balkan boy
|
|
« Отговор #105 -: Декември 18, 2014, 01:15:39 » |
|
И със сода също става. Пафкаш си, пийваш си газирана водица, и ич не ти дреме.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #107 -: Декември 19, 2014, 09:01:33 » |
|
... содичката ,наай доброто пиенце на тютюнеца .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #108 -: Декември 19, 2014, 10:10:47 » |
|
... содичката ,наай доброто пиенце на тютюнеца . Амин брато, аз я открих содата съвсем наскоро, щото промива лигавицата и отвара рецепторите.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #109 -: Декември 20, 2014, 09:55:48 » |
|
Тъйи-и-и-ии... Значи, веме е да пишем правила за поведение по време на клубни сговори, вечеринки и мострени объждания. Правило некое-си; Когиж се донася за употребление и одобрение нова мостра, опитващите я да отпиват само сода, като определящо чистия вкус и затвържаващо точната преценка.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #110 -: Декември 20, 2014, 10:49:38 » |
|
Тъйи-и-и-ии... Значи, веме е да пишем правила за поведение по време на клубни сговори, вечеринки и мострени объждания. Правило некое-си; Когиж се донася за употребление и одобрение нова мостра, опитващите я да отпиват само сода, като определящо чистия вкус и затвържаващо точната преценка.
А да напишем ние правилник на клуба? Ще има правила на етикет, туй онуй.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #111 -: Декември 21, 2014, 09:15:17 » |
|
Така , така без корн кобове на обществени места и офифциални мероприятия , като приеми , партита и във джентълменският клуб / Wolf Lodge /. Само английски смеси и латакий, във бриарови лули и бърбън за пиене . Това ароматици , датски , вирджиний и т.н плебейщини , само тайно , в къщи , да не разбере никой , че се пафкат във кочани , сутрин с кафето .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #112 -: Декември 21, 2014, 09:41:27 » |
|
Що бе,Руско-всеки е свободен да пафка каквото и в каквото сака.Днес аз си пуших ароматика в генералския коб в компанията на Жоро и Калин,и никой не се протевеше...Свобода,братле,фрийдъм,дет'се вика.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #113 -: Декември 21, 2014, 10:10:33 » |
|
И никакви негативни изяви по адрес на Нейно Величество!
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #114 -: Декември 21, 2014, 10:34:54 » |
|
.... и бърбъна само с царевични лули пълни със вапери или кентъкита и никакъв латакий !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #115 -: Декември 22, 2014, 09:33:25 » |
|
Да ме прощава господ, че по време на пости пиша за епикурейски преживявания, но не мога да се сдържа.На последната среща Лео ми подари бутилка уиски, абсолютно непознато за мен King of skots.Нищо не ми говореше, докато не го опитах.Превъзходно е! Изключително меко с лека ванилова нишка(която Лео ми я подсказа)и меден привкус.Толкова чи хареса, че си поръчах и торта по телефона от съседната пицария.Десерта свърши, а уискито не и ме зовеше.Завърших с мандарини и някакъв черен шоколад .Екстра си изкарах.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #116 -: Декември 22, 2014, 10:43:54 » |
|
;DЛео май е пълен с чудеса.King of skots.Заинтригува ме с представянето му,Калине.А и това JPS също не ми дава мира.Ще ги отразя,в най-скоро време.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #117 -: Декември 23, 2014, 08:47:11 » |
|
Хмъ! Последно, от много приказки и въртене на пета /кому по-напред да обърнеш внимание/ не се сетих о-време за скритата бутилка в шкафа на Лео - HAIG /Хейг/ http://en.wikipedia.org/wiki/Haig_%28whisky%29 Една малко позната, по-скоро забравена у нас марка. Може би защото няма разнообразие от разфасовки и "лейбъли". Имаше добри отзиви от тези, дето го усетиха. Ако някой иска да пробва - "от шишето на Вехтия" е паролата.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #118 -: Декември 24, 2014, 11:02:18 » |
