balkan boy
|
|
« -: Януари 07, 2015, 08:12:50 » |
|
Темата нема много общо с нашия занаят, но некой да знае случайно в София къде може да се купат свински крака и глава?
От неколко седмици насам нещо ми се е дояло пача, не съм ял от години, и понеже жената не знае да прави, (по-скоро неще щото мрази пача) сега докато е майка ми тука да я накарам да направи, от доста време насам все за пача си мечтая. И за греяна сливова ракия, и за кисело зеле на салата с червен пипер отгоре.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #1 -: Януари 07, 2015, 08:54:09 » |
|
В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери
|
|
|
Активен
|
gri6o Be nobody а be yourself
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #2 -: Януари 07, 2015, 10:18:12 » |
|
В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери
Хаха, мерсаж, знам го точно и пазарчето и месарницата, как не се сетих. Се пак съм живял две години точно там в блока срещу училището.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #3 -: Януари 08, 2015, 09:04:48 » |
|
ми там и друга карантия се намира и месото е доста читаво
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #4 -: Януари 09, 2015, 07:57:33 » |
|
И аз съм фен на пачата и най чистите копита и уши ги купувах от Карфур в мола на цариградско.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #5 -: Януари 09, 2015, 01:58:02 » |
|
Много добре става фасул със свински крачета , огън е значи , отвсякъде . Трябва яко да се сварят и се ядат със лъжичката , крачетата .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #6 -: Януари 09, 2015, 05:12:08 » |
|
езиче и ушета мисля да закупя утре потекоха ми лигите
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #7 -: Януари 09, 2015, 07:04:18 » |
|
езиче и ушета мисля да закупя утре потекоха ми лигите Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #8 -: Януари 09, 2015, 09:19:24 » |
|
езиче и ушета мисля да закупя утре потекоха ми лигите Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота. В албанско продават карантия оплетена в черавца сварени и запечени на скара е тва е разкош мда па ше одим до там
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #9 -: Януари 09, 2015, 09:54:11 » |
|
Гриша, това за което говориш му казват "кукареца"гърците, или" кукареч "турците.И е агнешка карантия, оплетена с тънките черва. Не се вари, а се пече на шиш.Ако говорим за едно и също. Никита така ме запали, че вече съм на втора пача, с много чесън , оцет и лют пипер.Пия и трета сливова....А хепиенда си го представям с Nightcap в царевичак. P.S.Не можах да намеря крака и заради това я направих с език, уши и джолан.Наздраве!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #10 -: Януари 09, 2015, 10:29:00 » |
|
Найткапа е убаво нещо, а изсъхналия на прах ЕМП останал в кутията колкото за една лула.... еми и той става. В кочана пуши и не дава на задна. а наздраве!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #11 -: Януари 10, 2015, 03:39:28 » |
|
В кв. Павлово, зад училището има един месарски цех - "Битоля". Там може да се купи почти всичко /викам почти, щото було нийде не продават, гадове!/, и на големи парчета. Друг добър магазин е в центъра, почти до МОЛ София. Диагонално, на отсрещната страна на кръстовището, посока център и в ляво, зад спирката. Голямооборотен и с добро реноме.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
gri6o
|
|
« Отговор #12 -: Януари 12, 2015, 01:28:37 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mars_3
Full Member
LZ1FAB
|
|
« Отговор #13 -: Януари 15, 2015, 10:43:37 » |
|
Блакански, на пазара зад Автогарата при нас имаше читава месарница по едно време, иначе на Янко Сакъзов има една, на спирката на трамваите, която е доста заредена, пробвай и там!
|
|
|
Активен
|
"Аз разбирам света единствено, като поле за културно съревнование между народите." - Гоце Делчев
|
|
|
Yulo
Newbie
Публикации: 18
|
|
« Отговор #14 -: Октомври 20, 2016, 12:21:04 » |
|
Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд. Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа .. ))
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|