Опитах се да не развалям темата за клуба тук, но ...нищо
Ще опитам да споделя моя опит, защото и аз бая се мъчих докато свикна с пълненето!
Изчетох всичко налично, гледах на живо, но докато не свикнах сам имах проблеми като теб...!
Определено време се борих с метода на трите етапа - леко - по-плътно и най-плътно..не ми се получи успешно...за мен проблема е, че при този метод се мъчим да напълним максимално количество тютюн, което води до едно страшно тъпкане и натискане...което води след себе си и до проблемите с горенето, гасненето, загряването, запушването и т.н. Плюс това всяка лула и всеки вид тютюн си имат своята специфика и стадартизиран метод не върши работа за всички лули и тютюни по принцип! Когато ползваш тройния метод е важно след всяко пълнене да пробваш усилието на всмукване - дали има напрежение или въздуха минава свободно......Та аз се научих да усещам количеството тютюн в пръстите си (в смисъл количеството в една "щипка") и да пълня на два етапа - пълня един път нежно дъното и след това по сериозно уплътнявам с втората, в краен случай (това вече рядко се случва) допълвам и с трета, но само когато знам, че ще пуша дълго и продължително!
Станах многословен и не знам дали съм ясен - накратко:
- количеството тютюн в щипката трябва да си го усетиш сам,пробвай след всяка щипка въздуха през мундщука ако ще и 5 пъти да слагаш, пак пробвай, ако е рехаво уплътни със следващата и така докато запалиш лулата;
- след първото палене остави лулата да почине 1-2 мин и пак ако трябва уплътни с налично инструментче;
- ако се запъне докато пушиш, разрохкваш с шило, клечка за зъби, друго налично;
- запушването по време на пушене обикновено води до още по-голямо усилие на дърпането и разбирай до силно загряване, което пък е абсолютно не добре, така, че ако се запуши и разрохкването не помага по-добре да я изпразниш и наново;
Общо взето търпение и нищо друго по-особено!
Да ти е вкусно!