PipeZone PipeZone
Април 28, 2024, 06:14:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3] 4 5 6
  Изпечатай  
Автор Тема: За Религията  (Прочетена 43356 пъти)
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #30 -: Юни 05, 2014, 10:32:56 »

Ба - при Лео, след н-тото уиски, всичко ще си кажеш!  Намигване
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #31 -: Юни 14, 2014, 04:36:19 »

 http://vehtimajstor.snimka.bg/travel/sveta-gora-agion-oros.823143.33398919
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #32 -: Юни 17, 2014, 09:35:28 »

Браво , Петьо ! Невероятен албум ! Страхотни детайли ! Атон го зърнах от туристическо корабче и не ми е достатъчно . Благодаря за споделянето !
Активен
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #33 -: Юни 17, 2014, 08:12:32 »

 Е, това е най-малкото, което мога да направя!
 А следващото е, да река: Това трябва да се види поне веднъж в живота. Тогава много неща придобиват съвсем други измерения!
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #34 -: Юни 20, 2014, 08:37:48 »

 Бог да прости хорицата!
И да направи нещо най-накрая по въпроса с ония гьонове, на жълтите павета.
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #35 -: Юни 20, 2014, 08:55:06 »

Бог да прости !
Активен
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #36 -: Февруари 07, 2016, 07:41:38 »




Хм ,де да знам ...
религията ,в частност християнската
допуска ли пушенето .

?
Активен

Nikolay
Jr. Member
**
Публикации: 78



« Отговор #37 -: Февруари 07, 2016, 09:30:12 »

След 100 години или по-малко, ако все още съществуваме в сегашното или в по-голямо число на земята религията ще бъде изчезващ вид и проповядвана само от крайните фанатици. Първо защото масово хората не учат децата си на религия както е било в миналото, после защото науката почва да отговаря на въпроси, каквито са мъчили хората в миналото и са смятали, че всяко "чудо" на природата и не само може да се обясни само с някаква свръх сила, после защото хората почват да мислят със собствените си глави, а не да слушат всичко, което им каже попа или крайно религиозната баба и се търсят отговори на тия неща, които споменах по-горе, а в днешно време е и лесно да се намерят отговори, все пак интернет е пълно с всякаква информация(естествено вярна и невярна, но знаещия може да направи разликата), което ме подсеща и за образуванието, много повече хора сега са образовани, отколкото са били преди 100 години(религиозната баба) и децата се учат на наука.

Не искам да обидя никого, но религията откъдето и да я погледнеш носи само злини. Не искам да ми говорите за морални догми и за моралност като цяло, каквато си мислите че проповядва вашата свещенна религия, вярно е че има неща в библията които проповядват смиреност и общо взето добър дух и човечност, но ако трябва да бъдем честни има много насилие и прочие(всеки дет е чел библията трябва да знае за какво говоря) и само защото е написано в светото писание да си добър? - Е. Ако оставяш само на тая книга да ти бъде опора на човечноста и да не си лош защото чакаш вечни мъки в задгробния живот, то значи на тебе нещо ти има, аз ако не е станало ясно съм Анти-религиозно настроен и атеист, но не ми трябва книга, за да съм човек!

Така да се върна на това за религията дето носи само злини... трябва ли да се обосновавам изобщо? Да вземем например вашото любимо християнство Кръстоносните походи, Инквизицията, Убиването на вещици, KKK в Америка и подкрепата на робството, и други, това са реални събития от нашата история, напълно реални неща, които са се случили защото хората са търсели извинение да убиват, да подтъпкват правата на другите и просто да мразят и са намерили начин чрез религията, която и в днешно време се използва за същото в Америка, в близкия Изток, в Африка, в Индия и прочие. И това са факти!

Кое не е факт? Кое не е доказано или дори подкрепено с някаква реална научна теория, а единственото което имаме за това е една книга от преди 2000 години? - вашия Ицко. Съжалявам господа, ако наистина вярвате, че нещо съществува там, което ни е създало и гледа на всяка наша постъпка и ни съди безмълвно и чака да умрем, за да може да живеем пак и прочие... бих ви обидил ако наистина вярвате в такива неща, но честно казано е без значение, дали се самозалъгвате или не в тия баналности стига да не вредите на някого за мен е все тая. Но не ми е все тая за всички тия фанатици, дето водят така наречената си свещенна война и убиват хора в името на нещо, което научно, а и логично погледното съществува само в собствените им фантазии и пречат на хора да се развиват, всеки със собствени идеали и мисли, всеки със собствени мечти и прочие и то закакво?

