Някой друг дa сподели мнения и срaвнения зa тоз тутун от зaглaвието нa темaтa?
Aко имa пробвaли, моля дa споделят, че се зaмислям зa него...
Ич не се замисляй, това е страхотно нещо. Изпушил съм поне три кутийки минимум, и имам още една скътана некъде май. Не съм сигурен. Са да си говорим реално, сирийската латакия е по-кофти от кипърската. На МакКлеланд блендовете със сирийска латакия не са баш най-доброто, тия с кипърска по им ги бива.
Но Мак Барен са си направили много хубав бленд със сирийска (която ще я има още 5-6 години макс докато им свършат количествата).
Кое е характерно за тоя тутун?
Неколко неща.
1. Вкуса и аромата са си същите, сух, мокър, в началото на лулата, в края, в царевица, в бриар, в морта, в морска пена, получаваш един и същи дим. Некой ще рече липса на комплексност, а друг ще каже това е супер, кеф нон стоп. Има тутуни които къртят на точно определен етап от лулата, и се променят неимоверно. Не са скучни, но пък за кефа требе да нацелиш правилната лула, да е с правилна влажнос, и да чакаш определен етап за да дойде кефа. Този от началото до края се променя много малко.
2. Сирийската латакия се усеща, но понеже има кентъки, тази леко кисела нотка която я има за разлика от кипърската е неутрализирана много добре. Почти имаш чувството че е кипърска, но с леко странен привкус.
3. Вирджиниите в бленда са класически Мак Барен. дори и тука се усеща. Това му е единствения минус, ако въобще го усетиш.
4. Понеже не е комплексен бленд, нема нужда да му се вглъбяваш. Пафкаш си, движиш си нещо, и си се кефиш без да има нужда да му анализираш туй онуй.
5. Страхотен тутун от секъде, гори супер, не хапе много въпреки че е Мак Барен.
Горе долу това е.
Винаги като съм го пафкал съм се кефил на макс.
П.П. Сега пък се двоумя дали да не поюна латакиевия сезон с точно тоя тутун. Така или иначе имам една кутийка.
Бех размишлявал с какво да отвора сезона, и почти бех сигурен че ще е червена одеса, ама тая тема ме хвърли в тъча.