PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 08:03:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Briar, meerschaum or Corncob?(или друга?)  (Прочетена 15694 пъти)
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #15 -: Януари 31, 2016, 02:26:51 »

Сиреч, каквото е чичо ви Лео за мундщуците, такова е Руско за огнищата... Диви душмани сте вие двамцата.  Ухилен Ухилен

Ся по темата да си напиша и аз глупостите. Царевичака страда от баш две неща (освен външен вид) - скапани мундщуци и скапана шийка. За мене лично минимума който е необходим, та да почне да пуши добре, е нов мундщук. Просто оригиналните са прекалено широки отвътре и убиват вкуса. Шийката също често пъти е продупчена много широка - къде 4,5 мм отвор на димния канал, което за мене е много. Отделно, че се напоява много лесно с катрани и ако неглижираш чистенето почва да смърди след време. На един стар царевичак бях решил този проблем като сложих вложка от бамбук, разпробита на сакралните 4мм - определено пушеше по-вкусно след тая интервенция.
За мене лично, хубава лула от брайър е най-доброто по отношение на вкуса, пък и поддръжката. Остава само да я пушите с един вид тютюн и да си направи хубав нагар къде милиметър, милиметър и половина. Щото нагара е адски важен - освен дето служи като изолация да не прогаря дървото и спомага лулата да пуши по-сухо, той се напоява с катрани и допринася за подсилване на вкуса. За тва са ми много странни хората, дето не оставят нагар на брайърова лула и после викат, че не пуши хубаво - ми то вие си осакатявате лулите така бе, тва да не ви е морска пяна! Не случайно форумната мъдрост казва, че лулата се пуши с един вид тютюни. Разделете ги за вирджиния, вирджиния с перик, бърли, кентъки, ориенталци и латакия. Не смесвайте тютюните и след има-няма десетина пушения ще откриете, че изведнъж вкуса е станал по-наситен, появили са се едни нюанси, дето до скоро ги е нямало и прочее, и прочее. Та така. Ма вие тва си го знаете...
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2016, 07:50:31 »

Ами да хубав пост , наистина има някой важни особености  при пушенето и при кейка и определено трябва да се кръщават лулите на различни тютюни
А относно душманството , така е няма да ги оставя да ме надживеят я
Днеска ГЕЦ видя с очите си един реверс калабаш , пишен пушен и оставян мокър , кък му се спука стената от еб..
ъъъ от напън . То верно не е добре да се напъват така ама аз като ги направя работни , тоест да почна на бачкането да пуша с тях и им разбивам илюзийте за любовта .
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2016, 09:21:24 »

Напъването, респективно прегарянето е симптоматично. Или тъпчеш много стегнато, или го насилваш тутуна.
При сички положения дима ще да е много горещ, влажен и аз на твое место бих се позамислил за възможностите за хващане на рак и тем подобни.

Требе си яваш яваш, по-здравословно е.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
getzpipes
Sr. Member
****
Публикации: 440



WWW Ел. поща
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2016, 09:35:42 »

Па и по-дебели "панели" не е зле да има...
Активен

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!