и я тъпчех.Естествено, нищо не се получаваше.
Чак през 94 или 95 си взех първия Стануел от офиса на Калиман и веднага я натъпках с червена "амфора".
И така лека полека...
Активен
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #13 -: Април 11, 2015, 10:47:39 »

 Тоя занаят го пробвах за сефте на 15 годин, въ девети клас. Беше нейде-е-е... '82-ра, есента.
 И к'во - "Арда", ъф'корсе!! Че може ли да не е "Арда" !! Класика по онуй време.
 Като идвахме по изложби в Софето, задължително купувахме син "Ротманс", "Кент" или "Пал Мал".
 Само че, като усещане в паметта и вкуса ми се е запечатала една родна марка - "златен" "Булгартабак", 100мм. Най-скъпата тогава родна цигара - мисля че беше над 7 лефа пакета.
 След две- три години несполучливи опити, реших че туй не е за мен.

 И този спомен се събуди с пълна сила, когато преди четири години се сдобих с първата лула. Дотогава не бях палил, освен "за вкус", когато ми е попадало нещо странно.
 Еди нприятел на Гец от странсво, ми подари кутийка "вирджиния флейк" на "МакБарън" - златист и ароматен, позната  миризма на слънце и лято - така определям чистите вирджинии. Все едно че запалих от "булгартабак"-а !!
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #14 -: Април 14, 2015, 05:45:45 »

Проходих в тоя занаят 4-5 клас,с Палмал без филтър/такива пушеше баща ми тогава/. Ухилен След здравите шамари,които ядох още при първото ми излавяне,последва пауза от около година.Оттам насетне-Феникс,Бридж/помните ли ги-кутията с картите/,Арда/естествено/,и вече към осми клас/началото на гъзарията/ Ротманс,Боро,пробвахме и 120 милиметровите ЕВЕ и Саратога.Бенсън енд Хюджъс,Джон Плеър Спешъл,Кемъл и Лексингтън с 25 цигари бяха в репертоара ни.Все пак корекомите ни примамваха-морски град,тежкария... Ухилен  Най-вървежните всекидневни цигари си бяха Феникс,100 милимитровия Средец и Булгартабак.Последните си бяха доста яки,и мисля,че цената им бе 3 лева.2 лева бяха Уелкъм и кафявото Виктори/ех,спомени/.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!