PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 09:09:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15
  Изпечатай  
Автор Тема: И пак за компанията на една лула  (Прочетена 211649 пъти)
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #15 -: Август 25, 2012, 05:57:02 »

Леле, вие сте направо манияци. Но то така и трябва. Като ще е гарга да е рошава нали?
Нещо не съм в час с питиетата, продължавам да си държа на бирата, но за мен това си има определен чар.
Наздраве де!
Наздраве и на теб...с бира!Тук никой не е отхвърлял бирата, нали?Всеки си има предпочитания в края на краищата! Не, че не съм фен и на качествена бира-обожавам прясна наливна пшенична!Уважавам вкусната бира, която май тук също трудно намираме!
И пак наздраве!
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #16 -: Август 25, 2012, 06:10:13 »

 ::)Ама Жоро,ти да не мислиш,че прекаляваме?!50 грама качествен алкохол са необходими за изостряне на сетивата,и за лек...Ако човек се олива с тези питиета,се получава нещо,като с прасетата и кладенчовата вода.Иначе бира-да!За мен днес е жизнено важна.Цял ден ми е анасонено...някъде си запилях снощи мярката,та узото дойде в повече.
Наздраве на всички,но аз съм пас тази вечер!
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #17 -: Август 25, 2012, 08:48:14 »

Това лято преодкрих розето.Разкошно вино,ако е добре охладено.Миналата вечер пробвах едно калифорнийско и едно на поморие,което беше с някакъв медал,но така или иначе не се постарах да ги запомня,за което ме е яд.Поне помня от къде ги купих и като повторя ще споделя и подробности.И двете бяха много свежи и плодови.Понеже готвенето ми е една от големите страсти и мезето беше подобаващо.Много малки риба тон,около 15 сантиметра,и мусхи.Не съм много сигурен дали така се произнася,но това се води като братовчед на октопода и е точно толкова вкусно колкото и роднината.И двете ги правя на скара,като мусхите ги варя около 20 минути под налягане с малко дафинов лист,вино,черен пипер,лук иморков.След това само го опушвам за 4–5 минути на скарата и го заливам със зехтин,риган,лимон и черен пипер.С всичко това цяла вечер подръпвах от Ърли морнинга.Може и да си внушавам,но латакията много се вързва със скарата.Черните маслини тип стафидаки,всяка година си вземам домашни от Тасос,допринасят за пълната хармония.
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #18 -: Август 26, 2012, 05:51:59 »

Ето това е табиетлък!Адмирации, Калине и за готвенето и за розето, и за латакията и скарата!
Тук обаче не можеш да ме съблазниш - от всичките морски далавери, съм фен само на рибката, другите видове морски дарове не са моята тема!Максимум да стигна до някоя скарида силно изпържена със зехтин, маслини и лют червен пипер!Октоподи и роднини, миди-тц, сори!
Тук залагам на класиката - малки сардини на скара, пастет от маслини, препечено хлебче, розов домат и бяло прясно сирене, хайде и малка изпотена бутилка "Рецина", попадение в това меню мисля, че ще бъде и една доза Curly Cut...
Ееехххх, мечти! Намигване
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #19 -: Август 26, 2012, 05:55:33 »

 
::)Ама Жоро,ти да не мислиш,че прекаляваме?!50 грама качествен алкохол са необходими за изостряне на сетивата,и за лек...Ако човек се олива с тези питиета,се получава нещо,като с прасетата и кладенчовата вода.Иначе бира-да!За мен днес е жизнено важна.Цял ден ми е анасонено...някъде си запилях снощи мярката,та узото дойде в повече.
Наздраве на всички,но аз съм пас тази вечер!
Завърти очи Ама разбира се, че по 50 грама....описаните пититета е кощунство да се употребяват в повече...за тези цели има други градуси и видове, предполагам и друг вид хора...не, че по принуда в руско говорящите страни, не съм си махал главата с 20 г. коняк и килограм ябълки....ама там е друго.... Ухилен
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #20 -: Август 27, 2012, 08:30:35 »

Защо е това отрицателно отношение към главоногите.Прекрасна храна са,но вкус другар няма.Иначе сардините са много вкусни.Там  където почивам ги приготвят по следния начин–махат им гръбнака заедно с костите и филето изглежда като пеперуда.След това слагат резен домат върху него,козе сирене,риган и го захлупват като сандвич с още едно филе.Внимателно го изпичат с щипка от двете страни и го сервират с рецина.Тютюн по твой избор...
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #21 -: Август 28, 2012, 08:53:33 »

Е тук ме хвана!Страхотна рецепта!Не съм я пробвал!При първа възможност ще трябва да я пробвам!
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #22 -: Август 29, 2012, 08:56:27 »

 :)Аз пък си купих рецина .Остава някой ден да я пробвам.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #23 -: Август 29, 2012, 09:54:56 »

Като ми дойдеш на гости,вземи я,от мен мезето Ухилен
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #24 -: Септември 07, 2012, 08:48:27 »

Още един гъдел пробвах.Калмар пълнен със сирене,домат и чушка.Всичко това се слага на скара и го гарнирах с домашно ципуро и рецина.За тютюна вече нямам спомени,но препуших зверски.Не,че се оплаквам де,,,,,,,,,
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #25 -: Септември 07, 2012, 09:29:07 »

Ципурото и рецината - добре!Пълнежа също ок, ама за калмара не мога да се присъединя...но да ти е сладко!Както каза, че някои вкусове ни разделят, други ни обединяват!
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #26 -: Септември 11, 2012, 08:26:18 »

Хайде наздраве.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5118051
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #27 -: Септември 11, 2012, 09:07:11 »

 :)Наздраве-с червено винце Luis Alegre Crianza 2006(мнооого добро,и с добра история) в комбинация със сиренца....и футбол.Калине,сигурно утре ще направя ревюто на тютюните,сега съм в изкушение...
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #28 -: Септември 18, 2012, 08:44:39 »

Не знам дали одобрявате неделните обеди,но на мен доста ми допадат.Изненадата този уикенд беше австрийска ракия от джанки.Не мога да повярвам колко приятен шнапс пих.Мек и изключително ароматен.Пил съм техни бели вина и  бяха разкошни,но с ракията ме довършиха...
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #29 -: Септември 18, 2012, 09:04:47 »

Не знам дали одобрявате неделните обеди,но на мен доста ми допадат.Изненадата този уикенд беше австрийска ракия от джанки.Не мога да повярвам колко приятен шнапс пих.Мек и изключително ароматен.Пил съм техни бели вина и  бяха разкошни,но с ракията ме довършиха...
Неделята и за мен е класика!Традиция останала във времето при мен поне!Понякога освен с жената се събираме и повече хора (и фамилията, и приятели понякога), но винаги има нещо тържествено-дори подредбата на масата, приготовлението и т.н. Разбираемо е-има повече време, през седмицата няма време, вечерите са кратки и спонтанни, трябва бързо да се спи...
А пък за шнапса-бравус!И австрийците са майстори на ракията, може би е пренесено и от сърбите,но си имат определено традиции, много австрийци си варят и домашна ракия-основно плодови-крушова, сливова, черешова...така, че пак табиетлийско питиенце си намерил!
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!