rusen plovdiv
|
|
« Отговор #20 -: Май 15, 2014, 08:56:42 » |
|
Определено Хумидора , или Селара във нашия случай е необходимост . По чуждите форуми , гледам колегите ползват шкафове , със колелца . Винаги съм се чудел за какво са тея колелца , после се сетих , че са може би за да се мести шкафа , из помещението , според сезона , слънцестоенето , отопление или охлаждане . Така се поддържа ,горе долу нормална температура , в границите . Има и варианти за профи Селари . Примерно специализиран шкаф , топлоизолиран , от специален материал , със термометър и датчик за влажност . Може и да се постави , охлаждаща система със термостат ,приспособена от стар климатик , чилър или хладилник , като се поддържа температурата във тесни граници , така . Според мен затоплянето не е проблем , както и не е желателно , по скоро търсим охлаждане във , норми . При повечето домове има постоянна температура поне 20 22 градуса . Логично е да се търси леко охлаждане . Влагата , не е опция според мен, може да се повредят , металните кутий при дългосрочно отлежаване . май влагата е задължителна при пурите , не знам , не разбирам . Значи един специализиран шкаф , селар , ако имаш с какво да го пълниш , може да се направи приличен за около 150 лева , със охлаждаща система , или около от 250 до 400 супер луксозен , със стъклени вратички , стъклени рафтове , термометри , влагометри , термостати и екстри . Иначе един топлоизолиран , хубав шкаф , от секция , поставен на хладно място ще върши прекрасна работа . Но както каза Жоро , килера , или по нашенски зимника , е логичния избор , освен , ако не искаш да си гледаш тютюните , всеки ден , или да се хвалиш с тях, във хола примерно , като дойдат гости . На мен няма да ми издържат ангелите ,да са във хола , пред мене , ще ги отворя много бързо . Ха ха ха .
|