PipeZone PipeZone
Април 26, 2024, 12:03:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Парфюми  (Прочетена 36218 пъти)
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« -: Април 15, 2013, 01:37:36 »

ся да не ме емнете за гейство... ама ако седнете да нюхате, знаете ли колко общо има тюютна с парфюмите - и двете миришат страхотно и при двете майсторството е в смесването на съставките.

само започвам темата, надявам се да ми остане възможност и време да я продължа. Не е инетерсна като Хеви Метъла може би, но е също толкова безкрайна. И също толкова скъпа като пурите и лулите.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #1 -: Април 15, 2013, 01:38:52 »

и като начало ще загатна само съвсем концептуално:

Tabac Original ...after shave na Maurer&Wirtz, made in Germany since 1955.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 15, 2013, 01:39:25 »

Tom Ford Vanilla and Tobacco
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #3 -: Април 15, 2013, 09:34:03 »

Страхотна тема и не знам защо трябва да имам разсъждения за гейство?!  Ухилен
Доколкото помня от моите наблюдения една от основните съставки (най-популярни) след т.нар мускусен акцент е добавката на тютюнев аромат - придава дълбочина, издръжливост на аромата, дълготрайност и т.н......плюс това натуралния тютюнев аромат в парфюмите карал нежния пол на подсъзнателно ниво да полудява....
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #4 -: Април 23, 2013, 10:09:58 »

Miller Harris Fleur de Tobacco

Gucci Gucci pour homme II

Thierry Mugler A*Man pure Havana
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #5 -: Април 23, 2013, 06:08:21 »

 :-\Ама всичко това включва аромати на тютюн и цветовете му ли?
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #6 -: Юни 11, 2013, 12:57:26 »

Tabac Original ...after shave na Maurer&Wirtz, made in Germany since 1955.

уникалният аромат, който всъщност няма в състава си тютюн, но наистина създава усещането за приятната сладост от аромата на тютюн.СЪздаден през 1955 година, това е един от малкото козметични продукти, които на запад продължават да са все още в ръцете на основателите си, а не на някой свръх конгломерат като Проктър и Гембъл /както е случаят с Олд Спайс, който Шултън продава през 1992 след 70 успешни години на американския и световния пазар/, Жилет или някой подобен. Ароматът е жива класика в Германия, където по статистика го ползват около 4% процента от населенито/мъжкото/, която явно гарантира все още оцеляването му, а след почти 60 години на пазара вече се и самоиронизират в рекламата, която още през 1991 гласи "момче, с този аромат дядо ти е свали баба ти!" /малко немски хумор/.
Подобно на Олд Спайс и тук шишето е от бял порцелан - непрозрачно и прерасно. Ароматът е мъжествен, свеж, с лек сладникъв оттенък.
Всъщност според официални данни съдържа лавандула, борови иглички, мъхове, дори индрише, но комбинацията му е всепризната. Въпреки това в света на парфюмерията гледат отвисоко на него, поради което си остава на доста прилични цени - около 20 лева за 50 грама афтър шейв и малко отгоре за тоалетната вода. Имат отлични шампоани и сапуни от същата серия, както и невероятен сапун за бръснене. Дезодорантите им са също добри, което не може да се каже същото за део-стиковете и рол-он-ите.
За мен лично афтър шейвът, който е по-приглушен остава по-добър като аромат от тоалетната вода.
У нас се намира от официалния им вносител Mut&Co http://mut-co.bg/ както и в интернет-магазини и понякога в Бюти Зоун в моловете.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #7 -: Юни 11, 2013, 01:01:40 »

Tom Ford Vanilla and Tobacco

е опияняващ и невероятне аромат - наистина създава напълно усещането за тютюн и ванилия, но при по-дълбоко наблюдение ароматът прилича на прясно изваден мед - много силен и сладък. Издържа дълго върху кожата и посепенно се сляга като силният меден аромат спада и остава идеята за хубава кутия с ароматичен тютюн, която току-що сте отворили.
По-скоро кулинарно, отколкото ароматно чудо, което абче се продава само във фирмените магазини на Есте Лодер у нас /както и в интернет/ против скромната сума от 250 лева за 50 грама... което е на ръба на кощунството. Е, дори най-евтините лули на Дънхил почват над тази цена, така че е въпрос на гледна точка.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #8 -: Юни 11, 2013, 01:09:57 »

