Cefy
|
|
« -: Януари 13, 2013, 12:11:57 » |
|
От скоро попаднах и в това приключение.....Пури! Няма да сравнявам с лулите, тютюните, цигарите и т.н., въпреки необятността и на това приключение.... Намерих си вариант, когато нямам време за пълното удоволствие от една спокойна лула, да припалвам и по една пура. По този начин и почти напълно замествам и цигарите, които продължавам да пуша с неудоволствие... Пушенето на пура също си е табиетлийска работа и за мен нито е просто, нито така лесно - горе долу като при лулите - правилното отрязване, влажността, паленето, горенето, дърпането, времето за пушене, видовете - фолър, рапъри и т.н..... Разбира се ще споделя, че при възможност за избор никога не бих предпочел пура пред лулата, но все пак е вариант за мен... Вече си имам и дори предпочитания, но засега се въздържам от коментари, поради първоначалната ми неопитност...Яд ме е, че отново при пурите поради по-голямата им популярност и консумация, избора в нашата действителност е значително по-голям, както за разнообразието, така и за всички свързани с тази тема възможности - аксесоари, вносители, марки и т.н. Знам, че на някои може да звучи малко предателско, но пак казвам, че не мога да предпочета пура пред лула, но при мен в сравнение и с цигарите, пурите започват да намират своето си място. Все някой ден се надявам да остана само на лули, но в днешното ми ежедневие това остава повече стремеж, отколкото реалност - в крайна сметка - 2-3 лули на ден (започвам и завършвам деня с любимките, ако остане време и през деня за една е добре, уикендите само на лула, по обясними причини), отскоро и 2-3 средни по размер пури и до 7-8 цигари на ден. Ще се радвам, ако съфорумците, споделите опита Ви с пурите, наблюдения, мнения, отрицания и т.н.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #1 -: Януари 13, 2013, 01:17:55 » |
|
Приветствам темата-даже,Цефи,ти ме изпревари.Имах намерение да отворя раздел,посветен на пурите.Аз лично не съм им почитател,но на който му допадат,да може спокойно да споделя.Какво ще кажете за нов раздел?
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #2 -: Януари 14, 2013, 12:18:41 » |
|
Аз съм за, защото има смисъл според мен! А дали ще е отделен раздел - това е друго решение! Не виждам опасност пурите да ни засенчат лулите, така, че не пречи!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #3 -: Януари 29, 2013, 10:54:01 » |
|
Видимо няма смисъл от нов раздел.......
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2013, 05:28:10 » |
|
Страхотен кеф е пушенето на пура.Днес си хупих една кутия Партагас клуб /ще рече тънки пурети/ и още с отварянето на кутията ме лъхна онази не повторима миризма на нещо екзотично,далечно,горещо,влажно и тн.Налях си един коняк и се разтопих.За сега съм още на фаза четене в интернет,но мисля да прегърна и това епикурейско изживяване.Като в сметките си не включвам ароматизираните.Докато при лулите това ми е в плюс,то при пурите мисля,че е не допустимо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2013, 06:06:50 » |
|
Забравих да споделя,че лулата и пурата не се изключват взаимно.Двете преживявания нямат нищо общо освен,че пушиш тютюн.Дори се замислям да потърся някакъв тютюн с аромат на пура.Ако някой от колегите се сеща за нещо подобно,нека да сподели.Колкото до табиета,при лулата е доста повече.За самото пушене мога да кажа,че ако си опитен лулар,пурата е детска игра.Това не ми е първия сблъсък,от доста отдавна си позволявам от време на време по някоя и друга пура,но от скоро взех да усещам кефа.А откакто взех и да се просвещавам в нета, започнах да изпитвам истинско уважени към целия процес, от брането,през ферментацията,купажирането,свиването и накрая пушенето.Изключително интересен и романтичен процес,който бих го сравнил само с правенето на вино.Абе само истинските неща минават проверката на времето.Щом нещо се прави от 500 години най–малкото трябва да го уважаваме.Може би поради тази причина слушам музика която е правена поне преди 20 години.Та в този ред на мисли,купихте ли си билети за Роджър Уотърс?Хайде,че не останаха,а това е последния влак да изживеем нещо не повторимо,което е белязало цяло едно столетие.
