bronc
Newbie
Публикации: 31
|
|
« Отговор #30 -: Май 09, 2013, 09:20:18 » |
|
Ами те все пак са поръчали по 10+ парчета на един път, така че доставката се е разпределила между различни лули Не ми е толкова важна цената, а ме блажни идеята, че мога да я имам до няколко дни, ако е от България, а не да чакам седмица-две Жеста е важен, така че благодаря!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kliment
|
|
« Отговор #31 -: Май 10, 2013, 01:19:09 » |
|
:)Аз имам кобове на 5-6 години.Пуша си ги редовно,и нямам ядове. ;DИ да знаете,хубавият скоч се пие без лед,със сирена и бахур(е,някакъв шотландски вариант),както и с ягоди с черен пипер.Днес го научих-Наздраве!
а изборът на Квинта Рубан е също страхотен - едно от най-добрите на Гленморанги! Макар аз да предпочитам повече дъх на торфен пушек - почти сходен с латакията е :-) иначе случка от истинския живот: виден представителна нашия елит на интервю в столично заведение в 15 часа след обяд си поръча за обяд.... огромно плато само от луканки и своен скоч. Аз бях потресен, но после тествах и хич не е зле. А това, че хубавият скоч не се пие с лед, а с капка вода със стайна температура е факт. Сирената - зависи, а за яготиге май пиперът трябва да е бял? А нащият си бахур си е феноменален дори сам за себе си.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #32 -: Май 10, 2013, 06:38:33 » |
|
:)Аз имам кобове на 5-6 години.Пуша си ги редовно,и нямам ядове. ;DИ да знаете,хубавият скоч се пие без лед,със сирена и бахур(е,някакъв шотландски вариант),както и с ягоди с черен пипер.Днес го научих-Наздраве!
а изборът на Квинта Рубан е също страхотен - едно от най-добрите на Гленморанги! Макар аз да предпочитам повече дъх на торфен пушек - почти сходен с латакията е :-) иначе случка от истинския живот: виден представителна нашия елит на интервю в столично заведение в 15 часа след обяд си поръча за обяд.... огромно плато само от луканки и своен скоч. Аз бях потресен, но после тествах и хич не е зле. А това, че хубавият скоч не се пие с лед, а с капка вода със стайна температура е факт. Сирената - зависи, а за яготиге май пиперът трябва да е бял? А нащият си бахур си е феноменален дори сам за себе си. Луканка с уиски си е класика още от Балкантурист. А ягодките са си с черен пипер/ прясно смлян/ и поръсени нежно с ачето балсамико . Бахура в Пловдив си е БУМБАР и си го папкаме с биричка , защото така каза бате и тате и дядо и т.н......
|
|
« Последна редакция: Май 10, 2013, 06:49:03 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #33 -: Ноември 06, 2015, 08:13:49 » |
|
Днес пробвах един позабравен Broken flake#7 в царевичак,който си е почивал половин година.Тютюна изобщо не ми е от любимите ,но в тази комбинация ме накефи от всякъде. Извода:Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #34 -: Ноември 06, 2015, 09:32:37 » |
|
Извода:Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Amen to that brother!
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Gruev
Jr. Member
Публикации: 77
|
|
« Отговор #35 -: Ноември 06, 2015, 10:32:37 » |
|
Интересно ми е, как се справяте с големия въздухопоток, когато пушите царевицата без филтър. Аз примерно я зареждам по-стегнато.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #36 -: Ноември 06, 2015, 07:54:05 » |
|
Задължително й слагам силикагелен дренаж+ филтърче от балса.Режа си го сам-обира влагата пърфект,уплътнява и не променя вкуса на тютюна.Да живей Савинели!
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #37 -: Ноември 06, 2015, 07:59:35 » |
|
Всъщнос не е чак толковва голема "тръбата" както ни изглежда. В частта си къде е тънка и къде влиза в кочана не е повече от 4.5 мм, даже съмневам се и толкова да е. Верно малко по лабаво върви дима, но общо зето си е ок.
Едно време им праех насукано картонче като "филтрите" за джоинт, каквито са медико филтърчетата по принцип, но напоследък ме мързи и това и си ги движа така както са си. Пълниш, палиш и си готов. Ток и жица.
|
|
« Последна редакция: Ноември 06, 2015, 08:01:35 от balkan boy »
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #38 -: Ноември 07, 2015, 09:29:37 » |
|
Редовно си увивам филтри.Вестника доста попива.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #39 -: Ноември 14, 2015, 01:31:28 » |
|
Аз, като материал за кондензатоуловители, открих една "гофър" хартия - крепирана, както и викат. Сиреч - дребно-плисирана, сущо намачкана! Хем лесно се усуква, хем има повеке полезна работна повърхност. Ползува се за опаковане на алуминиеви профили и е на безкрайно дълги ролки. Туй като го навиеш, досущ зарпиличван а въздушен филтър за Москвич - цялото е на ребра.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #40 -: Ноември 14, 2015, 06:06:51 » |
|
Аз, като материал за кондензатоуловители, открих една "гофър" хартия - крепирана, както и викат. Сиреч - дребно-плисирана, сущо намачкана! Хем лесно се усуква, хем има повеке полезна работна повърхност. Ползува се за опаковане на алуминиеви профили и е на безкрайно дълги ролки. Туй като го навиеш, досущ зарпиличван а въздушен филтър за Москвич - цялото е на ребра.
Велпапе.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #41 -: Ноември 16, 2015, 02:54:52 » |
|
Изобщо не използвам филтри,и без тях царевичака е чудесен.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
RocKonoff
|
|
« Отговор #42 -: Ноември 21, 2015, 08:46:39 » |
|
Задължително й слагам силикагелен дренаж
Какъв силикагел ползваш ... от пакетчетата за обиране на влага , които се слагат в кутии с обувки или некъф котешки кенеф ?!
|
|
|
Активен
|
Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #43 -: Ноември 21, 2015, 09:23:05 » |
|
Задължително й слагам силикагелен дренаж
Какъв силикагел ползваш ... от пакетчетата за обиране на влага , които се слагат в кутии с обувки или некъф котешки кенеф ?! Ако ползваш котешка тоалетна, гледай да са белички кристалчетата, не от тия прозрачните. Не че прозрачните не попиват, но тия белите при мене даваха най-добър резултат на времето. После спрех да ползвам секакви обирачи на влага защото кочана не праи никакъв конденз и си абсорбира влагата много стабилно. По-добре и от морската пена. Както каза колегата Стоимиров по-горе, царевичака си е чудесен без тия изгъзици. Нищо не му требе.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #44 -: Ноември 22, 2015, 08:07:29 » |
|
Ами те в началото кристалите са прозрачни , ако се държат на сухо място , но като дръпнат влага от въздуха и стават бели , даже ако ги изкара от лулата рано ще видиш , че са бели
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|