PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 06:13:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)  (Прочетена 26404 пъти)
RocKonoff
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 118

viber:0877667507
Ел. поща
« -: Октомври 25, 2015, 08:51:42 »

Добра вечер Лулисти ...
Днес сЪ наврях в един антиквариат у наше село и питам чиляка : Абе некоя стара лулица за пушене .. нещо ?! Па той вика: Абе имам "много" , ама са навряни из стоката !!  Смотан А то вътре верно .. мармалаТ ! Прах , мизерия ... чудо , истински антиквариат !! И почва да вади .. лули от най различни места ...  Смотан
Извади той 5-6 неща ... от които веднага ми се наби в очото въпросния BC ! Поогледах го и го харесах !
Спазарих го и щастлив си тръгнах. Ровнах у чичо ни Гуглов и излезе ай туй нящо , което си е баш ТЯ , но с по тъмен финиш.


http://www.smokingpipes.com/pipes/estate/france/moreinfo.cfm?product_id=141143

А ето и мойта придобивка :

















Престраших се и поостъргах малко кейк ....


.... позачистих каналите на мундщука и горивния , направо лепне вътре :


и накрая я напълних със сол и алкохол/ракия/ според форумните напътствия и запечатах с фолио , па да видим утре дали ше има ефект :


... и смятам да я допочистя , колкото ми позволяват наличните средства и акъл !  Усмивчица
Надявам се кейка да се размекне и да го отстраня без брутално стъргане.
 Почистването ок , обаче за външното "разкрасяване" не ми стига ни акъла , ни наличните средства ... та бих се радвал някой ,ако даде насоки как да и върна блясъка или ако има желание да му я изпратя да ми я "накипри" ! Как мислите , бива ли я лулицата ?!

Сега сипвам една домашна сливова да се почерпя по повода и Ви казвам наЗдраве !
Активен

Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
iivetsa
Full Member
***
Публикации: 108


Ел. поща
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2015, 08:56:55 »

Честито,много добро попадение!Не съм разбирач но определено ми хареса,със здраве да си я ползваш!Относно освежаването,ако не си сигурен в себе си,по добре я дай на някой майстор да я барне!На мен лично ми изглежда доста добре на снимките,и мисля че само с една карнауба ще светне.
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2015, 09:35:12 »

Много е добра приятелю , красавица и ще пуши много благо .Честито
Активен
RocKonoff
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 118

viber:0877667507
Ел. поща
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2015, 09:57:03 »

Радвам се .. ,че я бива "бабичката" ... малко ме притеснява ,че е безфилтърна ... другите са ми все 9мм и съм свикнал да пуша с филтър ... та да видим ! Усмивчица
Има ли вариант да се преработи за филтър 6мм поне ?!  Ъ?
Активен

Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2015, 09:59:24 »

Какъв точно кейк ще омекваш? Че лулицата е остъргана почти до дърво. Една шкурка само да заглади стените и си ток.

А тва със солта хубаво си се сетил, може некой да е пердашил Чери Анброзия вътре, хубаво е да направиш процедурата поне три пъти, слет което да засъхне хубаво, с шкурка отвътре, и лека по лека разпушване наново, тва нещо ще те служи години.

А колкото до външния вит, може малко байц да изкара грейна, но не е необходимо. Даже спореТ мене и карнаубата ще е излишна. Хубава си е лулицата и така.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2015, 10:29:15 »

Екстра си е канадката ,но за преработки и филтри забрави .Ще я прецакаш. Аз и филтърните си ги пуша дюс, без филтър.Добра си е лулата. Честито!
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2015, 10:43:33 »

