|
kalin andreev
|
|
« Отговор #46 -: Октомври 03, 2013, 07:06:39 » |
|
Браво на братчето ти.В топ 10 ми е и не само заради 45–те градуса.А в лулицата какво сложи?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #47 -: Октомври 03, 2013, 07:49:29 » |
|
|
|
« Последна редакция: Октомври 03, 2013, 07:56:41 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #48 -: Октомври 06, 2013, 10:07:27 » |
|
Вчера,минавайки през Лидъл,похаднах на бира в 5 литрови кенове.Има вайс и обикновенна.Взех си от бялата.Горещо я препоръчвам.Не съм бираджия,но с най-голямо удоволствие я изпихме на вечеря,гарнирана с морски салтанати и опушена с ърли морнинг(насипен).Пробвах и един наскоро реставриран билярд NCLR и останах приятно изненадан.Пуши великолепно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #49 -: Октомври 06, 2013, 05:51:02 » |
|
Биричката Графенватер ли е? :-\Не ти ли излиза само на пяна?Нещо не мога да хвана цаката на тия кенове...
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #50 -: Октомври 06, 2013, 06:00:36 » |
|
Точно така се казва,но ми е доста трудно да запомня,камо ли да произнеса немска дума.А що се отнася за наливането и аз страдам.Пиниза е като ти намалее струята, да отвориш вентила отгоре и след това пак да го затвориш когато си налял.Винаги в началото пяната е в повече.но пък на мен това ми харесва,че бирата не е много газирана.След третата чаша всичко си идва на мястото.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #51 -: Октомври 06, 2013, 08:57:10 » |
|
Нема начин вайсбиър да е газирана като светлата! А иначе правилно си се ориентирал - комбинацията с горния клапан води до добри резултати - половин литър с два пръста пяна! Въпроса е да се изпие за един ден - иначе губи смисъл! Наздраве!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #52 -: Октомври 09, 2013, 09:14:15 » |
|
Както съм писал и в предишни постове,виното е истината.От миналата зима пия едно и също вино и за сега не мога да му намеря алтернатива като цена качество.Става въпрос за ТТ(тера тангра)купаж мерло,сира и каберне франс.Не мога да обясня образно какво усещам и какъв е послевкуса защото нямам детайлно мислене(ако мога така да се изразя).Просто разкошен плодов вкус без танинови груби нотки,които карат устата да се свива като кокоше дупе.Пробвайте го задължително.Ако ви изненада неприятно ще ви подаря по един царевичак за моя сметка.Тази вечер го комбинирах с препечена арабска питка хумус и маслини.Удивително мезе.Наздраве
|
|
« Последна редакция: Октомври 10, 2013, 09:54:29 от kalin andreev »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #53 -: Октомври 10, 2013, 07:07:35 » |
|
Калине,пробвай чисто каберне фран,на която и да е винарна.Рядко отглеждан сорт,рядко срещано вино,в малко по-високия ценови диапазон е,но няма да разочарова рецепторите ти!Гаранция!
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #54 -: Октомври 10, 2013, 09:37:20 » |
|
Пробвал съм,прекрасно е,но не знам защо,от известно време предпочитам купажите и то със сира.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #55 -: Октомври 10, 2013, 10:25:09 » |
|
Днес с братовчед ми източихме виното около 500 литра / купаж от каберне , мерло и мускат , регион Брестовица /. Голям купон . Ръцете ми са черни от джибрите и е невъзможно да се измият , а утре имам делова среща , ама най-интересното е , че не ми пука . След месец го почвам и ще ми трябва помощ !
|
|
« Последна редакция: Октомври 10, 2013, 10:32:47 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
Kliment
|
|
« Отговор #56 -: Октомври 19, 2013, 12:44:25 » |
|
настъпи есен и ми напомни, че сухо червено вино ми върви страхотно с ГХ Бобс чоклет флейк... след глътка сухо вино, направо всякаш вкусваш черен шоколад с този тютюн в лулата.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #57 -: Октомври 19, 2013, 10:09:13 » |
|
Густо Майна !!!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #58 -: Ноември 11, 2013, 11:18:11 » |
|
От известно време забелязвам една негативна тендеция към коняците/по-точно брендитата/,което е необяснимо.За мен лулата и хубавия коняк/бренди/са прекрасна симбиоза.От известно време си купувам ПлискаVSOP на доста приятната цена от 14 лева и съм възхитен.Перфектният алкохол след похапване в комбинация с грозде и орехи разбира се.Винаги пуша леко сладникави тютюни.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #59 -: Ноември 11, 2013, 11:28:02 » |
|
От известно време забелязвам една негативна тендеция към коняците/по-точно брендитата/,което е необяснимо.За мен лулата и хубавия коняк/бренди/са прекрасна симбиоза.От известно време си купувам ПлискаVSOP на доста приятната цена от 14 лева и съм възхитен.Перфектният алкохол след похапване в комбинация с грозде и орехи разбира се.Винаги пуша леко сладникави тютюни.
Тенденцията е защото нема вече истински коняци - всичко е есенцийки и химия! Тая Плиска "ВСОП" за 14 лв.....сигурно е лежала 15 години! Тези пък префалените Мартели, Курвоазиета - никога не са ми били вкусни - луди пари и бълвоч... Най-вкусния коняк, който съм пил досега беше в стъклена дамаджана, от под бюрото на един грузински полковник, хоум мейд разбира се..... Наздраве! Ще взема да отворя една скътана бутилка Арарат - за проба, че ми се допи от спомени!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|