PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 08:51:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15
  Изпечатай  
Автор Тема: И пак за компанията на една лула  (Прочетена 211634 пъти)
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #30 -: Септември 19, 2012, 08:40:05 »

Твърдо -за неделите!Имаш време и да експериментираш в кухнята на спокойствие,и да релаксираш,ако се подхлъзнеш,и направиш главичката...Най-доброто време!Австрийците би трябвало да правят добри ракийки-нали са братя с германците,а те са майстори -също като нас Ухилен!Щом си доволен,Калине-значи е така.Дай малко подробности по пълнените калмари-ако не е тайна,разбира се Намигване.Не ми се рови из нет-а-.,по-добре от извора.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #31 -: Септември 19, 2012, 06:32:13 »

Ози,чучура е в гърция,но предполагам,че натрошават сиренето,нарязват малко домат и чушка на ситно,пълнят и след това на скараНо дали го варят предварително не знам.По скоро не.Аз нито един път не можах да опека калмари и да не са жилави.Може би ги махам много рано от скарата понеже всичко обичам да не е препечено.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #32 -: Октомври 01, 2012, 05:02:18 »

Калине,пробвам нещо тривиално-паламуд на фурна,покрит с резенчета лимон и домат(не уважавам печен паламуд-за първи път ще го приготвям така).Ще докладвам с бяло винце ли е по-добре,или с бира. :)А тютюнът ще е някой силен-пуши ми се нещо хард.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #33 -: Октомври 05, 2012, 05:28:22 »

Браво Ози.Завиждам ти,че живееш в морски град и прясната риба е на една ръка разстояние.А тривиален паламуд няма.Прекрасна риба,но рядко карат в София.Пиши как се получи.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #34 -: Октомври 05, 2012, 08:05:24 »

Рецептата е тривиална,паламуда,естествено-не!Получи се супер!Малко зехтин,шарен пипер,резени лимон и домат,и става приказка.Покрай него преоткрих едно старо,забравено ресторантско винце-Сунгурларски мискет.Много добро,а за цената си е направо вълшебство.Супер подценено вино.А и доста добре се допълва с рибата.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2012, 06:41:28 »

Скоро и аз го пих в 3 литрова разфасовка и изобщо не е лошо за тази цена.А тази манджа не се ли казва риба плакия?
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #36 -: Октомври 06, 2012, 08:12:01 »

А,не,не е плакия-на фурна е.Половинките се покриват с три-четери резенчета лимон и домат,и се пече.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #37 -: Октомври 06, 2012, 08:55:53 »

А,не,не е плакия-на фурна е.Половинките се покриват с три-четери резенчета лимон и домат,и се пече.

То плакията нали пак е на фурна...?!Или аз бъркам....няма значение де, важното е, че ме дразните с тая прясна риба, а ние тук може само прясно размразена да муаме...
Друго си е сутрин на пристанището, да изчакаш рибарските лодки, едно две килца сафридче или попче, пламудче, некое 3-4 кг калканче дори може да излезне...
Аре пак наздраве! Уфффф!
А като ме дразните:
- Сега ще извадя един пакет замразен "македонски" специалитет - пилешко филенце на рулце, пълнено с кашкавал и увито с бекон...останала ми е и една бутилка дюлева ракия, ще забъркам и една "Нафора" - много леко запържен хляб на кубчета в мазнина от пръжки, с пръжки и настъргано сирене! Завърти очи Завърти очи Завърти очи Завърти очи Завърти очи
Вие си продължете с рибата!
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #38 -: Октомври 06, 2012, 08:59:11 »

 ;DЦефи,голям дразнител си бил....Това горното става и със скумрия,но трябва да имаш супер вентилация в кухнята,иначе няма отмирисване.Ама е вкусно,мамка му...
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #39 -: Октомври 07, 2012, 05:02:50 »

Днес жена ми ме сюрпризире приятноЗа неделният обед направи прослувутата "имам бълдъ".Много вкусно нещо.Пече се патладжан,махат му се люспите и се залива със сос.А той се прави по следния начин.Запържва се в зехтин лук,чесън,морков,чушка,телешка кайма(така го препоръчва всевисшия)и се добавя домат,карамфил,индийско орехче,розмарин и захар и сол.В тавичка се реди ред патладжан ред сос и накрая се залива със сос бешамел и настърган кашкавал.Запича се 20 минути и накрая придобива вид на лазаня,ама "анадолска".Отворихме си едно новозеландско шардоне и накрая дръпнах едно "йенидже".Пълна хармония,липсваха ми само фес и броеница.

« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 07:16:54 от kalin andreev » Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #40 -: Октомври 28, 2012, 03:28:30 »

Мой приятел,прибирайки се от Хърватия,ми донесе смокинова ракия /smokovaca/.Не става за начало със салата,но е прекрасна за края,като диджестив.Компания и направих с Autumn Evening и двата аромата си паснаха невероятно.Дано да се продава в България,защото наистина е нещо което си заслужава и ще ми липсва,като свърши.
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #41 -: Октомври 28, 2012, 07:15:17 »

Отбелязвайки смяната на времето и ставането на пук с един час по-късно, липсата на сериозна работа в градината, очаквайки някакъв дъжд да намокри остатъците от преминалата реколта за да може преди да е паднал снега да изора почвата, разбира се значително падналите температури....доведоха до значително мързелива неделя за моя милост...почти обедната физзарядка проведена под формата на премитане на натрупалите се листа от ореха (от който тази година реколтата е горе-долу сто орехчета) и бегъл опит за подредба на дъски...докараха ми мимолетен ентусиазъм от няколко парчета дъски и кори от дървета да взема да си спретна една стойка за 2-3-4-5 лулици....след половин часово почесване установих, че половината от необходимите ми инструменти са в роднини и познати и....желанието ми избяга....което не ми се понрави много-много, но....се примирих и взех съдбоносното решение днес повече да не пипам нищо...
В продължение на идеята за традиционния неделен обяд, който следваше да започне към 3 заради късното ми разбуждане.....жена ми достигна до извода, че днес ще се готви винен кебап....бързо, лесно, вкусно, както е прието да се казва.....острата и необходимост от вино за винения кебап ме принуди да отворя от запасите си бутилка Тероар на Старосел (грях и кощунство беше да го ползвам за готвене, ама излизането до магазина......) ...студеното време, аромата на виното, очакването за вкусен обяд....ме докараха до решението и да запаля камината...еххххххххх, рано е още за зимни усещания, но.....пък е приятно....доза Босън Кът Плъг, чаша добро червено вино, пукащите дърва от камината и мириса от къкрещето гърненце на печката...идилия, неделна идилия и безкраен мързел...това е равносметката за днешния ден....от утре пак на педалите......
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 07:22:19 от Cefy » Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #42 -: Октомври 28, 2012, 07:32:54 »

Прекрасна селска идилия.Завиждам ти благородно.А за виното не се ядосвай,пак за добро е отишло.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #43 -: Януари 12, 2013, 07:46:42 »

Бррр,студ,сняг и киша в Бургас.Каберне сувиньон на Сухиндол(много го уважавам),в компанията на синьо сиренце и домашна сланинка.Плюс пълна Савинели Тундра с Ром флейк на Гауит(и кълбета дим)...Наздраве,приятели!
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #44 -: Януари 30, 2013, 11:17:04 »

На 21 декември реших,че като ще се мре то да е на маса.С едно приятелско семейство наехме една страхотна къща  и веселбата започна.Петък срещу неделя.Маите естествено се изложиха и всичко се разви тривиално.Но нещо ми се случи доста странно,за което и пиша.Беше много весело и откарахме почти до сутринта.Това атски ме притесни,защото след такива нощи се чувствам подобаващо зле на другия ден.И тогава се случи чудото,станах по навик в 7 часа/легнах си в 5/без никакви кофти симптоми.И взех да прехвърлям какво по различно съм пил или ял.Тогава се сетих,че последните няколко часа пиех зелен чай като разредител.Сигурен съм,че точно той е причината,защото това което погълнах,гарнирано с десетина лули щеше да ми причени отвратителен махмурлук.Та от тогава станах още по голям превърженик на таз божиствена напитка.Сутрин си правя един чайник половин литър и вечер пак толкова.Изпълва ме с енергия.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!