|
|
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 06:10:31 от kalin andreev »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2013, 07:12:33 » |
|
Ще трябва да се пусне нов раздел,явно.Пурата също е доста обширна тема.Почти като лулите.Аз лично не съм почитател,но проявявам теоретичен интерес( ) към материята.Не е достатъчно като си на пет уискита или ракии,да си навреш една пура в устата,след третото дърпане да се давиш като чакал,и след като те щракнат за спомен,да се чудиш как да я изгасиш...Хората,които се разпознават в предните редове,ще е добре да имат малко материал за четене.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2013, 07:16:25 » |
|
Само да допълня,че докато пушех цигари ,доста уважавах( ;Dнаправо уважително ги уважавах) пуретите Кохиба и Ромео и Жулиета.Най-тъничките.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2013, 07:48:49 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2013, 10:58:56 » |
|
Развиваме се, развиваме се... Досега изпуших: - Romeo&Julieta - номера 2 и 3; - Hoyo de Monterrey - Robusto; - H.P.Upmann - Magnum 46; - Partagas - Mille Fleurs; - Cohiba - Esplendidos; - Santa Damiana -Corona; - Camacho - Corojo; - няколко вида пуретки; - други, за които не си струва да се отделя пространство, както и обичайните компоти, които вече не мога да понасям, след усещането за качествена пура; Вече горе-долу определям и качество, и удоволствие, и начин на пушене... Усещат се разлики в аромат и вкус - 1-ва третина, 2-ра третина, към края... Табиетлък си е и начина отрязване/пробиване, паленето, бавното пушене, пепелта..... Съществените разлики с лулата за мен - при гаснене и повторно палене, се губят половината от достойнствата на пурата, видовете, вкусовете и ароматите са разнообразни, но не чак колкото при лулите - в смисъл винаги е наличен специфичния аромат на пура, което не е цигара или лула...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #10 -: Февруари 08, 2013, 10:50:10 » |
|
Развиваме се, развиваме се... Досега изпуших: - Romeo&Julieta - номера 2 и 3; - Hoyo de Monterrey - Robusto; - H.P.Upmann - Magnum 46; - Partagas - Mille Fleurs; - Cohiba - Esplendidos; - Santa Damiana -Corona; - Camacho - Corojo; - няколко вида пуретки; - други, за които не си струва да се отделя пространство, както и обичайните компоти, които вече не мога да понасям, след усещането за качествена пура; Вече горе-долу определям и качество, и удоволствие, и начин на пушене... Усещат се разлики в аромат и вкус - 1-ва третина, 2-ра третина, към края... Табиетлък си е и начина отрязване/пробиване, паленето, бавното пушене, пепелта..... Съществените разлики с лулата за мен - при гаснене и повторно палене, се губят половината от достойнствата на пурата, видовете, вкусовете и ароматите са разнообразни, но не чак колкото при лулите - в смисъл винаги е наличен специфичния аромат на пура, което не е цигара или лула...
Имам нещо за тебе, като си видим ще ти го дам. Само да не мине много време, че изсъхва ......
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2013, 07:51:11 » |
|
Предвид, че жената по един или друг начин понася вонята от лулиците....от пурите е недопустимо и получих заповед да се махам с тея изгъзици и да си гледам работата!!!! В тази връзка и с натрупаните запаси от 3 кутии пури (по 25 бр.).....!!!....имам задачата за кратко време (понеже нямам хумидор, а процеса на изсъхването е бурен, необуздан, кратък и неуправляем с подръчни средства) да изпуша всички натрупани наличности......което от своя страна води и до денонощен никотинов удар в солидни дози....за определено време ще мина само на пури...до ликвидиране на наличностите.....- процеса, колеги, не е лек, повярвайте ми, както и предвид наложените ограничения за обществените места, така и по процедурите и процесите по пушене в рамките на час в затворени помещения (напр. кабинета ми в офиса - колегите не могат да ме видят от дим и миризми, навън по това време е тежко и неприятно, в някои от заведенията в които тайно се пуши пурата вече си е нахалство.... и т.н.) Не, че се оплаквам, ама....това е положението!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #12 -: Март 03, 2013, 11:32:39 » |
|
Вече си имам и любимка - Cohiba Behike 52! Малък шедьовър, подходяща за всякакви случаи, пуших я повече от час и останах зашеметен от елегантния аромат и вкус, премерената сила и перфектното, равномерно горене! Препоръчвам на евентуалните фенове!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #13 -: Март 15, 2013, 11:07:11 » |
|
Първата си пура изпуших когато бях в 11 клас , далечната 1985 в кафене Хавана на Витошка . Поръчах си ром Хавана клуб и пура Punch . ГЪЗАР !Поради незнание я изпуших набързо ,гълтайки дима.Едва не припаднах. През годините опитах доста марки , но Punch си ми легна на небцето . Вече съм непушач , но здраво си отварям дробчетата ,ако надуша нещо добро.Горещо препоръчвам тази марка !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #14 -: Март 16, 2013, 01:01:56 » |
|
Вече си имам и любимка - Cohiba Behike 52! Малък шедьовър, подходяща за всякакви случаи, пуших я повече от час и останах зашеметен от елегантния аромат и вкус, премерената сила и перфектното, равномерно горене! Препоръчвам на евентуалните фенове!
Пожелавам ти да се насладиш на Cohiba Behike ot 2006 . Ако спечеля от ТОТО-то ще почерпя с по една!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|