.... Мисля за фвф на сам гауит, дънхил флейк, орлик голдън слайсд.
Между тия трите нема много общо, да не кажа ич.
Е, орлик и дънхил флейката си приличат малко, но не съвсем. В орлика има и перик.
ФВФ обаче е съвсем друга бира немаща нищо общо с тия двете. Не е за начинаещи определено, щото пайпери от години още не могат да й фанат цаката. Най-капризния тутун който некога е съществувал. На мен ми отне месеци да го науча. Той е от тутуните които са много силни (те сички вирджинии са много силни) и ако не го оправиш какт требе, пък и да го пушиш както требе, никога нема да изкараш нищо от него. Питай Калин ако не верваш
Иначе аз съм му въръл фен и винаги кътам по половин кило и нагоре в един по-голем буркан.
Орлика си е лек светъл вапер с малко перик и е много подходящ за начинаещи. Дънхил флейката също, но орлика със сигурнос е едни гърди напреде. Друг светъл с мъничко перик (пак за начинаещи) е Солани 633 флейката.
С тия се прохожда във ваперите, след което се минава на по-серьозни неща от типа на Ескудо и Трите монахини, и естестввено Сент Джеймс флейката на Самуил Гавид. (която си е ФВФ, само че нафрашкана с перик).
Е сега по темата, това което търсиш, със сигурност не е чиста вирджиния щото чистата вирджиния е малко блудкава и сладка, но пък за тая сметка е много силна. Ако не е смесена с нещо ароматно, не бих казал че е най-приятното нещо за пушене. Е, има изключения като ФВФ, но общо взето от вирджиниите най-доброто е на МакКлеланд, защото не ги кейсват с боклуци. Крисмас чиъра на пример винаги е трепач, както и различните им там номер 22, номер 27 и так дале. И се пак, моето лично мнение е че те са капризни, блудкави, донекъде безвкусни и требе майсторлък за да им свикне човек. За да ги подправят обикновено им слагат перик, той е като черен пипер и щипе на носа, и по тоя начин оправят тая безвкусна аморфна маса която освен че сладни други качества слабо. Аз от Гергьовден до Димитровден пушим основно, да не кажа само вапери. От Димитровден до Гергьовден пък основно латакии и ФВФ на Самуил Гавид.
Онова което търсиш най-вероятно е хубава светла вирджиния, с доста ориентал и латакия за подправка. Нещото което ще се доближи до там е EMP на дънхил, но там латакията е по-кът и от роялтито. Но за тая сметка ориенталците играят яко.
Имай предвит че в роялтито има лек топинг на масло, но то едва ли е сюблимния момент. По-скоро го слагат за да се различава от другите.
Също така имай на ум че вкуса се променя, и ако сега ти харесва едно, с течение на времето ще почне да ти аресва друго. Така че не се хвърляй да търсиш светия граал на тутуните, а лека по лека от всичко и нещата ще си паснат.