PipeZone PipeZone
Април 26, 2024, 06:59:11 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Samuel Gawith Full Virginia Flake  (Прочетена 31626 пъти)
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« -: Юли 20, 2013, 04:01:41 »

Хъм, превръщам се в искрен фен на Самуил Гавит /Гейвит или Гоуит или Гоит? - Жоро, ти си преводачът, вземИ кажИ как се произнася това нещо, дявол го взел?!/

Преди времебях чел из някакви немски форуми за лули, че лулистите са най-примерните и изрядни тютюнджии... просто защото винаги си носят пепелника /разбирай лулата/ с тях. Това между другото.

Другото, което ми направи впечатление, е едно мнение за това що е добър тютюн - макар то да се отнася главно за ароматиците, но мисля, че може да се приложи и към всички други в известна или до голяма степен. А именно: че хубавият тютюн има аромат, какъвто е мирисът му в незапалено състояние в кутийката...на пръв поглед звучи доста глупаво, но съм сигурен, че почти на всекиго му се случвало да отвори кутия с тютюн да вдъхне аромата и да си каже "о, колко хубаво мирише", но после като го запали да се развият всякакви други аромати, но не и този, който първоначално е вдъхнал.

Е със фул вирджинията, както и с луизиана/сейнт джеймсиз флейките на Сам Г. ми се случи точно това: отваряш, вдъхваш и си казваш с възхищение "лелеее, супер ухае!" А после палиш и ароматът е точно същият. Просто възхитително. Просто възхитителен.

И друг път съм споменавал, че твърдо отбягвам чисти вирджинии именно заради неприятно за мен сладникавия аромат на нещо, което ми създава усещане за слама, сено, респективно някак за обор /но не и на тор, разбира се/. Както и заради спомена за цигари, каквито отдавна не мога да пуша.

Но понеже получих тютюни за подарък, а на подарен кон зъбите не се гледат, та реших да ги пробвам и съм повече от доволен. Сам вероятно никога нямаше да си ги купя.

След като жадно изпуших цялата малка кутийка от само 35 грама на Луизианата на Сам Г. преминах към фул вирджинията. Отваряйки кутията, забодох нос в нея, защото ме лъхна един уникален спомен - на неземния аромат от детството ми, когато преминавах покрай тютюневите складове и фабрики по улица Иван Вазов в Пловдив между Централна гара и Тримона. Един изискан, деликатен аромат на тютюн с един много фин оттенък на нещо средно между хубав чист и природен алкохол - отлежало бренди, отлежала в буре ароматна гроздова ракия, съчетан с изискан стар мъжки парфюм. Ароматът, който явно само тук в тези земи, които не са родни за тютюна, но са станали родни за ориенталските тютюни, се среща, но вече го няма в Пловдив. Аромат достолепен, фин - като за джентълмен, а не за закоравял пушач на фасове с жълти пръсти.

Необичайно флейките бяха нарязани изключително тънко и носеха характерните бели кристали по тях, за които съм чел, че са някакви естествени остатъци на естествените захари от тютюневите листа. Взех само една единствена флейка и я сгънах няколко пъти, после леко я "размотах", не я разтроших обаче, защото все пак изглеждаше влажна, не прекалено, но все пак влажна. Поставих я в една Савинели Рома билярд със средно голямо огнище и запалих. Обичайно както повечето тютюни на Сам Г. не гори особено добре и изисква често да се подпалва отново и отново, но когато димът се охлади, той доби точно описани по-горе изключителен и естествен аромат. Никакви нюанси на цигари, нито на сено. Просто хубав, чист тютюн. С някакъв едва доловим нюанс на алкохол. Чист алкохол.

Засега препоръчвам горещо. Ъ?
« Последна редакция: Юли 20, 2013, 04:06:18 от Kliment » Активен
Стоимиров
Full Member
***
Публикации: 223


Ел. поща
« Отговор #1 -: Юли 16, 2014, 02:25:58 »

Снощи изпуших една лулица с това чудо.Имам тютюна от доста време но отлагах момента на пушене по простата причина че не съм пушил флейка,притеснявах се дали ще го начупя правилно,подходящата лула коя ли е и т.н.
Та на кратко-вчера се престраших,като се изключи нуждата от често припалване всичко на тютюна си е ОК,ще се пуши Усмивчица
Климент го е писал точно,и да искам няма как по добре да го обясня.Лулата беше Савинели Джуниър, но не съвсем...вчера си я получих от Жоро/БГПипес/с нов по дълъг мунщтук.
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 16, 2014, 03:25:02 »

На мен тоя тутун ми е номер едно на всички времена форевър.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2015, 10:28:00 »

Как се пуши тоя петмез.Какво ли не го правих.Суших го,троших го,мачках го.рязах го.......е не става.Ега ти тутуна.Няма по-нахвален от него,а аз дори не мога да го разпаля.
Консистенцията му на пипане е точно на пастърма.Мазно и супер спластено.За дъвчене е прекрасен,но не и да го натъпчеш в лула.
Очаквам съвети.

