gbpipes
|
|
« Отговор #15 -: Септември 09, 2012, 08:48:01 » |
|
Това е съвсем друго. Ще снимам въпросната мас и ще я постна, защото наистина е отвратителна.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #16 -: Септември 09, 2012, 08:49:42 » |
|
Това е съвсем друг продукт. Ще снимам и постна въпросната вакса или мас или каквото е.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #17 -: Септември 09, 2012, 02:35:21 » |
|
Установих,че най-големия врак на блясъка е потта от ръката.За това взех да ги забърсвам след всяко пушене.Особенно като си на море.Солта по дланта направо ги матира след употреба.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #18 -: Септември 09, 2012, 03:54:42 » |
|
Установих,че най-големия врак на блясъка е потта от ръката.За това взех да ги забърсвам след всяко пушене.Особенно като си на море.Солта по дланта направо ги матира след употреба.
Забърсваш ги - как? Със салфетка, с памучна кърпа или направо с някакъв препарат и полираш? Аз по принцип бърша след всяко пушене, но само със салфетка! А си прав за потната ръка, да не го говорим за солена!!!Аз и за това питам - как?Обикновено лулите са ми блестящи, но след едно две пушения и блясъка изчезва?!А след това лъскане с памучен плат!Има ли някое препаратче или хитринка, което изкарва повече време и запазва по-дълго блясъка?!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #19 -: Септември 09, 2012, 08:43:23 » |
|
След нормално пушене,само със салфетка,а при по тежък случай с влажна кърпа и след това със суха.Имам една хавлиена,която съм я нарочил.А за най-добър блясък,вълненият парцал е незаменим.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #20 -: Септември 10, 2012, 08:57:10 » |
|
За тези две пасти говорих.Качеството е изключително.Иначе за мундщуците става и обикновена кухненска гъба,топла вода и Циф.И търкане. Има и друг пиниз-за силно зеленясалите(оксидирани ) ебонитови мундщуци.Трябва внимателно да се работи.Важно е предварително нищо да не е полагано върху мундщука.С тампонче се нанася плътно вазелин обилно върху местата на снадката,логото(ако има),и металния филтър(ако има,и не може да се свали).Поставят се в съд с белина-най-обикновена,неароматизирана.След няколко часа се измиват обилно с вода.Ако оксидирания слой е паднал нацяло,мундщука е матово черен и грапав.Лично на мен понякога ми харесва така,и не го полирам.Ако има по-упорити петна,падат много бързо и лесно със шкурки от 800 до 2000.След това може да се полират със зехтин.Зехтинът запечатва порите,и много по-бавно оксидира материала.Не се плашете от белината.Тя е прекрасен дезифектант,и много лесно се отмива само с вода. http://ozzybs.snimka.bg/hobby/pochistvane-i-poddr-jka.700346.28378019
|
|
« Последна редакция: Септември 10, 2012, 09:24:25 от ozzy »
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #21 -: Септември 11, 2012, 06:21:15 » |
|
Ах,ах,Калине-никаква морска вода върху лулите.Потта действа почти по същия начин.Ако това стане-веднага реновиране.Аз за това предпочитам на плаж или въобще край морето царевични лули,или меершаум.Даже мислех да пусна тема от сорта на "Любимки за плажа".Лули,де .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #22 -: Септември 11, 2012, 07:17:36 » |
|
Имам няколко рустицирани Петерсона и на тях нищо не им личи.Но пък по калпави мунщуци от техните не съм виждал.За един ден загубват блясъка си.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #23 -: Септември 11, 2012, 10:32:55 » |
|
На рустикованите не личи,ама на полираните...веднага се матират при допира с морската вода.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #24 -: Септември 27, 2012, 05:55:16 » |
|