Здрасти, ако искаш да изкараш лесно шарка, може да ползваш ей тая паста: http://gigadrinks.com/product/2871/pasta-za-polirane-na-chashki.html Мажеш тънко, нагряваш със запалка да попие и мажеш отново. Съвсем малко количество иска, като разнасяш с пръстите. Няма да даде блясък като карнауба, но определено има ефект. Е, ще потъмни и дървото де. Колкото до третирането със спирт и сол - Балкан бой е малко екстремист, та за тва препоръчва 3 пъти да се прави. Освен ако лулата не е много умирисана и един път стига. А кейка си ти е добре, не го барай повече. И липсата на филтър е добре - тамън ще усещаш тютюна по-хубаво. Изобщо не и се втелявай - почисти си хубаво лулата и натъпчи до горе с тютюн. 3-4 пушения няма да е като хората, ама после ще си "улегне". И последно - гледай да я пушиш само с един тютюн, или с един вид смески - само вирджиния, само латакия или само кентъки. Така ще ти даде най-хубав аромат.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
RocKonoff
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 118

viber:0877667507
Ел. поща
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2015, 11:37:50 »

Oooукей приятели ... благодарен съм за съветите , ще се опитам да върна г-жа Lumberman  към нов пушек и да и се изкефя доколкото ми позволява малкия ми опит ! Сипвам Ви по едно виртуално за подкрепата !
НаздраИ ....
Активен

Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2015, 07:54:16 »

Тука не съм съгласен с колегата Пин. Лула втора употреба е като жена втора употреба. Може да стане, а може и да не стане. Спорет мене требе да се премахне всичко от предишния живот, и да я почваш начисто.
Иначе най-малкото ще ти събира конденз, и ще усещаш един остатъчен вкус ако некой преди тебе е пердашил чери анброзия и клан клан недоклан. Пък и не му знаеш навиците, може да е запушил порите от неподдържане кат хората.

А бе требе си чистене. Аз даже и реторта бих ударил. Най-помага.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
RocKonoff
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 118

viber:0877667507
Ел. поща
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2015, 09:09:16 »

Ретортата беше чалъма с колбичката , която се закача на мундщука и се пълни с алкохол и се загрява при затапено огнище .... или бъркам ?! Мислех го и тоя моетод .. защото димния канал мирише отвратително , особенно тоя на мундщука , и ако не се отмирише със солта/мисля после и със сода да третитрам/ ... ще се опитам да "ретортирам" !  Нерешителен Абе верно е пушен некъф гаден ароматик .. и лулата не е чистена особенно съвестно. Ма то не се знае и от кога е в това състояние ... подозирам че е стояла години в някой шкаф.
Абе да питам .. чист спирт може ли да се ползва при почистването , щото гледам байовете по клиповете ползват некъф алкохол ... па аз маам със 95% спирт или ракия ?! Стаа ли спирта от аптеката .... снощи кат бърсаФ мундщучето ... миришеше мноо странно от реакцията с алкохоля.
Активен

Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2015, 10:15:51 »

Етилов спирт 95% е перфектен - търкаш канала, докато перцата започнат да излизат чисти. А гадната миризма е от стария катран.
Балкан бой, всеки си има своя начин - откакто ми попаднаха две много хубави лули, на които "възстановителя" беше увеличил огнището от 18 мм на 20 мм, щото трябвало да е изстъргано до дърво, па и още една-две, дето са станали като камбанка от вътре, съм доста скептичен към подобни съвети. Ма както казват братята империалисти - "квот` ти клати лодката..." Намигване
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2015, 10:18:56 »

Лулата е много хубава.А Ози беше писал,че топял мундщука в белина.Всичко падало и след това само го изплакваш хубаво.
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2015, 10:33:33 »

Калине, в белина се топи ако имаш много окис по вулканита - разтваря се от хлора. Ама хубаво е да казваме, че преди това трябва да намаже с вазелин втулката и логото, за да ги предпази от белината. И че мундщука се матира от тая процедура.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2015, 10:52:26 »

Ретортата беше чалъма с колбичката , която се закача на мундщука и се пълни с алкохол и се загрява при затапено огнище .... или бъркам ?! Мислех го и тоя моетод .. защото димния канал мирише отвратително , особенно тоя на мундщука , и ако не се отмирише със солта/мисля после и със сода да третитрам/ ... ще се опитам да "ретортирам" !  Нерешителен Абе верно е пушен некъф гаден ароматик .. и лулата не е чистена особенно съвестно. Ма то не се знае и от кога е в това състояние ... подозирам че е стояла години в някой шкаф.
Абе да питам .. чист спирт може ли да се ползва при почистването , щото гледам байовете по клиповете ползват некъф алкохол ... па аз маам със 95% спирт или ракия ?! Стаа ли спирта от аптеката .... снощи кат бърсаФ мундщучето ... миришеше мноо странно от реакцията с алкохоля.

