Emil
Jr. Member
Публикации: 86
|
|
« Отговор #210 -: Февруари 19, 2015, 09:36:21 » |
|
Arko всякак съм го пробвал, но все ми мирише на евтин ароматизатор. Щом харесваш лавандула пробвай Speick. На нивото на Табак е.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #211 -: Април 05, 2016, 08:31:27 » |
|
Днес открих идеалното приложение на Mac Baren Scottish Blend ! Удряш една протяжна лула, след което влизаш в бръснилнята; ароматът се съчетава идеално с миризмата на тривиален твърд класически сапун за бръснене, от ония - на пръчка!!!
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
V.V.I.
Jr. Member
|
|
« Отговор #212 -: Април 13, 2016, 09:30:40 » |
|
Сега видях темата и реших да споделя и своят опит и впечатления в борбата с лицевото окосмяване. От гимназията още мразех да се бръсна и използвах машинка за подстригване, за да поддържам обществено приемлив външен вид, а не на бродяга. Преди около две години реших за разнообразие да започна да си оформям брадата. След известно време взех решение да пробвам да се бръсна с бръснач, тъй като стандартните самобръсначки не бяха достатъчно удобни за моите цели. Отделно ми беше мерак да пробвам. Не успях да намеря Solingen-а на дядо ми в бъркотията на тавана, та си заръчах едно китайче от ebay. Не исках да рискувам със скъпо острие, без да знам дали ще ми свърши работа. И така след едномесечно чакане, бръснача пристигна, занесох го при единственият известен ми точилар на Сточна гара и след половин час чакане и минус 3-4 лева, вече бях готов да запретна ръкави. Резултата беше страхотен. Брилянтен контрол върху острието, позволяващ промяна на ъгъла в движение, спрямо челюстта и лицето. Възможност за всякакви манипулации и реализиране на всички възможни приумици, които човек би могъл да измисли да извърши с брадата си. Да не пропусна и гладкото бръснене, което нито една самобъсначка, независимо с колко ножчета не ми е давала. Много клипове в тубата бях изгледал, но ми трябваха няколко бричения, за да може ръката да свикне с новите движения. След това вече всичко беше, като втора природа. Сега сутрин ми отнема 5-10 минути, в зависимост от настроението Вече година използвам само бръснач и мога да кажа, че едно от най-омразните ми неща, се превърна в удоволствие и един вид ритуал. Относно заплахата от заколване - според мен просто трябва спокойствие и малко рутина, за да бъде безпроблемно и сигурно бръсненето. Сега съм си харесал един Solingen и като скътам 250 лева, ще си направя подарък До тогава ще си карам с китайчето
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NorthWest
Newbie
Публикации: 15
|
|
« Отговор #213 -: Април 19, 2016, 10:38:52 » |
|
Еми, аз си се бръснем с "ножа" (така непросветените наричат това великолепно приспособление) вече година без проблеми. Даже моят бръснач е минал обработка от бай Русен, ама той не го знае или може би не помни Прочетох темата изцяло и тие връли предупреждения за контрата не ги бях чувал досега, признавам. Не знам, може да е некъв див Врачански/Козлодуйски/радиоактивен ген, ама бия контра и няма гък, няма мък, нито почервенява нито нищо. Баща ми е същия, а за четината може да му завиди всеки що-годе мъжествен неандерталец. Даже наскоро имах малко премеждия с четката, ама ще разкажа утре.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #214 -: Април 19, 2016, 11:03:40 » |
|
...Прочетох темата изцяло и тие връли предупреждения за контрата не ги бях чувал досега, признавам.... Ми щото при бръсненето всичко е индивидуално. Аз ако ползвам съвременна самобръсначка повече от два поредни дни и ми се обрива цялото лице... Други си се жулят с Жилет с дваесе ножчета и вибрираща самоебачка по два пъти на ден и си нямат проблеми. И не е до липса на техника, просто лицето ми не го понася. С контрите е същата работа - ти нямаш проблем, а аз мога да понеса минаване максимум на 90 градуса на растежа на косъма. В тоя ред на мисли, една доволна част от космясалите мъже са си пуснали брада по много тривиална причина - не им понася жуленето със съвременните изгъзици, наречени самобръсначки. Па после вадят вода от десет кладенеца да обясняват, що били с брада...