За тези две пасти говорих.Качеството е изключително.Иначе за мундщуците става и обикновена кухненска гъба,топла вода и Циф.И търкане. Има и друг пиниз-за силно зеленясалите(оксидирани ) ебонитови мундщуци.Трябва внимателно да се работи.Важно е предварително нищо да не е полагано върху мундщука.С тампонче се нанася плътно вазелин обилно върху местата на снадката,логото(ако има),и металния филтър(ако има,и не може да се свали).Поставят се в съд с белина-най-обикновена,неароматизирана.След няколко часа се измиват обилно с вода.Ако оксидирания слой е паднал нацяло,мундщука е матово черен и грапав.Лично на мен понякога ми харесва така,и не го полирам.Ако има по-упорити петна,падат много бързо и лесно със шкурки от 800 до 2000.След това може да се полират със зехтин.Зехтинът запечатва порите,и много по-бавно оксидира материала.Не се плашете от белината.Тя е прекрасен дезифектант,и много лесно се отмива само с вода. http://ozzybs.snimka.bg/hobby/pochistvane-i-poddr-jka.700346.28378019Ето тази, кафявата паста за мундщуците, точно тя е моят кошмар. В Чиърс бяха намацали яко всички лули с нея и ги бяха зарязали на витрините, както обикновено. РАзказа ми се играта да ги търкам и оправям. Да се бях сетил за белината и в белина щях да ги натопя.......... мирише много гадно и е също толкова неприятна на вкус
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #25 -: Септември 27, 2012, 07:47:05 » |
|
Направо съм изумен,Жоро...Аз съм мега доволен от тая паста.Полира перфектно,и е с лек аромат на машинно масло.По принцип и трите вида,внасяни тук,които съм виждал ,са кафеви-да не бъркаш?!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nomadsl
Newbie
Публикации: 18
|
|
« Отговор #26 -: Септември 28, 2012, 10:00:52 » |
|
Проблемите по подръжката крайно се облекчават, ако дървената част на лулата е полирана до 2000+ шкурки с възможно комбиниране с леко омасляване с восък /разтворена в спирт карнауба/. Многократно и старателно полиране и омазняване от човешкия източник - ръцете, челото - води до образуване на огледален блясък, който изглежда отлично визуално, а е и добра защита от допълнителни замърсявания. Триенето с човешката кожа на ръката е перфектно средство. Когато попадне вода на тази огледална повърхност е възможно да се появят петна, които са с различен тон /по-тъмни/ и матови. Водните капки трябва да се премахват максимално бързо и последващо притриване с пръсти премахва остатъка. Аз гледам да не пуша гладки лули край морски бряг, където вятърът навява пръски, както и при лек дъжд или край фонтан.
Това лято /примерно/ в едно от любимите ми кафета в центъра монтираха система за водна мъгла. Изобщо не беше регулирана и направо си пръскаше. Разказа ми играта. Тъкмо си намериш място от наветрената страна и посоката на вятъра вземе та се промени. Писна ми да гастролирам по масите и зарязах накрая това кафене.
Що се отнася до лулите от царевичен кочан - не съм пушил такива. Въпреки, че чета, че който е докоснал такава - направо забравя за другите, най-вече заради великолепния сух вкус. Ще си поръчам при първа възможност.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #27 -: Септември 28, 2012, 10:14:47 » |
|
Направо съм изумен,Жоро...Аз съм мега доволен от тая паста.Полира перфектно,и е с лек аромат на машинно масло.По принцип и трите вида,внасяни тук,които съм виждал ,са кафеви-да не бъркаш?! знам ли вече, трябва да ги сравним Имам една кутия в ателието някъде.... ще я снимам
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #28 -: Септември 28, 2012, 05:50:14 » |
|
Аз си намерих този вариант...нито имам идея какво съдържа, нито колко е качествено...но лъска страхотно...както написа и Ози по-горе...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #29 -: Септември 28, 2012, 05:53:02 » |
|
Супер е,но кърпата(ако е плътното киче),я запази само за восъка.Аз започнах с този комплект,и съм много доволен.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|