getzpipes
|
|
« Отговор #120 -: Ноември 15, 2014, 12:28:55 » |
|
брау, момци, у спора се ражда...... бирата!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #121 -: Ноември 15, 2014, 12:30:15 » |
|
Пин-е, я кажи за тоя патент на Петерсон у оная година, за какво става вупрос?? че нещо не зацепих.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #122 -: Ноември 15, 2014, 12:40:53 » |
|
Губиш, майна. Колегата ти през цялото време защитаваше тезата, че лула може да се изработи по много и различни начини и пак да пуши добре... И че "иновацийте" не са баш истински иновации, ами в повечето случай се оказват римейк на старовремските салтанати. Което си е нормално - Каспичан не е изграден за един ден от нищото... Колкото до акта на биропиене - това е аксиома, а не теорема, нуждаеща се от доказване, или признаване. Той просто се случва... P.S. Епа Гец, патента на Питърсън е за "кладенчето", дето събира конденза:
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #123 -: Ноември 15, 2014, 12:43:08 » |
|
хрумна ми нещо - вие тука момци, изхождате от коренно различна постановка, брадьрз! Като темпераменти сте различни, ерго, имате различен подход кьм лулопушенето. Естествено е да има и различен резултат. Аз затова не се фьрлям в такива спорове, щото сьм видел доста неща през годините, дето само седиш и се чудиш - абе тва нормален човек ли го е направил? Така че - ще ви свия бира - две от касата, и ще ви кажа наздраве. Е, и ако ми заглеждате гаджето, ше ви избия и зьбките, ахахахахахахаха
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #124 -: Ноември 15, 2014, 12:43:28 » |
|
Айде са, от девет кладенеца вода, уж поантата била че ненамсикво. Идеята ти беше че щом е правено преди да се родим, значи е добро, тия днешните нищо не разбират. Ае признай си, нема да боли ич.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #125 -: Ноември 15, 2014, 12:44:33 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #126 -: Ноември 15, 2014, 12:47:25 » |
|
аз предлагам да изработя две лули - едната по Пин, а другата по Бой, и да видим като се срещнете, ко ше праите. Мисля да е честно така.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #127 -: Ноември 15, 2014, 12:53:23 » |
|
Момци,темата отиде нещо къде "Говорилня" или "Пред банята",дето се вика.Повечето неща ги има като инфо из другите раздели на форума.Придържайте се към темата,защото има хора,които наистина се интересуват само от ремонта на лулитe,а трябва да отсяват измежду многото думи тук.Без лоши чувства-Хау.
|
|
« Последна редакция: Ноември 15, 2014, 07:09:16 от ozzy »
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #128 -: Ноември 15, 2014, 12:54:09 » |
|
Agreed! Hou!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #129 -: Ноември 15, 2014, 12:56:45 » |
|
По ред на номерата: Гец: Явно си пропуснал (проспал) квинтесенцията на нашите срещи, а именно: "Мала група педера"... Кой ще ти заглежда гаджето бе - тя не е интересна... Балкан бой: Цъ - нема такива скверни думи, изписани от моите пръсти - сипи си вино и се върни назаде у темата. Гец: На драго сърце да приема, ама финансовото състояние не ми позволява. За тва си и трая... Ози: Прав си на 100% - млъквам.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #130 -: Ноември 15, 2014, 07:18:57 » |
|
Между другото,всичко в инженеринга се върти около охлаждането на дима/което,естествено,увеличава кондензата-факт/.На някои снимки на Айнщайн се вижда,че не е вкарвал до край мундщуците на лулите си.Явно е оставял камера/условно казано/.Някой нещо да е чел по въпроса?Аз намерих само предположения...
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #132 -: Ноември 15, 2014, 09:57:52 » |
|
Е това , ако видя някой да го пуши и ще се смея много . Това е хибрид между радиатор и лула . Според мен един реверс калабаш лула , като на ГЕЦ , върши същата работа , като тоя радиатор , ха ха ха ха . Трябва и термостад и перка да му сложат . То ако беше само до охлаждане и конденс , щеше да се пуши през разширителен съд , като бонг или наргиле . Така най сух и хладен дим излиза .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #133 -: Ноември 16, 2014, 12:25:03 » |
|
Да се върна на изначалната тема - възстановяването, подсетен от съвсем прясно изживяване, включващо един малък разбойник, шишенце мостра от парфюм, докопано незнайно от къде и една злополучна лула, дето си чакаше тихо и кротко реда, щото я бях строшил за трети път... Та Балкан бой дето ви разправя, че стара лула умирисана на Чери Амброзия е най-гадното нещо за истинския пайпър - ами че той е много далече от истината! Едно старо Савинели преди време си "оправях", ама оня глупчо дето ми я продаде явно му е миришела гадно и я е пръснал с малко дезодорант... Е нема такава гадна смрад и отвратителен вкус като я пушиш! Все едно пушиш пластмаса. Остави това, ами тоя вкус ти остава в устата и дори друга лула почва така да ти смърди. Сол, спирт, търкане, псуване... Няма махане. Е, накрая се отмириса, ама докато стане това, онзи пич и роднините му бяха споменавани гръмко и на равни интервали. Тая сегашната (пак некво неугледно Савинели) дори не е била в контакт с парфюма - само е поела от миризмата. Ама какъв "вкус" извади после, бедна ви е фантазията! А жената си трае и не казва, щото "Е, че кво толко се е случило?"...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #134 -: Ноември 16, 2014, 02:37:00 » |
|
И на това има колай. Вместо етанол, ползваш ацетон, или некой друг по-серьозен органичен разтворител.
С ацетон не съм пробвал никога, но съм чистил какво ли не (включително и един череп и бедрена кост от човек) и нема след това остатъчна миризма като се изпари съвсем.
Друг метод е проветряването, оставяш я на терасата три - четири дена разглобена лулата, и квото има парфюм ще изчезне.
|
|
« Последна редакция: Ноември 16, 2014, 02:38:32 от balkan boy »
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
|