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #215 -: Април 20, 2016, 10:18:39 » |
|
има и такива ,които са равини , и са професионално задължени да ходят брадати
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #216 -: Април 20, 2016, 10:39:12 » |
|
Особено в тоя форум, равините са под път и над път. Само в равини се препъвам... Я за сикхите нещо да добавиш, щом така и така си почнал.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
iivetsa
|
|
« Отговор #217 -: Април 20, 2016, 05:46:31 » |
|
Аз нямам проблеми с бръсненето,само дето ме мързи да го правя
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NorthWest
Newbie
|
|
« Отговор #218 -: Април 26, 2016, 11:41:53 » |
|
Как рече колегата Чамова глАва - всичко си е генетична особенус на кожата... Нема кво да търсим под вола теле. Да ви разкажем моите премеждия с марката Кент. Малко предистория Кога започнах да се бръсна баща ми ме хвана за врата и рече - "или ше са бръснеш като ората или са оправай кък та акъл учи". Та един ключов съвет от него - ако искаш да ти е кеф, ползвай четка и се бръсни след къпане, да омекне четината. От тоя момент насетне си карах с една четка за около 10-на лева, неква китайска продукция с косъм от сладко прасе (извинете, другари вегани, ако има такива тука). Миналата година за рождения ден жената ме изненада кък си требе, чак ми стана гузно - сапунец кент, дръвена кутийка за сапунеца, поставка за бръснач и... те таа четка: http://www.maggardrazors.com/wp-content/uploads/2014/10/Kent-BLK2-Grey-Badger-Shaving-BrushBlack-Handle.jpgПочнах да си ползвам новите такъми и да се вкарвам у Нирвана, ама тогава почнаха проблемите. Всеки път тоа пуст язовец пуска косми, ама не по 2-3, ми сигурно към дваесетина. Ей мамицата му, кво ли не мислих - да му инжектирам в основата секундно лепило, да го разглобя и да го правя наново, ама си викам - подарък е, не върви. Потръпех известно време и й викам - жена, дай ми номера на тоа търгашин, къде ти го е продал, тва требе да има гаранция за толко пари. Звъним му на оня левент варненски, който й обяснил че тая четка е специален внос от неква много лачена партида. Та свързвам се с него, викам му - така и така, таа работа не е като онаа работа, имаме проблем. Отговорът - "виж сЯ пич, тЪз чйетка няма гаранция, нищу ни мога да напрая за тебе, ама ако искаш може да си избереш друга от нас, ше ти направим 5% отстъпка. " Помълчах малко, преглътнах да го пратим да поздрави маке си и затворих. Викам си - нема да стане така Деяне, търсим помощ зад граница. Писах на Кент, така и така -тва пуска косми, нормално ли е? Ей братя, тва е къстъмър съпорт - нема да ме питат от къде съм я купил, нема да я пращам, нема нищо - пратиха ми още една бройка директно от технио си завод. Дойде за три дена до тука, БГ пощи ми я бавиха още пет (...). Откак съм я взел вече три месеци е пуснала най-много 10 косъма, тва е. Менте ли е първата, лоша партида ли, ебем го. Дойдоха с еднакви кутии и етикети, само къде на първата маркировката подозрително почна да й пада, а втората не е мръднала. Те го арсенала. Със здраве!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #219 -: Април 26, 2016, 12:21:05 » |
|
Лирично отклонение: pin - игла, карфица, щифт... Или pinhead: pine - бор, чам
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NorthWest
Newbie
|
|
« Отговор #220 -: Април 26, 2016, 12:26:53 » |
|
Колега, благодаря за поправката - по някаква причина досега винаги съм ти чел ник нейма като рinehead... моя грешка.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iivetsa
|
|
« Отговор #221 -: Април 26, 2016, 06:34:33 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #222 -: Април 26, 2016, 07:26:42 » |
|
С други думи - "дървен философ"
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #223 -: Април 27, 2016, 03:54:28 » |
|
http://bladeforum.bg/index.php/topic,4194.50.htmlЛинк към снимки на традиционната среща на ножарите - ядохме , пихме , лули пушихме и ...имаше демонстрация , бръснене с бръснач за минута в не особено трезво състояние , без порязвания Не правете това у дома , освен ако не сте професионалисти - ъъъ яденето и пиенето де .
|
|
« Последна редакция: Април 27, 2016, 03:57:35 от rusen plovdiv »
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #224 -: Април 27, 2016, 06:15:21 » |
|
Бе всичко хубаво, добре сте си прекарали! Ма бива ли такова нещо бе, Русене - ножовете истински, па пушките и пищовите менте... Въздухари некви, несериозна работа.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|