Точно това е ретортата.  По въпроса със спирта, аз също маам такъв от аптеката денатуриран. Мисля че го денатурират с изопропил  което не е болка за умиране. Даже ако можеш да намериш чист изопропил (това което ползват тия къде сплайсват оптика) ще е още по-добре, защото има по-ниска тенпература на изпаряване, и мисля също така не остава следи.
Както и да е, от аптеката върши чудесна работа.
Най-важното е ако лулата е пушена с продукти на химическия завод в Костенец, (разни мак барени и ларсени) всичките капилярни микроскопични отворчета в дървото които требе да са абсорбатори по принцип са запушени не с естествени катрани и етерични масла и захари, а с некакви химии които ги запичат.  По тая причина много от лулите втора употреба пушат изключително мокро и след три дръпвания почва да гъргори влагата. Това е много лошо и понекога и след неколко третиррания с алкохол пак остава.
Алкохола е органичен разтворител който освен да издърпва катраните требе и да отвори порите. Ако след неколко тритмента с алкоголь положението е същото, тогава се пристъпва към вода. Това става по следния начин. Маха се целия кейк до дърво с една шкурка, пълниме лулата с вода, да попие  дървото и я слагаме лулата в микровълновата да я нагреем след което сушиме. Може и във фурна на по-слаба тенпература. След като е нагрята лулата тя ще си изсъхне перфектно.

Тук требе да отбележиме че миризмите от боклуците пушени преди нас и затвореността на порите немат много отношение, т.е. лулата може да си пуши страхотно но да задържа влага. Ако това не ни пречи, нема никакъв смисъл от всичките тия галимации. Аз имам такива лули на Георг Йенсен, и не им разтварям порите за да не станат стерилни с никакъв вкус. Влагата си я изтръсквам по стандартния метод. Ако пък има горчив оттенък и гаден вкус, тогава номера с алкохола неколко пъти или реторта в краен случай ще ни свършат работа.
Хубаво е така очистената лула да я разпушваме с бърли който е неутрален тутун и почти не съдържа никаква захар. Лулата ще си поеме етерични катрани така както си му е реда, след което можем да си билдваме кейк и да се радваме на хубав дим.
Бърлито обаче не бива никак да е с топинги и тем подобни щуротии, и за тая цел е идеална бърли флейката на солани. Ако немаме такава или чисто бърли въобще, тогава всеки тутун без химии ще свърши работа.

Свети Григорий казва че по неговите експерименти най-добър дим дават не чистите стерилни лули, а такива които са "узряли" т.е. които са попили от катраните до определена степен, и требе да се държат на това ниво за най-добри резултати. Аз въпреки че обичам да ги "стерилизирам" и да ги чиста с алкохол след секо пушене, не мога да не се съглася че не е съвсем неправ Григорий.

Та общо зето, нещата се свеждат до следния съвет:  алкохола от аптеката си е ок, неколко пъти процедурата, ако пак горчи и е гадно реторта, ако пък задържа много вода и това те дразни вода и фурна, слеТ което си билдваш твой си "флейвър" и кейк както си обичаш.

Колегата Пин ще ме оплюе и ще каже че като пушиш от гадостите на некое дърто байче поемаш от неговата карма щото дърт ли е въпроса с легитимитета приключва, ама не го слушай, изчисти си лулата и си я докарай в състояние ти да й се кефиш преди всичко.

По-здрави!
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2015, 11:14:31 »

Калине, в белина се топи ако имаш много окис по вулканита - разтваря се от хлора. Ама хубаво е да казваме, че преди това трябва да намаже с вазелин втулката и логото, за да ги предпази от белината. И че мундщука се матира от тая процедура.
ш
Сигурно е така,никога не съм пробвал този метод.Но дали пък няма да разтвори и катраните?
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!