Ни бих могъл да кажа, че съм правил проучване на пазара и кой какво пуши, само отбелязвам, че има голям превес на флейките. Това все пак не е масовият тип тютюн, поне така си мисля, но може и да не съм наясно.Идеята ми беше да има някакво равновесие или разнообразие, че да не вземат да им залежат тютюните и след това да се откажат да внасят и да останем на сухо.
Много си прав тука, ама като се сещам за максимум един-два бленда от марка, дето да ми харесват? Повечето миксове май са или латакия и ориенталци, или ароматици. Иначе това, което ми е харесало от миксовете (малко, или много):
Ashton Artisan Blend
Erinmore Balkan Mixture
Robert McConell Red Virginia
Peterson Irish Oak
Samuel Gawith Westmorland Mixture
Schippers Tabak Speciaal
По принцип са повече тютюните, ама това е съобразено с изискването на Калиманци, да са "непредставени". Иначе от мене има още един глас за Дънхил - определено сегашните собственици са се постарали да омешат хубави тютюни... В тоя ред на мисли, не ми е ясно до къде се разпростира това изискване - примерно, Питърсън в момента се правят от Мак Барен, а нали там имаше някаква драма? Дали се ограничават за определена марка, или попада всичко което е под шапката на дадена компания? Визирам STG най-вече...