balkan boy
|
|
« Отговор #30 -: Април 19, 2014, 08:44:41 » |
|
Точно сега си пия една лаваца която е от най-калпавото кафе, робуста яко и прочее и си викам на акъла, а бе кафе си е кафе бе, като снобееш само пропускаш да се насладиш на кафето. Щом не го чувстваш отвратително, значи е супер. Вкусовете се нагаждат, важното е да се кефиш. Аскетическия подход е най-удачен. Елитизъма е кофти работа.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #31 -: Април 19, 2014, 09:09:21 » |
|
Руско, чай е едно , а отвара от билки е друго . Чай произведен в България няма . Виж билките са друго нещо .Колкото до мурсалсия ЧАЙ ,берат си го от изкуствено създадени плантации, защото е забранен за бране директно от поляните .Проверено.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #32 -: Април 19, 2014, 10:39:29 » |
|
Бе нямам предвид китайския чай , като идеш в аптеката взимаш Алпинист и вътре са билки , които се варят на чай . А иначе мурсалския на 80 процента го берат от природата / от още по сигурен източник / и го изкупуват , на смешна цена . Това със плантацийте е нещо ново . Българския чай ,си отвара от нашенски билки , вие сега взехте да се хващате за запетайките , говорим за чай , ако отвара от билки ви се струва по точно ,хубаво . Като енфието ,за смъркане , за ядене и за свещички , все си енфие. То ставана , като шоуто на професор Вучков , като отвориш нова тема .Вместо да споделят хората ,как живеят ,какво правят , какво пият , за да се опознаем , започваме да си вадим очите с факти от Уйкипедия и некви теоретични глупости - вратът ,шия ли е ,и защо има 2 думи за едно и също нещо . Пък недай си боже да отворим тема за прасетата , ще се изпокараме прасето свиня ли е , шопар ли е , глиган ли е , що е . Ще отворим една тема сега за отварата от билки , да ги разделим с чая .Също за кафето една за арабика , за робуста , за нес и т.н. И да не спамите , та да пишете в темата за арабика , за смеси арабика с робуста .И факти само подкрепени с реферати и докторати ,от световно известни професори , публикувани като материали за референций във Уйкипедия . Такива , махленски мохабеди ,на като по форумите в интернет , да ги немаме . И да внимавате много със запетайките ,и правописа , да не се банваме . Бе я се стегнете малко бе , по - точно я се отпуснете малко бе . Говорим си просто , кой какво обича да пие , яде , пуши и е.. . Карайте я по така , небрежно , някаак си .За какво се напрягате за щуротий ,пък и вадите очите на другите съфорумници . Аз , ако кажа , че сестра ми е курва , пък всички знаят , че нямам сестра ,кво ще стане толкова .
|
|
« Последна редакция: Април 19, 2014, 10:42:48 от rusen plovdiv »
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #33 -: Април 19, 2014, 01:50:02 » |
|
Абе-е-е-е... има си и у нас хубави чайове! "Ахмад" бяха добри, но нещо не ги виждам по рафтовете. Липтън - х'цъ! Те са една от компаниите, дето се оказа че шибат яко химия в продуктите си ! Виж, "Дилмах" наистина си ги бива. И "туинингс" също - но тези, в металната кутия. Един силен черен чай, със малко ромец - както си го пия на сбирките - е добра компания за тутуня, според мен.
В някои магазини можете да намерите и пресован китайски, или на "топче", от цели листенца, дето се разгъва като цвете във водата. Той излиза малко по-соленичко като цена, ама е истински. Само дето на мен чкусът на зеления не ми се връзва с тютюневия аромат. Лично усещане все пак.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #34 -: Април 19, 2014, 03:07:11 » |
|
Руско, приятелю , тонът ти е неподходящ .Запален си по хобито , то е видно , но уважавай и другото мнение .Ако не наричаш нещата с имената им , то говориш на друг език . Запетаите са друга тема .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #35 -: Април 19, 2014, 05:09:28 » |
|
Не бе Жоро , нямам лош тон , ти знаеш , че не съм груб човек , ама тъкмо почнем нещо да си пишем , завърже се работата , и някой , не говоря за теб специално ,се появи и почне да сече , и да поучава . Добре ,ти ми кажи , каква е разликата между билковата отвара и чая , щом я твърдиш тази теза ,и не е ли той билкова запарка . Няма значение от какви билки - китайски , индийски , турски т.н. Или поне най малко , обясни работата ,каква е разликата . То в това е проблема , появи се некой и каже , ми не сте прави , не е така , и не напише после 4 реда да си каже тезата , примерно . Дразнещо е .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #36 -: Април 19, 2014, 05:41:50 » |
|
Обяснено научно-популярно; Отварата от нашенски билки и викаме чай, толкова, доколкото на всяка копирна машина ( независимо от марката ) и викат "ксерокс". А XEROX си е един. Чаят е напитка, получена от запарка, или отвара от листата на вечно зеленото растение от рода Camellia sinensis. Всичко друго би трябвало да се нарича билкова отвара. Тъй че, предлагам - в по-нататъшен разговор под термина чай да разбираме точно това. Ако имаме предвид нещо друго, просто да поясняваме със съответната билка. Love and understanding, my friends.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #37 -: Април 19, 2014, 05:59:51 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #38 -: Април 19, 2014, 07:04:39 » |
|
