Напук на всички сезонни и климатични разбирания, в момента съм на яко вирджиниева вълна. Ще си позволя да направя сравнение м/у три вида вирджинии. Естествено сравнението е пречупено през моите вкусови рецептори и моментно ментално състояние.
FVF на Гавит - отличен тютюн. Богат и многопластов вкус (политически изказ - аз не знам какво говоря, който не го е пробвал, не знае какво да си мисли
) . Важно !!!Не правете като Ивчо!!!
Късайте на ситно, тъпчете рехаво, три припалвания и сте в джаза. Аз не го чакам да съхне. Широкото огнище леко размива вкуса - не е болка за умиране.
Изпушени - 2 кутии. Задължително ще го поддържам в наличност.
Virginia flake на Mac Baren - малката жълта кутийка, също любим мой тютюн. Много свеж тютюнец, наситен аромат на сено. Лек и ефирен. Пепи Вехтия го беше описал точно и ясно - базова вкус. Искаш вирджиния, пушиш вирджиния. Никакви залитания, припадания и проникновения. Няма особености при тъпчене и пушене.
Изпушени - 3 кутии. Задължително ще го поддържам в наличност.
HH Pure virginia на Mac Baren - на фона на първите два тютюна, този отстъпва. За сега е единственото ми разочарование от HH-серията(не съм опитал още от всички). Сигурно сам по себе си не е лош, но при пряко сравнение с предишните бледнее. Идва ми отмит и безвкусен. Няма особености при тъпчене и пушене.
Изпушени - 3 кутии и няма да почетвъртя.