|
Почти е коледа и се размечтах как да приготвя домашната патка, но преди това прегледах темата назад и останах силно учуден от поста на Никита "Не е до качеството, а до вкуса. народ който подправя месото с кимион, нищо не разбира от месо"А така, че как без кимион кебапче .Или суджук.Или пък почти всички арабски и турски салтанати които без кимион са едно нищо.За мен кимиона е една от най великите подправки.Аз пък неразбирам кое му е хубавото на така наречената "сръбска скара".Те пък умират всичко да е опушено, аромат който ненавиждам, защото това не се създава по естествен път а е просто есенция.Едно от многото Е-та.Бях силно учуден, когато в Белград детето ми си поръча печени крилца и те бяха пушени полуфабрикат.Ресторанта беше на"Скадарска".100 метра улица с десетина ресторанта с дъги традиции.Ял съм 2 пъти в ресторант със сръбска скара" няма да казвам кой, но е доста известен"и двата пъти най-ми хареса една разятка с домати и печени люти чушки.Но не и месото.Сухи препечени мръвки с майтапчийски имена.Имам претенции, че разбирам от приготвянето на месо на скара и за мен най-големия грях е начукването на пържолата и неизбежното препичане.Не се заяждам, но ми е странен този напън по маркетинговата стратегия "сръбска скара".И тя ми е малко ала Тони Стораро.Одгоре лъскави дрешки ама под тях циганин.Никита наистина не се заяждам.Обещавам, че щом цъфнат минзухарите ще поканя поне софийската група на прекрасна скара и каквото си трябва.
|
|
« Последна редакция: Декември 24, 2014, 11:14:21 от kalin andreev »
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #119 -: Декември 25, 2014, 08:37:48 » |
|
И аз не съм много фен на србската скара. Особенно не тая версия където я прокарват за србска тука у БГ. Обаче сърбите си ги бива за луканки, колбаси, бекони, пушени меса, наденици, и т.н. В БГ това нещо е пълна скръб. На всичко слагат кимион и го развалят от старт. Не съм видел другаде из света да слагат кимион на месо освен тука. В Италия съм живял години наред нон стоп с румънци, и като че ли румънците прават най-доброто месо въобще. Те малко прекаляват с чесъна, но си е ок. Иначе всеки народ си има някаква традиция как да прави месото, и според мене тука сърбите румънците и немците като че ли най-се справят. Италианите наблягат на сушено и сурово, без никакви подправки, само сол, и в крайни случаи черен пипер. И техното е хубаво, но понекога идва малко... как да кажа. Обаче нема по безвкусно нещо от българското кебапче. Кимион на каймата може да слага само народ който изобщо няма идея от хедонизъм, и е изцело аскетически ориентиран. Което също не е лошо като ориентация. Българските вегетариански манджи и баници и това онова са номер едно, тук си ни бива, но в месото некак.... И чисто за успокоение, има един народ който изобщо хал хабер си нема от никакви манджи и ястия. Всичко им е абсолютно отвратително. Това са руснаците. Аз ги тачим и почитам, и се отнасям към братята руснаци с голем респект, даже мислим че са най-великата нация на планетата, но всичко квото прават за ядене им е тотална щета. Човек и да иска нарочно да прави такива отвратителни ястия, нема да успее. Как успяват не мога да разбера. То не са гречки, не са кайма на шиш с кориандър и сос от нар, то не е баница със зеле и риба, то не са им бъркочи от цвекло със бела солена сланина (сапунарка) то не са им разни мариновани риби, то не е ръжен хлеб, а бе пълна скръб от секъде. Добре че има грузински ресторанти, та като отидем у Москва да хапнем като хората. Поста свърши, аз след десетина минутки замиавам на литургия, и след това седам на квото ми е направила тъщата разни месища. ае наздраве Христос се Роди!
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
|