Едно време в гимназията , като бях , купоните започваха с блусове и т.н. и задължително завършваха със хард рок или метъл ,и така нареченото Пого. Един голям караминьол , всички се блъскат , като бизони , бутат се , скачат отгоре си и други неща . Нещо като Американски футбол , на метъл музека , ама без топка .Даже и повечето от момичетата участваха . Оттогава не вярвам , че жените са крехки същества . Та гореупоменатото ПОГО , успокояваше страстите , избиваше агресията , и сплотяваше колектива .След погото , всичко почваше на чисто , пито платено . Та така ,може на некоя сбирка да си покофеем ,и да направим едно пого , така за сплотяване на колектива .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #39 -: Април 19, 2014, 07:59:23 » |
|
Обяснено научно-популярно; Отварата от нашенски билки и викаме чай, толкова, доколкото на всяка копирна машина ( независимо от марката ) и викат "ксерокс". А XEROX си е един. Чаят е напитка, получена от запарка, или отвара от листата на вечно зеленото растение от рода Camellia sinensis. Всичко друго би трябвало да се нарича билкова отвара. Тъй че, предлагам - в по-нататъшен разговор под термина чай да разбираме точно това. Ако имаме предвид нещо друго, просто да поясняваме със съответната билка. Love and understanding, my friends. Tочно казано ! Лековато е да се обобщават понятия , веднъж и завинаги разделени като дефиниция . Коняк . Шампанско.Подобен е случаят с Памперс .Фадрома.Бобкат. Маниту и мн. др. . Сори , последните три са ми в бранша и всекидневно имам проблеми със смислови уточнения .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #40 -: Април 19, 2014, 08:03:22 » |
|
Ха-ха! Нали се сещаш - като застанем един до друг - ще е като мач с "хандикап" ! За мен остава шанса да се прошмугна някак си между шамарите.... Или да предугадя мисълта ти и пръв да "бия камбанките !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zzstz
|
|
« Отговор #41 -: Април 19, 2014, 10:23:56 » |
|
• разум, • честь, • щедрость, • доброта, • великодушие, • благородство, • чувство юмора, • справедливость, • самокритичность, • ответственность, • работоспособность, • общая позитивная направленность
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #42 -: Септември 22, 2015, 09:25:43 » |
|
Начи да не отварам нова тема, реших да повдигна тая старата от нафталина.
И така, разхождам се аз днеска из мола, и гледам магазинче за чай, шоколадчета и други глезотии дето обичат да купуват снобарите. И рекох да вида какви насипни чайчета се продават, и да ви кажем, имаше какви ли не щуротии, от 5 до към стотина лева за 50 грама И изнакупих доста разни сенча, оолонк, зелени, бели, цейлонски, японски, матча, разни ароматизирани с туй онуй, дарджилинг, и сега ще ги дегустирам едно слет друго, и ще пишем у тази тема кой най-върви с какъв тутун.
В момента пия една смеска от зелен и бел, китайски, не от скъпите, женски чай, ароматизиран с некакви плодове и некакви цветя. Има жасмин доколкото виждам (който е основна съставка на хуа-ча чайовете) демек чай с цветенца един вит. Също така има некакви полусферични шайбички от пресовано нещо, което не знам точно какво е, май пак е некакъв чай. Та тази смеска била много популярна между застаряващите заможни лелки (основната клиентела на магазинчето и на чайовете въобще), та ме нави да зема и от него. Като цело чайовете беха средна работа, но понеже е в мола и понеже се продаваха разни комплекти от порцелан, кутийки, четчици за матча, бамбукови принадлежности и прочее, та минава за качество при тия които си падат на филм "елитизъм". И понеже средностатистическата потребителка е чела Паоло Куелю, одила е два пъти до Барцелона и веднъж до Бали, и понеже й застарява минджата въпреки всичките ежедневни процедури, като я удари на финна естетика и хедонизъм, отива у магазинчето и купува ароматизиран оолонг за 30 лева 50 грама. И после със застаряващите й приятелки че го пият и ще обсъждат .... други застаряващи мадами като тех. Кво ти разбира свиня от кладенчова вода, тури некви флинтифлюшки, и ще се купува. Реалността в БГ е такава.
Това обаче не разклати невъзмутимия мир на батко ви Балкан Бой, и реши да земе бая семплери (купи си ги де направо 50 грамови разфасовки) и да потвърди тезата си за търсенето, предлагането, застаряващите лелки и качествтото на чая. Какузо Окакура сигурно е станал на вентилатор от обръщане в гроба.
Начи почваме:
Чая се казва 7 съкровища, или 7 чудеса, не се сещам много щото хвърлих хартийката.
Ароматизацията е всичко, почти се не усеща чай да има. Не върви добре с латакиеви смеси, щото имаш чувството че пиеш билков чай наръган с химия, и то от най-долнокачествените. Това е за сега, 8 лева хвърлени на ветъра. Дано на жената й хареса че поне тя да го изпие.
Утре удряме японски сен-ча с водорасли, ще видим как се държи в конпанията на Абингдона.
Лека Вечер и Хладен дим ви пожелавам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #43 -: Септември 22, 2015, 10:51:29 » |
|
...Чая се казва 7 съкровища, или 7 чудеса, не се сещам много щото хвърлих хартийката... И чая да беше хвърлил, па да си сипеш чаша-две-три "родопско кафе", или домашна гроздова както му викаме ние, гражданите - ако знаеш само, как върви с латакия...
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #44 -: Септември 22, 2015, 11:38:22 » |
|
...Чая се казва 7 съкровища, или 7 чудеса, не се сещам много щото хвърлих хартийката... И чая да беше хвърлил, па да си сипеш чаша-две-три "родопско кафе", или домашна гроздова както му викаме ние, гражданите - ако знаеш само, как върви с латакия... Колега, много добра идея, но гроздова с латакия некак.... моля ви се, стига с тия плебейщини. Латакията изисква неща с нулев процент на етанол.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|