gbpipes
|
|
« -: Октомври 18, 2013, 10:54:28 » |
|
Здравейте С настоящото изявявам желанието си да направя форумна (клубна) лула на годината PIPEZONE 2013. Тъй като клубът не се състоя и май няма да го бъде скоро, какво ни пречи да си имаме годишна лула, пък като решим ще го спретнем и като клуб или каквото ще да е. Във връзката по-долу са моите три предложения. Не знам как да го направя на poll (ози помагай, ако трябва). Моля, изберете с гласуване 1 от трите и в съответния финиш. Аз съм отворен за всякакви идеи и критики , така че това може да претърпи промяна. https://www.dropbox.com/sc/ie2yww2lgqvpbny/8pjIJnSPynИмената са: Bend Pot Poker Billiard Финиш - Гладка S или Рустицирана R (пример за рустикация в този пост) Готов съм да направя прототипи и да излъчим някой, който да ги тества )))) Поздрави Жоро
|
|
« Последна редакция: Октомври 19, 2013, 07:13:08 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2013, 11:01:46 » |
|
Процедурата стандартна ли е като по другите пайп форуми?
Имам предвид гласуват всички, после се пределя каква ще да е лулата, и всеки си завява, като Жоро прави колкото бройки са заявени, (или платени). Лулите са идентични, уникални и имат гравюра освен ГБпипес и pipezone 2013. (Обикновено и бриарово тамперче).
Аз съм за, пишете ме веднага,
Иначе гласувам за
Billiard - R
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2013, 11:52:58 » |
|
Процедурата стандартна ли е като по другите пайп форуми?
Имам предвид гласуват всички, после се пределя каква ще да е лулата, и всеки си завява, като Жоро прави колкото бройки са заявени, (или платени). Лулите са идентични, уникални и имат гравюра освен ГБпипес и pipezone 2013. (Обикновено и бриарово тамперче).
Аз съм за, пишете ме веднага,
Иначе гласувам за
Billiard - R
Според мен процедурата е логично да бъде такава, както казваш. Предложил съм сравнително стандартни форми, така че да мога да ги интерпретирам относително по еднакъв начин. За щемпелите - да, точно това имам предвид. Освен моя печат и PIPEZONE POY 2013 или само PIPEZONE 2013 зависи коя форма ще бъде избрана и колко място ще има за печата. Минимален вариант "GBP PIPEZONE 13" Темперчето не е проблем, трябва да помисля дали да е само от брайър или някаква комбинация... Предложил съм 3 варианта, но мислех и за още един ако няма консенсус и пр. За сега това е достатъчно, така си мисля. Относно идентичността и уникалността. На практика всички са уникални в някаква степен. Аз работя на ръка с естествени материали, както знаете. Няма как да не са уникални, но, да определяме модел и правя Х броя идентични лули. Това е идеята.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2013, 12:45:55 » |
|
В един друг пайп форум имаше дискусия каква да бъде лулата на годината, и понеже все били стандартни форми в крайна сметка след гласуването излезе че трябва да е Принц (prince shape). Доста редък и пренебрегван шейп заради педалското му излъчване, обаче в крайна сметка се получи добре, получихме си лулите с крайни подозрения, обаче луличката си е перфектна и ме кефи толкова много че ми е една от любимите, ако не и номер едно. Майстора е Симеон Търнър: http://www.turnerpipes.com/ Лулата излезна страхотна, и като шейп и като всичко. Ако не беше общото гласуване тогава, никога не бих си и помислил да купя такава лула. Останах доста приятно изненадан, така че съм за и ако решите да вкарате и не толкова често срещани шейпове в класацията.
|
|
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 04:38:57 от balkan boy »
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2013, 12:50:20 » |
|
В един друг пайп форум имаше дискусия каква да бъде лулата на годината, и понеже все били стандартни форми в крайна сметка след гласуването излезе че трябва да е Принц (prince shape). Доста редък и пренебрегван шейп заради педалското му излъчване, обаче в крайна сметка се получи добре, получихме си лулите с крайни подозрения, обаче луличката си е перфектна и ме кефи толкова много че ми е една от любимите, ако не и номер едно. Майстора е Симеон Търнър: https://http://www.turnerpipes.com/ Лулата излезна страхотна, и като шейп и като всичко. Ако не беше общото гласуване тогава, никога не бих си и помислил да купя такава лула. Останах доста приятно изненадан, така че съм за и ако решите да вкарате и не толкова често срещани шейпове в класацията. О да, този случай ми е известен, а Симеон (Саймън, де) Търнър е много готин тип и съм общо взето доста наясно защо ти е станала любима. Ако трябва да бъда честен, подготвяйки се за това "изявление" си копирах точно тази лула ) НЕ НЕ, не я предлагам. Нека се съберат малко повече изказвания, мнения и пр., за да стане по-сериозна дискусията. Така ще стигнем до решение.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2013, 04:39:34 » |
|
От една страна, прав билярд с класически пропорции е много, ама много любима лула. Ама от друга, тоя Пот си е 100% жоровски, разбираш ли - разпознава се веднага. За сега мисля, дето един пот, с точно тая рустикация, ще бъде доста подходяща за форумна лула. Покерите са ми нещо много американски - така и не успях да я харесам тая форма. P.S. Изказвам се заради самото изказване, щото ако толкова скоро в къщи се появи още една лула на Георги, ще трябва да извадя старата палатка... Ако оживея де... P.P.S. Тва американците имат некви много странни разбирания за педерастията - една изключително елегантна лула като принц им била педалска, ама на 100% гейските лули на Ардор налитат като мухи на мед... Селяндурска му работа.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2013, 04:48:39 » |
