Caesar
Jr. Member
|
|
« Отговор #45 -: Март 02, 2014, 10:56:00 » |
|
Сега си дадох сметка, че дотолкова не ги харесвам, че дори не знам какво имаш предвид... Ама така е то - на вкус и цвет...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Nikolay
Jr. Member
Публикации: 78
|
|
« Отговор #47 -: Май 01, 2014, 12:31:48 » |
|
Днеска пуших първата си пура. Абе да ви кажа не е чак такова приключение като с лулата, имам предвит веднъж си я палиш пурата и после немаш проблеми, като за мен тва си е минус, щото както казах по-горе липсва си приключението, да си следиш и след това па чистене и така нататък, няма го тоя момент, но пък си е готино. Със сигурност ще си взимам и по натам и ще пробвам различни.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Caesar
Jr. Member
|
|
« Отговор #48 -: Май 01, 2014, 06:30:39 » |
|
Честно казано има голямо значение и каква е била пурата - марка, модел, размер...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nikolay
Jr. Member
Публикации: 78
|
|
« Отговор #49 -: Май 01, 2014, 06:37:34 » |
|
Да ти кажа направих леко търсене и реших да взема от Никарагуа, марката също нищо чак толкова Quorum, а за модела Torpedo Blue. Гледах да не е нещо чак толкова... мерна ми окото, взех я. Ще се снабдя скоро с още други различни, за да пробвам. Може да сложа и една снимчица като ги взема. Готино изживяване си е де.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #50 -: Януари 18, 2015, 11:11:50 » |
|
От определено си намерих любимка.....Ла Аурора във всичките и разновидности и най-вече 107 Robusto! Ама ми пасвааааа.....ще почерпя някой ден при Лео! (когато успея да се довлека)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #51 -: Януари 18, 2015, 11:18:57 » |
|
Ами вземи се в ръце и най-накрая ела при Лео.Сакралната дата е 31 януари!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #52 -: Януари 18, 2015, 11:43:16 » |
|
Ама земете се у ръце най-накрая!! Работата сериозна - почваме да пишем отсъствия! После-е-е-е... глоби !!!
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #53 -: Януари 20, 2015, 09:39:25 » |
|
Пак ще се пробвам и подреждам програмата за да дойда....Да видим!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #54 -: Февруари 25, 2016, 09:45:06 » |
|
http://www.kalimancaribe.com/bg/product/bolivar-681/Доста добра витола (по спомени от времето когато излезе ) ,несправедливо пренебрегната в настоящия раздел. По-добрия вариант (ако има хартисали бройки) за дегустация на утрешния воаяж ,отколкото Черен капитан в Петерсон във Калиманци. Пък да се надяваме ,че Калиман Карибе ще ,,помислят,, за нова Регионална Българска Пура ...
|
|
« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 10:01:05 от тедо »
|
Активен
|
|
|
|
Валентин Атанасов
|
|
« Отговор #55 -: Февруари 26, 2016, 10:21:19 » |
|
Здравейте, да се включа и аз тука по темата... та и при мене когато няма време за лула припалвам пурети май не ми се събират повече от 5 на месец предимно Ромео си вземам или Коиба по силничкия вариант.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #56 -: Май 23, 2016, 08:13:45 » |
|
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
nickolai
Newbie
Публикации: 4
|
|
« Отговор #57 -: Юни 07, 2016, 10:41:26 » |
|
Не казваш нищо как беше тази пура? Моя опит с подобни е силно негативен. Занаятчия в малките улички на Хавана е възможно, но тютюн там просто няма ☺ Дори и свити от майстори поканени примерно от Калиманци тук не стават. Пура дори и от най хубавия тютюн без преса не става.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #58 -: Декември 05, 2016, 04:07:31 » |
|
Не точно - просто бизнеса "Продай фалшиви пури на туриста" е масово застъпен в Куба. Всеки има оригинални изнесени от фабриката на Коиба за продаване.
Всъщност това което изнасят са само кутии и етикети - продукцията е домашна. Дори и добър майстор не може да направи добра пура ако няма подходящ тутун. А това е почти невъзможно в домашна среда.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Венци
Full Member
|
|
« Отговор #59 -: Декември 05, 2016, 05:43:29 » |
|
Та значи изнасят празни кутии, щото да са пълни не ги устройва. Ще подбият гаражното производство.
|
|
|
Активен
|
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs" Albert Einstein
|
|
|
|