« Последна редакция: Януари 14, 2017, 06:31:40 от ozzy » Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2015, 10:29:15 »

Едното парче е натурален шоколад,но кое точно.. и аз се обърках
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2015, 11:06:14 »

Тоя тютюн не е за хора със слаби пръсти... Намигване Ся сериозно - щом ти седи мазен и сплъстен, начи не е изсушен достатъчно. Пробвай по-сухо, като го размачкаш повече и пълниш рехаво. Ще стане, просто трябва малко упорство от към техника и подготовка. А и няма да го усетиш от първата лула, трябва си време и количество да ти се разкрие напълно. На закрито малко тегаво гори, така е, ама си заслужава.

P.S. Сипи си сега една сливова за нервите и натъпчи втора лула... Ухилен
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2015, 11:19:05 »

Тютюнеца е на 3 години..Отлежава в буркан и мисля,че все повече става на пестил.
Не става бе човек.На другата среща ще донеса,да ме отворите на чалъм.Наздраве,ама не със сливова.На Black&white съм и го пия като Питър Бота,в две чаши Ухилен
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #7 -: Ноември 03, 2015, 11:47:59 »

Това че е станал на пестил, това е хубаво. Сега, както си е мокър, стриваш го колкото ситно можеш. Ако можеш на шаг, най-добре. И по-ситно даже.
Разстлаш го за да изсъхне, не на купчина а разреден на некакъв картон или на масата.
Чакаш 20-тина минути.
Пълниш без да тъпчеш много както посочи колегата по-горе.
Палиш без сприхавост и с търпение и кръгови движения да хване хубаво.
Изравняваш с танпера добре.
Пак повтаряш паленето.
Пак изравняваш
Трети пъти палиш и придърпваш като леко тампваш докато дърпаш.
Ще ти гасне поне три-четири пъти, най-добрия резултат е като се създаде един слой пепел над него, тогава не хваща кислород и си тлее слабо вътре.
Дърпаш леко колкото да поддържаш огъня.
Френч инхелйваш, и се губиш в дълбината на контемплативното съзерцание.
Ще ти се отворят хоризонти от типа на тези на исихастите когато им се отвори сърцето и ума слезне и съзерцава нетварната светлина.
(е, не баш такива, но си го бива тутунеца) Усмивчица
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Венци
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 244



« Отговор #8 -: Ноември 04, 2015, 12:20:46 »

Ух, три годишна ФВФ. Баси как ми се припуши само.
Активен

"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs"
                                                                                                                          Albert Einstein
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #9 -: Ноември 04, 2015, 06:23:26 »

Не става бе Никита.Всичко опитах.Флейката е мазна и просто се гъне и мачка.Изобщо не реагира като нормална флейка.Тия продават по-скъпо и от "Софийска вода".
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #10 -: Ноември 04, 2015, 09:54:45 »

Гъне се и се мачка, щото ти е мокър флейка. Нищо му няма. Ако толко е проблем да го "разбридаш", просто го нарежи на паралелопипедчета с нож. Усмивчица
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #11 -: Ноември 04, 2015, 10:01:45 »

Трудно е да. Ръцете ще те заболят докато го разтриеш. Ама си струва. Съвета на колегата също е добър. Ножа и дъската и нема грижи. Нема да изкараш същото като от стрита флейка, но ще се кефиш.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Daniel Panev
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 131



Ел. поща
« Отговор #12 -: Август 26, 2016, 05:45:40 »

Не, честно - не разбрах що му аресАхте на тоя па тутун  Ухилен
Взех един от Калиман Карибе - верно - тече вода от него, ама го нарязах на кубчета, оставих го да поизсъхне към час иии.... Нищо. Все едно слама пушиш.
Ше го оставим една седмица да съхне, па па ше пробвам, ама... Може пък чистата вирджиния да не е за мене, кой знае.
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #13 -: Август 26, 2016, 06:28:18 »

Ако очакваш експлозия от аромати като оная кипърска смрад, дето толко и се превъзнасяте нема да стане... Тва е вирджиния, тука аромата е по-завоалиран, по-лек. Едно, че трудно ше го усетиш тоя тютюн от първото пушене - поне половин кутия трябва да замине преди да си му "хванал цаката", а и мога да се обзаложа, че го пушиш в лула с широко огнище умирисана на латакия, нал тъй? Трябва си чиста, неусмърдяна лула с дълбоко и тясно огнище, без да тъпчеш тютюна, без да бързаш. Ако имаш царевични лули, то най-добре е да ги хвърлиш на далече и да извадиш един хубав брайър... Обуй си един хубав костюм, облечи едни шарени пичовски чорапи и си среши брадата, па тогава си сипи един Фулърс ИПА и си натъпчи лулата. Обзалагам се, че тоя път ще се получи... Намигване
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
Венци
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 244



« Отговор #14 -: Август 26, 2016, 06:36:38 »

Ха, ха, без "пичовските чорапи" определено нищо не би се получило.
Активен

"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs"
                                                                                                                          Albert Einstein
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!