Маме, бъркаш умирисване със запушване на пори, ма както и да е... Видя снимката и извъртя нещата. Не съм първия, дето прави такива "експерименти" - преди мене бая мастити майстори са рязали, киснели във вода и са си вадили съответните изводи. Ще потретя - преувеличаваш проблема с тия пори. Катранът от тютюна е зелено-кафяв на цвят и ако наистина попиваше и запушваше де що има, то това много лесно може да се види. За справка - на некой майстори, дето ползват много лек брайър, понякога байца им избива от към огнището. И си се вижда кат фенерче илядо лумена. Спирта разтваря де що има катран и мръсотия по лулата - едно нормално киснене, или оная дивотия "реторт-а"
И ти е решен проблема с порите на дървото. Ся, усмърдяната лула е друга бира, ама и това си има лечение.
Колкото до тва, че ти пушили мокро старите лули... Без да се обиждаш, ама според мене просто си навиваш нещо на пръста и го вярваш. Така и така нямаш представа как са пушили тия лули като нови, та да правиш некви сравнения. Пишат се некви глупости по форумите - осмози, осмотични напрежения, запушени пори, дишане на дървото... Ма една лула трябвало да се хвърли след 2000 пушения... Ма как достигнаха до тая цифра ми е много интересно. Имам лули, произведени преди ти да се родиш и пушени душманската, които пак си вадят превъзходен дим, имам и нови недуразумения, дето и чеп за зеле не става от тях. И ся кво - по твойта логика да кажа, че новите лули не стават?!?