Miller Harris Fleur de Tobacco

Това е бутикова или нишова парфюмерия: Милър Харис е една от марките, която не се предлага ей така из дрогериите и парфюмериите. Тя е хубава и е повече за хора, които следят ароматната индустрия. Имат своя малка ниша сред "разбирачите" и в това отношение прилича на хората с лули насред цялото множество от хора с цигари. Милър Харис е фирма на една млада англичанка, която е учила парфюмерийно изкуство във Франция и има поредица от парфюми с интересни нотки и високо качество.
Фльор дьо Тобако е по-скоро силно ориенталски и с по-натрапчива от необходимото сладка жилка, която малко надхвърля идеята за тютюн и повече прилича на  стар дамски парфюм, но пък както знаем "само истинските мъже дръзват да носят розово" - така че без паника.
Намира се само в магазин "Съркъл" - Circle в Мола Сердика Център и в един бутик на Патриарха малко след Аптека и кръстовището с Витошка. Цена 150 кинта за 100 грама за всеки парфюм от серията. Много интересен аромат от тази серия е този на...
смокня - или по-скоро тръпчивия и леко горчив аромат на листата и сокаот откъснато листо на смокинята, а не на сладкия й плод. Също и парфюмът с индрише, на който по грешка всички му викат здравец, щото отгоре пише като на киселото мляго "Гераниум"... ама то е цял род, в който попада и здравецът, но гераниумът за парфюмерията е така нареченият сладък гераниум или живо индрише.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #9 -: Юни 11, 2013, 01:16:07 »

Gucci Gucci pour homme II

гучи си е гучи - класика отвсякъде, с която не може да се сбърка - дори шишето е пинато, но за съжаление вече е спрян от производство.
иначе е бил на приличната цена от под сто лева за 50 грама.
Ароматът е комбинация от цветен, но лек, ефирен и сладък мирис, която обаче носи и своя определена свежест. Доста е дълготраен. Отива леко към унисекс, защото няма типичните нотки нито на обикновени цитруси, нито на ветивер, които обикновено създават усещането за "мъжествен" аромат, но все запазва "мъжествеността си". Трябва да напомня за аромата фин и лек на цветовете на тютюна, но без тежкия им плодов дъх от полетата на Южна България /за тези, които още помнят бригадите за бране и низане на тютюн/. По-скоро летен парфюм. Стилен.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #10 -: Юни 11, 2013, 01:22:24 »

Thierry Mugler A*Man pure Havana

през юни у нас пуснаха лимитираното издание Хавана на Ей Мен на Мюглер, което всъщност у нас се появява за първи път, но е поне на три години. май вече почти се е изкупило на цена от 140 лева за 100 грама.
Бутилката мяза на евтина имитация, облечена цялята в доста бозаво-лайняна гума.
Ароматът вътре е доста по-лек от обичайния Ей Мен, която излчючва като керемида от Чернобил в продължение на поне 8 часа, преди да се озапти и слегне.
Хаваната е доста по-балансирана - аромат на пури и тютюн няма - по-скоро подобно на Гучито е аромат на цветовете от тютюна, съчетани с нещо сладко подобно на череши и обикновен Джак Дениълс /не сингъл барела, който е по-силен, респ.неароматен от бленда/.Пак е летен. Пак е леко унисекс, но в никакъв случай дамски и пак е въпрос на самочувствие "само истинските мъже да носят розово", в случая по-скоро бозаво.
Има го може би все още в парфюмериите Дъглас и Бюти зоун из моловете.
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #11 -: Юни 11, 2013, 01:26:23 »

колеги, въ Фрагрантика има над 40 парфюма уж с тютюн... е аз Ви изброих тия, които поне аз съм имал достъп до тях и намирам, че наистина имат някаква връзка с тютюна - като аромат и като идея. ако открия други, ще пиша пак.
все пак чакам и Вашите отзиви - дали е било интересно, полезно за Вас, дори дали някой си е купил. хихи
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #12 -: Юни 11, 2013, 09:21:43 »

Полезно, интересно и .... практично четиво!
Пак въпрос на вкус де!
Аз например обичам по цитрусовите аромати (по-сините), и се поливам като миризлив кон..... Ухилен Ухилен Ухилен и смесвайки се аромата на лула, пура и други тютюневи изделия....пак има подобен ефект Намигване
Много странно наблюдение - жените си падат по тютюневия нюанс в парфюмите, дори и да мразят цигарите и т.н.....нещо на подсъзнателно ниво се случва.....(просто мое мнение с елементи на разсъждения........)
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #13 -: Юни 11, 2013, 07:33:11 »

 :oУау,браво бе,Климе-ти може да продадеш и лавандулов спирт като марков парфюм...Аз си падам по старите класически парфюми,та ревютата ти ще са ми от полза.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
socrat_bg
Full Member
***
Публикации: 221


Ел. поща
« Отговор #14 -: Юни 11, 2013, 08:18:42 »



Ползвам това ,не е тютюнев ,но си е  мъжки и разтапя жените  Ухилен


Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!