васил87
Newbie
Публикации: 10
|
|
« -: Август 25, 2015, 06:27:19 » |
|
нека и тука да се разпиша с ходи освен купуването на лули се занимавам в свободното си време със златодобив, едно не толкова доходоностно хоби но пък интересно
|
|
« Последна редакция: Септември 17, 2015, 07:10:12 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #1 -: Август 25, 2015, 08:01:53 » |
|
Е това е яко.
А от къде го добиваш? От реките и горите или от електронни платки?
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #2 -: Август 25, 2015, 10:29:50 » |
|
Васко ти откъде си бе брат , дане си от Пловдив .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
васил87
Newbie
|
|
« Отговор #3 -: Август 26, 2015, 05:21:55 » |
|
Васко ти откъде си бе брат , дане си от Пловдив .
аз съм от софия и златото го добивам от реките имам си драга, когато съм свободен и имам време се пускам до някоя река с кучето и жената, слагаме скарата в колата понякога и палатка и си имаме хотел с безброй звезди
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kliment
|
|
« Отговор #4 -: Август 31, 2015, 08:18:26 » |
|
Кво е драга? Или така викаш на жената, за са те ти се кара?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #5 -: Август 31, 2015, 08:21:58 » |
|
Драгата е улука със гумената стелка в него дето пускаш калта и чакъла и се измиват и латинките остават долу сас магнетита и тежката фрикция на пъсъка и после се промиват Абе драгата е аматьорско устройство за промиване на злато по реки и дерета
|
|
|
Активен
|
|
|
|
васил87
Newbie
|
|
« Отговор #6 -: Септември 04, 2015, 08:28:19 » |
|
Драгата е улука със гумената стелка в него дето пускаш калта и чакъла и се измиват и латинките остават долу сас магнетита и тежката фрикция на пъсъка и после се промиват Абе драгата е аматьорско устройство за промиване на злато по реки и дерета
колеги здравейте не бъркайте коритото със драгата, на корито с еработи трудно да не кажа, че дори това е за начинаещи с драгата могат да се прехвърсят кубици материал пускам клим да добиете представа какво имам това е моята драга от клипа а тия двамата там са големи образи https://www.youtube.com/watch?v=SkuwgBXU0zw
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #7 -: Септември 04, 2015, 08:51:10 » |
|
Коритото ви е прекалено късо и затова губите мнооого злато . Значи при тоя добив трябва да има поне още 2 3 пъти повече ситно Направете си един дълъг улук със ама дълъг 2 метра и половина за тая сила на водата и последните метър и половина само миньорски мъх , без стелки . Цялата тая работа като се вкарва под силна вода , за да държи ситното се прави така , миньорския мъх се затиска със едра мрежа , напречни пръти за повдигане или решетка и отгоре ситна мрежа метална , така ситното като пропадне между мрежите се задържа , ситната е отгоре за да не дава на камъняка за пропадне надолу р проверете схемата , ама в концентрата накрая трябва много повече ситно да даде , освен ако не сте смукали скали брутални , и цепки по мое време по друго се работеше , това е добив от много диво и недообрано място , знами , продължавайте там и нагоре изкормете деретата , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Вие знаете защо Тая халка златната е от Тракииско време явно тогава последно е ровено там и затова вадите толкова Това им е било на траките ситното дето им е изпадало от легените и улуците
|
|
« Последна редакция: Септември 04, 2015, 08:56:44 от rusen plovdiv »
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #8 -: Септември 04, 2015, 09:01:49 » |
|
А и колега това киснене с часове във балканските реки , от мен да знаеш , че се плаща много по скъпо после от това злато дето сте го извадили . Не че нещо ама като извадиш бензина , и разходите ти остава почерпката , ако е успешен излета и филмчето разбира се .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
васил87
Newbie
|
|
« Отговор #9 -: Септември 04, 2015, 09:31:22 » |
|
А и колега това киснене с часове във балканските реки , от мен да знаеш , че се плаща много по скъпо после от това злато дето сте го извадили . Не че нещо ама като извадиш бензина , и разходите ти остава почерпката , ако е успешен излета и филмчето разбира се .
ако мястото е добро се вади доволно злато, прекарах 1 седмица на витоша и смея да кажа, че имам печалба а и това не го правя за парите а за удоволствие една груба сметка бензин за целия ден за работа на помпата около 4 литра или 10 лв ядене зависи около 20лв други разходи за пътя относително слагаме още 30 лв всичко прави 60 лв това е 1 грам злато днеска с драгата го вадиш без да си даваш зор ако работиш както си трябва стигаш до 2 или 3 грама пък ако ти се усмихне щастието и извадиш самородка тогава всичко е супер
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #10 -: Септември 07, 2015, 08:56:22 » |
|
А бе-е-е-е-е... Вас, драгаджиите, като ви подфана с еднъ права лопата... Мамата ебахте на реките около София! И без това имаше дор до три кефалчета накръст - ей тъй, да се каже че има риба. След вас, камък непреметнат не остана. Направо ми се реве, като видя всеки път накакво е заприличал Искъра при Враня. Все едно, хамериканците га бомбардираха Белград. Нас, рибарите ни скъсват от глоби, ако и да сме на принципа "хвани - пусни", а вас съвсем са ви изтървали. Лично мнение.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #11 -: Септември 08, 2015, 09:47:23 » |
|
Така така , и скари въртят и мазно ядат , а ние гладуваме ха ха х а.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #12 -: Септември 13, 2015, 06:13:20 » |
|
Всеки , който е рибар - хеле пък ако е и спинингист - ще ме разбере от раз.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
|