ozzy
|
|
« -: Май 15, 2009, 08:28:11 » |
|
Знам,че спорът кибрит или запалка ,ще е вечен,но все пак реших да отворя тема за запалките.Аз лично предпочитам кибрита,но тук ще представя моята Савинели-подарък от приятел.Прекрасна изработка,до последния детайл. Ще се радвам,ако представите свои.
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 09:55:27 от ozzy »
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #1 -: Май 15, 2009, 08:29:10 » |
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 09:56:02 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #2 -: Май 15, 2009, 08:29:31 » |
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 09:56:35 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2011, 05:50:43 » |
|
:)Ето още придобивки.Това е една китайска запалка,от най-обикновените.Що-годе са я докарали на вид,оставаше и да работи...
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 09:57:33 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2011, 05:54:40 » |
|
:)Тази е сравнително добра-също става за всекидневна употреба.Френска,със сертификати,две години гаранция...дрън-дрън,произведена в Китай.Ще видя колко време ще издържи.
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 09:59:09 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #5 -: Юли 10, 2012, 09:26:50 » |
|
От 2 години си паля лулата с ето това http://www.smokingpipes.com/accessories/lighters/moreinfo.cfm?product_id=2883 Прекрасна запалка от където и да я погледнете.Приятно тежка в ръката,има темпер,игла за почистване и солидна изработка.А бе японците съм ги признал отдавна.Забравих да споделя,че за първи път я видях при Жоро Бояджиев и веднага си я пожелах.Но като всяка запалка,трябва да се внимава когато се поднася пламъка,да не се обгори чашката в горния край.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #6 -: Юли 21, 2012, 03:36:36 » |
|
Ето я и моята помощничка......след злощастни опити с всякакви китайски, "френски", други образци между 10 и 50 лева....накрая се принудих....скъпо, ама четири месеца вече се родих...резервоара е достатъчно голям и няма нужда да се пълни през 2-3 дни, вграденото тамперче върши добра работа, когато не е налично друго, оригиналното камъчето изкара доста време, сега слагам каквото намеря тук, не мисля, че ще е проблем пък и не смятам, че и камъчета и газ трябва да си поръчваме по интернет -някак си и тук се оправям - от този пазар, от онова магазинче... малко е кофти с почистването на нагара на палещия механизъм и капачето, но това да и е косура....върши перфектна работа и не съжалявам за "инвестицията", която се равнява почти на всички други закупени боклуци, които изкараха до 1-2 седмици...
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 10:00:00 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #7 -: Юли 21, 2012, 05:43:44 » |
|
Честито!Corona–та е най–доброто за което се сещам.За 2 години нямам никакви проблеми,а и удоволствието е голямо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #8 -: Юли 21, 2012, 05:57:07 » |
|
Честито!Corona–та е най–доброто за което се сещам.За 2 години нямам никакви проблеми,а и удоволствието е голямо.
Ооооо, благодаря!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #10 -: Юли 21, 2012, 06:50:37 » |
|
И аз като можех ползвах кибрит!Но за начинаещ предполагам се сещаш, че си ходех с една пачка в мен!!! Е сега вече нямам такива грижи! А иначе се говори, че трябвало само с кибрит да се пали, за да не се променял вкуса на тютюна, да не се прогаря чашката и т.н. Не знам дали е така, но си карам със запалката вече! А пък посочения от теб бюджетен вариант е в пъти по-добър от тези, които аз изпробвах - и от магазините тук и от интернет....та и за това накрая се реших за Короната! (Странно е, че на запалката от сайта пише, че е австрийска а в австрийските сайтове за лули я няма???) Не мога да се престраша още да направя поръчка от Смоукинг Пайпс!Вярно е, че са номер едно, но...времето, митници, гаранции и т.н......
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #11 -: Юли 25, 2012, 01:15:55 » |
|
Моите предпочитания са също към кибрита,но понякога ползвам и това:
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 10:00:40 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #12 -: Юли 25, 2012, 06:47:00 » |
|
:)Особено на открито,при силен вятър,е незаменима,Десо.Последните два дни край морето вятърът е много силен-плажуващите не могат цигарите да си запалят,но аз нямам проблем.Преработих си едно оригинално Зипо и едно явно менте(но учудващо добре работи) в запалки за лула.Ще ги снимам.Но за открито,при лошо време-с две ръце гласувам за Зипо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #13 -: Юли 30, 2012, 08:46:00 » |
|
Лошото е ,че може да издържа ден-два,след което трябва да се пълни.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #14 -: Август 07, 2012, 09:57:41 » |
|
Подарък от приятели! Масивна, удобна, с голям резервоар! Пише две години гаранция, ама....ще я позлвам до откат да си пазя Короната! Като се скапе....гаранция у .....Австрия!
|
|
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 10:01:44 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
|