И за тия дето още си мислят, че Исус е реален ви предлагам да прочетете за следните божества - Horus(3100 пр. хр.), Mithra(2000 пр. хр.) и други но с по-малко общи точки.

А и има и нещо друго, не е ли забавно как където и да видите портрет или прочие на Исус, той да е с бяла кожа? Смисъл човека уж е бил от Назарет, не знам дали сте виждали хора от Назарет? - не са от бялата раса.(то туй с расите е друг въпрос, ама няма да го удрям на научни сведения, че ще ме изгорите и мен накрая за вещерство, щото сте несъгласни)
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 09:33:50 от Nikolay » Активен
Kai Ren
Newbie
*
Пол: Мъж
Публикации: 20


Ел. поща
« Отговор #38 -: Февруари 07, 2016, 09:50:18 »

Их моля. Не започваите религиозен спор . Такива никога не водят до нещо добро. Както някой беше казал  " религията е нещо лично " всеки има право да вярва в каквото си иска. Това че някой вярва в нещо с което примерно аз не съм съгласен не го прави по никакъв начин по-лош човек и не ми дава право да го убеждавам в нещо което не иска да приеме . . Фанатизма е друга работа Усмивчица
п.с. По темата ... досега това което най - много ме е привлякло като религия е https://en.wikipedia.org/wiki/Jedi_census_phenomenon и да знам ... отивам да се срамувам в ъгъла Усмивчица

Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #39 -: Февруари 07, 2016, 10:18:08 »

Колегите, темата е приключила преди година и половина...
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
Nikolay
Jr. Member
**
Публикации: 78



« Отговор #40 -: Февруари 07, 2016, 10:25:35 »

Колегите, темата е приключила преди година и половина...

Е, то туй няма значение, имаш да казваш нещо, нема нужда да отваряш нова тема я. То като с тутуните, ако има ревю, що да пишеш в нова тема за същия тутун?
Активен
zzstz
Full Member
***
Публикации: 105


Ел. поща
« Отговор #41 -: Февруари 07, 2016, 10:30:47 »

Без Вяра за Къде ?
Активен
Nikolay
Jr. Member
**
Публикации: 78



« Отговор #42 -: Февруари 07, 2016, 10:40:11 »

Как така за къде бе? Та нима ти трябва вяра, за да живееш? Нима ти трябва някаква божа насока и имаш нуждата големия шеф да те гледа отвисоко, за да живееш и да ходиш в прав път? Може би наистина ти трябва, то тогава те съжалявам, защото на мен например не ми трябва, аз съм любознателен за света и за природата и за техните тайни, не ми трябва свещенна книга и "бог", за да продължавам да съм любознателен и да искам да науча повече, както и за да живея да видя щастие и тъга и всички други чувства и да живея пълноценно. Ако се попиташ и на теб не ти трябва, ама то туй е и проблема, че късно оценяваме истинския живот, такъв какъвто е, а някои дори и това не осъзнават. Живота не е създаден, бих ти дал някоя книга да прочетеш за еволюцията и прочие, но не, предпочитам да го представя малко по философски - единственото направление на свободния човек е самият той си. Сам може ей сега да напуснеш работа, да отидеш да живееш в гората или да започнеш някакво хоби или каквото и да е, свободния човек може да прави каквото си иска и единствения който го спира е самият той си! Бог... смешно е като се замислиш.
Активен
zzstz
Full Member
***
Публикации: 105


Ел. поща
« Отговор #43 -: Февруари 07, 2016, 10:56:28 »

Аз ... Кой си Ти? Без вяра в себе си дори... Накъде?
Активен
Nikolay
Jr. Member
**
Публикации: 78



« Отговор #44 -: Февруари 07, 2016, 11:24:45 »

Аз ... Кой си Ти? Без вяра в себе си дори... Накъде?

 То с тебе няма смисъл да се говори на тая тема, ако не можеш да говориш като човек с реални представи и мисли за това. Ако имаш мнение изкажи го.

Но да, има такава приказка, че за политика, религия и кое беше третото? не се говори с приятели, ако искаш да си останете такива. Но според мен са пълни глупости.
« Последна редакция: Февруари 08, 2016, 12:01:16 от Nikolay » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 6
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!