|
От една страна, прав билярд с класически пропорции е много, ама много любима лула. Ама от друга, тоя Пот си е 100% жоровски, разбираш ли - разпознава се веднага. За сега мисля, дето един пот, с точно тая рустикация, ще бъде доста подходяща за форумна лула. Покерите са ми нещо много американски - така и не успях да я харесам тая форма. P.S. Изказвам се заради самото изказване, щото ако толкова скоро в къщи се появи още една лула на Георги, ще трябва да извадя старата палатка... Ако оживея де... P.P.S. Тва американците имат некви много странни разбирания за педерастията - една изключително елегантна лула като принц им била педалска, ама на 100% гейските лули на Ардор налитат като мухи на мед... Селяндурска му работа. Аз лично не харесвам пот, ама какво разбира свиня от кладенчова вода, не харесвах и принц, па тя излезна страхотна. Така че съм пас... Между другото, притесненията за пот са ми че принципно за латакиите каквито са ми 80% от ротацията са подходящи лули с по-тесно и дълбоко огнище, това е лично мое наблюдение, не е нужно да се съгласява некой с мене. Но пък от друга страна, аз вервам че всеки от нас има поне по три-четири билиарда минимум, па що да не разчупим обстановката с малко екзотика. Аз също бих предложил и бент епъл, ама Жоро да си каже как ще му е най-удобно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gbpipes
|
|
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2013, 04:58:34 » |
|
Малко се опасявах точно от такава развръзка. Май ще трябва първо да гласуваме за формата, т.е. да преработя концепцията ...Това също е вариант и той, може би е най-удачният, ако успеем толкова много хора да стигнем до обща концепция Нека се изкажат повече хора, пък ще видим.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gogo59bg
Newbie
Публикации: 6
|
|
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2013, 05:47:58 » |
|
Ето и моят избор: Bend Pot S
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2013, 08:12:54 » |
|
Аз предлагам Жоро да си избере шейпа , финиша и т.н. . Като извади нова лула и всички ахкаме . Еми тогава да действа момчето . Аз му имам вяра ! Пък и очакването , а после и изненадата си е тръпка . Ако е зле работата ще имаме и виновен Давай адаш !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2013, 08:51:42 » |
|
Еми айде тогава и аз съм за пот, да има единомислие.
И все пак, пот-а е лула с характер. Билиярда е твърде common за да е специален.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2013, 10:52:22 » |
|
Поздравления за инициативата и смелостта на Жоро! Твърдо ЗА и дано проект'2013 стане през 2013-та! Не сме много хора, можем да не се мотаем много с обсъжданията и решението! Все паки Мастера ще требе да сподели - напр. 10 лулици - средна цена, начин на плащане, срокове (има ли наличен бриар, матриали/няма ли) и т.н. Както преди време коментирахме - Първата трябва да е Първата! И тя трябва да си остане Първата! Така, че аз съм твърдо за класическа форма/шейп при Първата! И сега се двоумя между Покер и Пот......! При положение, че нямам класически Покер в колекцията си би трябвало да се спра на него, ама изолирайки собствените си предпочитания ще взема решение в името на групата - да избера Бенд Пот S - формата е почти класическа (изключвам оригиналната линия на Жоро), приемлива е за мен като Първата, ще бъде удобна за начинаещи и професионалисти, разпознаваема и едновременно специфична с идеята за някаква символност... По отношение на финиша мисля, че тук може да се направи определен компромис - както по отношение на цената, така и на личните предпочитания на всеки - който иска гладка/който иска руст.....(пак решение на Жоро дали такъв вариант е приемлив)!? Боже колко думици изписах....дано е станало ясно! Накратко пак - моят избор - Бенд Пот S!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #12 -: Октомври 18, 2013, 11:18:02 » |
|
Аз предлагам Жоро да си избере шейпа , финиша и т.н. . Като извади нова лула и всички ахкаме . Еми тогава да действа момчето . Аз му имам вяра ! Пък и очакването , а после и изненадата си е тръпка . Ако е зле работата ще имаме и виновен Давай адаш ! Тук не мога да се съглася! Обсъждането и мненията на различните/потенциални участници е акт на съпричаност към общия проект!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #13 -: Октомври 18, 2013, 11:39:51 » |
|
Добреее! Сериозно по въпроса ! Твърдо съм за покера и то с финиш S ! Пота ми е странен . Признавам , че съм консервативен относно формата . Смятам , че покера е по heavy и е подходящ за клубна лула .
|
|
« Последна редакция: Октомври 19, 2013, 12:00:31 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
Kliment
|
|
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2013, 12:44:40 » |
|
Фул бент - Ом Пол??? А сега де? Ако ли не: покер или билярд- класика да е първото Пот-ът твърдо "нье" от мен
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|