Да ви кажа честно , аз близо 2 години пушех само ароматици , и датски смеси . Датските , неароматизирани , или просто,ароматизирани на мед ,ги уважавам . Ще ви кажа че , един от най продаваните ,и обсъждани тютюни на Макклеланд - Вирджиния Уудс , има вкус на датска смес , той си е такава , ама с малко бърли и кавендиш от вирджиния .
Когато обаче опитах Вирджиния с Перик и английски , балкан блендове с Латакия , от първия момент разбрах , че все едно ,не съм пушил нищо досега .
Един колега от форума , дето ми пусна първата поръчка ,знае . Първата ми кутия със Скуадрон лидер и найткап и няколко флейки на ФВФ , ги изпуших за по малко от 6 дни . Буквално бях завладян , от вкуса на Перик и Латакия . Новия , солен вкус ,обратната противоположност , на натъртващият сладък , ми хареса толкова , че буквално по цял ден пушех.
След това , опитах много тютюни , повечето от тютюните в нашите ревюта ,и някой , които ги няма там . Опитах сигурно повече от 70 80 бленда ,и ще ви кажа , че са малко фирмите , които държат ниво ,на всичките си тютюни . Повечето имат 3 4 5 бленда , отлично попадение , и другото се пуши просто, става за пушене , безлично , така ,оборотно да кади лулата . Не съм авторитет , по скоро новак - аджамия , но всеки човек , когато усети качественото , разбира и веднага категоризира , тютюните . Тоест си саздава , мисловно вкусова оценка за блендовете , и си ги нарежда , според качеството и преживяването , което е имал . Обаче , човешките възприятия са толкова ненадеждни , колкото верността на жена . Затова , се водят толкова спорове по форуми , и даже самите хора , се учудват от вкуса си , промените му и възприятията си , след време
Обаче аз мисля , че не може да пушиш само европейски тютюни , или да заседнеш на ароматизирани вирджиний , или бърли блендове , и да останеш там , постоянно . Затова всеки пушач на лула , има така наречената ротация .
Различни тютюни които е харесал , и сменя блендовете периодично .
В отговор на Русен: Отговарям в тая тема, за да не спамя повече другата - нито съм знаещ, нито съм можещ, нито пуша от дълги години, нито съм пушил безброй тютюни... Това което споделям, е нищо повече от лично мнение. Толкова, точка. Знаещите в тоя форум са други, само дето вече рядко пишат (чудно що ли).
Относно този отговор на Пинхед , сигурно познава тези хора и комуникира с тях за да изразява позиция , ще кажа че отношенията в едно затворено общество ,се градят , и отговорноста е на всеки ,да пише , да добавя мнения и нова информация , за колегите . Да спори , да помага и да се шегува . Така се създават отношения , и сплотен колектив . Ако , някой не го прави , и се прави на сърдит , отбягва да гради , значи руши. И понеже отговорността е на всички , и даже и на най новите , да се ровят , да споделят , да поздравяват поне ,или да дават мнение .
Ако някой не го прави , е просто безотговорен към форума , колеги и приятели , егоист , горделив , със високо мнение за себе си , омаловажавайки другите . И така , смятайки себе си, за старо куче , и отбягвайки комуникация и лаишки въпроси , не прави чест на никого , не го прави по тежък и авторитет , според мен .
И както твърди Пинхед , ако някой не пише вече , поради некакви негови , вътрешни предубеждения , към колегите и гордост , това си е негово морално и ментално нараняване .
Обаче Пине , ако твърдиш , както си писал във цитата по горе , че има хора които не пишат , заради мен , понеже отговора ти е еднозначен , няма да ги съблазнявам и отвръщам . Ако наистина има , стари кучета , който не пишат заради мен , или защото си мислят , че форума е събрание на старейшините , или на тесен кръг от хора ,нещо мистично ,като масонски клуб, честно ти казвам , НЯМА ДА НАПИША и едно мнение повече във форума . Ако обиждам някой , стар пушач , или го отвръщам със присъствието си , кълна ти се ,няма вече да ме чуете , само да кажете ,кой съблазних и да се върне да пише пак , редовно във форума .
Аз вкусовете съм си ги изградил , приятелства също .Лули имам една кофа ,имам и инструменти да си направя каквото искам . Въпроса е Щом твърдиш ,че преча , или отвръщам някой човек ,Моля човека да пише - " Да аз съм и не пиша заради теб ". И готово - мен, вече ме няма . Просто и лесно .
Любов и приятелство се гради, от двама или от повече хора . Има ли нетърпимост и ненавист , тя разяжда като отрова , човешкото сърце . Гордостта също. Един пример , само .
Във Библията има описание , на най красивия и съвършен от всичките си събратя , най силен и умен , надарен със красота и благородство , над всички други ,ангел или архангел ,по точно .За него били направени музиката и музикалните инструментите , отговарял е за хвалението на Божията слава и е стоял в присъствието и постоянно . Обаче , въпреки всичките си ненадминати качества , едно нещо го е сринало и опорочило, максимално - Гордоста му . Описанието е за най светлия и красив ангел , превърнал се и във най тъмния и проклет завинаги . Името му ,и историята я знаем , всички . Може само да се поучим от нея . Гордоста убива всичко човешко и добро , във всеки , който няма самокритичност и съпричастност.
С мен и без мен , по добре новите у форума да са облагодетелствани ,от присъствието на знаещи и можещи , отколкото от моето , аджамийско и фенско .