PipeZone PipeZone
Ноември 01, 2024, 05:47:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
  Изпечатай  
Автор Тема: И пак за компанията на една лула  (Прочетена 205676 пъти)
ozzy
Administrator
Hero Member
Публикации: 1341

« Отговор #60 -: Ноември 11, 2013, 11:41:15 »

А на времето,преди да влезе модата на водката,тук се е пиел предимно коняк.Говоря за 60-те и началото на 70-те години.Хубав коняк.Най-хубавият,който съм пил(бабчето ми,мир на душата й,работеше в нощния бар на х-л България,в Бургас,та доставяше добър алкохол)е един Рене Мартен,вехт,та вехт-топеше се между езика и небцето....Та мисълта ми е,конякът не е за пренебрегване,не е само екзотична напитка.Наскоро четох интервю с един от шефовете на известна марка коняк-казваше,че ще се борят да присъстват отново сред младите,наравно с водката и уискито.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
Публикации: 889

Ел. поща
« Отговор #61 -: Ноември 11, 2013, 11:54:58 »

Зор работа.Коняка си е малко ретро,ама мен това ме кефи.А дали е 15 години,със сигурност не,но е вкусен и то много за парите си.Това Грузия си го представих много цветно:Тбилиси,полунощ,портрет на Едуард Шевернадзе над олющеното бюро,макаров,стърчащ от незакопчан кобур и вие с полковника с втренчени погледи си подритвате дамаджаната с подканата,кой да вдигне 3 минутен тост за живота,мъжката чест и жените които ни гледат в очите с благоговеене,докато ни лъскат шмайзера...
« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 12:26:36 от kalin andreev » Активен
Kliment
Sr. Member
Публикации: 271

Ел. поща
« Отговор #62 -: Ноември 11, 2013, 11:57:27 »

звинявъм съ ама конякът е за наслада, не за наливане - за последното може би водката е по-добра, но до там. така че напълно подкрепям- разбира се не и Слънчев удар, който е есенция, карамелизирана захар за цвят и вода със спирт.

нещо много готинко е тва ябълковата френска ракия - пак й забравих името?
Активен
kalin andreev
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #63 -: Ноември 12, 2013, 12:14:10 »

А кой говори за напиване?
Активен
лулист
Sr. Member
Публикации: 320

« Отговор #64 -: Ноември 12, 2013, 02:31:56 »

Клименте, калвадос и викат. Ама май само името и помня, че вкуса съм и го забравил. Отдавна не съм пил. Ама виж тия дни пих една сливова ракия произведена в Люксембург. Не знаех, че хората правят такива работи.Мислех си, че е балкански патент. А беше много добра. Усмивчица
Активен
Kliment
Sr. Member

Ел. поща
« Отговор #65 -: Ноември 12, 2013, 11:26:50 »

Анджък де: калвадос

Калине, писал съм наливане, не напиване, не е едно и също
Активен
kalin andreev
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #66 -: Ноември 13, 2013, 09:05:55 »

А кой говори за наливане?
Активен
Kliment
Sr. Member

Ел. поща
« Отговор #67 -: Ноември 13, 2013, 10:48:11 »

Ухилен nazdrave!
Активен
kalin andreev
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #68 -: Ноември 13, 2013, 10:50:54 »

Наздраве приятелю!
Активен
тедо
Full Member
Публикации: 244

« Отговор #69 -: Януари 14, 2014, 06:36:45 »

*
« Последна редакция: Април 11, 2014, 10:47:09 от тедо » Активен

ozzy
Administrator
Hero Member

« Отговор #70 -: Юли 13, 2014, 11:54:49 »

Усмивчица Усмивчица :)Бира,бира,футбол,лули и пак бира.Открих в гръцката седмица на Лидл комшийския пилснер Mythos.Много арна бира-особено в комбинацията с Broken Flake №7.
Активен

ozzy
Administrator
Hero Member

« Отговор #71 -: Октомври 01, 2014, 06:24:57 »

Нещо тука замря темата.Всичко се върти около срещите и емблемите...Да не забравяме и другите нещица,съпътстващи лулата-хубаво винце,мезе,компания в есенните и зимни вечери.Искам да видите едно мое откритие,пък нека звучи и като реклама.Принципно бях решил да не купувам нищо на пещерняците,но пуста слабост ми е кабернето фран,та съгреших.Не съжалявам-ударили са десятката с това вино.Пробвайте го-не отстъпва на събратята си от високия ценови клас,при положение,че го купих на цена от 5 лева.Разкошно е.И в комбинация с Nightcap в десовия Никифор /меершаумов череп/,чакам Реал Мадрид и Лудогорец.Наздраве.

Активен

Десислав Гечев
Hero Member
Публикации: 631

« Отговор #72 -: Октомври 04, 2014, 09:26:19 »

В тази тема създаваме впечатление,че компанията на лулата е единствено добрата напитка,но колегата Сократ със своята визита в ГърДция иска да покаже,че и яхтата и риболовът са не по-лоша компания Усмивчица .
Активен

socrat_bg
Full Member
Публикации: 221

Ел. поща
« Отговор #73 -: Октомври 05, 2014, 01:55:16 »

Благодаря Десо Усмивчица
Изкарах 1 седмица като плавахме в Йонииско море , беше невероятно хубаво.
Красиво море , невероятна природа и насладата от ветроходството.
На всеки остров и заливче има таверна с собствен пирс Усмивчица)))))))) . Гърците знаят и как да обслужват , Усмивчица)) морска храна и узо .
За първи път плавахме там и невероятно много яхти ,ама много и това е края на сезона !!!!!! не мога да си представя какво е по време на сезона Усмивчица.
Учудването ми беше ,че аз и моите приятели бяхме най младите , яхтите се караха само от баби и дядовци . Умеят си хората !
Догодина планирам  2 пъти  да отида там Усмивчица)

Активен
getzpipes
Sr. Member
Публикации: 440

WWW Ел. поща
« Отговор #74 -: Октомври 06, 2014, 10:00:36 »

Ееее, докато се натуткам, Десо свършил работа....
Активен

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
  Изпечатай  

Отиди на: